Swing trading czyli sprzedajemy górki a kupujemy dołki.
Patrzę na formację, które tworzą się na tym poziomie. Jak formacja jest mocna - wchodzę. Kiepska - z reguły odpuszczam.iwan pisze:Np dla eski wystarczy ze stoch zakreca w strefie powyzej 80 czy jednak czekasz az zejdzie ponizej i na zamknieciu zmieni kolor na szary?
W tym projekcie indyki to tylko 'wspomagacze'.
Dodano po 18 godzinach 50 minutach:
Sytuacja dziś z rana, czy też zajęliście tą fajną i nieźle profitową pozycję?
Mile skubnięty lot zasponsorował właśnie kupno repliki karabinu czarnoprochowego Hawken Woodsman 0.45

W ramach odreagowania od pracy i forexu będę strzelał sobie na lokalnej strzelnicy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Jeśli mówimy o świecy z godz. 9ej czasu polskiego to zważ, że nie jest to klasyczna spadająca gwiazda - nie poprzedzał jej kilkuświecowy ruch do góry. Wskazuje wyłącznie, że tuż ponad nią jest opór-chwilowy. Układ średnich z m15 i m60 wybitnie prowzrostowy - daje większe prawdopodobieństwo na przejście tego oporu a przynajmniej na ponowne jego testowanie.malsehen pisze: Ten pin M15 był dla Ciebie formacja mocną ? Mi niestety on trochę zamieszał, chociaż na m5 sytuacja wyglądała już inaczej
Co trader to inne podejście o czym wszyscy doskonale wiemy, nieprawdaż?

Zrzut z dalszej części dnia - jak widać bułka z masłem

Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Chojnak, tez przygladalem sie na demo tej sytuacji, ale w przeciwienstwie do Ciebie poczekalem na zamkniecie sie swieczki dla ktorej stochastik wyszedl ze strefy wyprzedania (czyli wszedlem 15 min pozniej). Niewiem ktora metoda jest lepsza. Pewnie jak zawsze w zyciu -bezpieczniej=mniej, agresywniej=wiecej.
Pozdrawiam
PS wszedles w nastepna eLke 9 swieczek pozniej?
Pozdrawiam
PS wszedles w nastepna eLke 9 swieczek pozniej?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Naturalnie. Sygnał jak najbardziej poprawny. +15.iwan pisze:PS wszedles w nastepna eLke 9 swieczek pozniej?
Teraz teoretycznie też stoch lata na wyprzedanym ale ... już nie wchodzę. Dywergencja się pokazała poza tym ... no ileż razy będzie tak do góry podbijał kangur.
Dodano po 2 minutach:
Iwan, tu nie ma ścisłych reguł jak w Dekalogu. Wątek jest o swing tradingu - to jest szkielet na którym pracujemy i pod ten szkielet każdy może sobie stworzyć własny sys z własnymi regułami otwierania/zamykania transakcji. Można agresywniej, można bardziej konserwatywnie i zachowawczo. Co kto woliiwan pisze:ale w przeciwienstwie do Ciebie poczekalem na zamkniecie

A tutaj jeszcze jedna eska z dema.
Jaki masz spread na DAX? Ja mam 1,5 pkt+15$za lot. Nie wiem czy to duzo czy malo.
Jaki masz spread na DAX? Ja mam 1,5 pkt+15$za lot. Nie wiem czy to duzo czy malo.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Bardzo ładna.
Brałbym ją ustawiając oczekującą w połowie spadkowej świecy na ostatnim szczycie, z tego co widzę rynek baaaardzo respektował później ten poziom testując go.
O tak :
Brałbym ją ustawiając oczekującą w połowie spadkowej świecy na ostatnim szczycie, z tego co widzę rynek baaaardzo respektował później ten poziom testując go.
O tak :
Ladnie sie skrada sygnal na L, ale o tej godzinie to ja wole sie ewakuowac do sypialni.
Dodano po 11 godzinach 14 minutach:
Chyba DAX zaczyna sie deklarowac w ktora strone dzisiaj pojdzie. Przydaloby sie troszke w dol, potem nieco w gore i eska jak malowana.
Dodano po 11 godzinach 14 minutach:
Chyba DAX zaczyna sie deklarowac w ktora strone dzisiaj pojdzie. Przydaloby sie troszke w dol, potem nieco w gore i eska jak malowana.