Swing trading czyli sprzedajemy górki a kupujemy dołki.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

ridera pisze:Ciekawy projekt :) Czyżby córka tak zawróciła CI w głowie ,że nie masz czasu na forex? 8) Pozdrawiam i gratuluję :)
Trafił mi się mocno zajmujący egzemplarz ;) Dzięki :D
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

A jak postępy w systemie?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Jestem całkiem zadowolony choć od miesiąca nie handluje na rzeczywistym koncie. Niestety zmęczenie i niewyspanie nie sprzyjają koncentracji i umiejętnemu kojarzeniu faktów.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Kangur m15 z EMA8 (7), SMMA 24 oraz SMMA/EMA 24 z H1 + stochastik.

Można? Można :)

Pozdrawiam,J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 14:48 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Jakie sa kryteria dla L i S? Gdzie stawiasz SL i czy przesuwasz go na BE? Masz sztywny TP ?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Kangur jest raczej niemrawy w porównaniu do edka więc przy M15 szału nie ma.
TP 10-15, SL 5-8 w zależności od dnia. Plusem dla kangura jest spora stabilność, brak takiego rwania jak w edku gdzie często-gęsto kurs robi szpile-wycinacze. Minusem jest zakres ruchów o jakieś 30-40% mniejszy od eur/usd. SL na BE? Czasem tak, czasem nie.
Generalnie kangur do intra to takie jedno czy dwa wejścia na 10-15 pipsów. Dziennie 20, dwadzieścia parę pisów zysku. Jak pisałem - szału nie ma.

Wejścia w L i S pewnie sam doskonale widzisz po układzie średnich, PA oraz stochu ;) Z resztą zaraz je rozrysuje...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 14:31 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@chojnak, a te numerki to jakas przerobka semafora?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Hikari, a tak. Eksperymentuje. Obecnie mam je na, poczekaj moment - sprawdzę, na 9 i 48.

Dziś był dobry dzień - wrzucam screen z końca Tokio i aktualnej sesji londyńsko-frankfurckiej. Czerwona średnia to EMA 24 z H1, układ 'nad nią-pod nią' decyduje które ruchy będą dłuższe i zyskowniejsze. Jak widać w czasie sesji tokijskiej kangur wszedł nawet w trend wzrostowy na M15 ale że to było pod EMA24H1 więc był on mizerny. Za to jak już wszedł w spadkowy to mamy konfitury.

Wejścia widać na oko, zaznaczać chyba nie muszę ;)

Poza tym dzień bylejaki. Nie wyspałem się bo córka kiepsko spała, przeziębiony jestem, zatoki mam zapchane, łep mnie boli (pewnie od tych zatok) i zęby też. Niefajnie.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

chojnak pisze:Kangur jest raczej niemrawy w porównaniu do edka więc przy M15 szału nie ma.
NA jakich parach sprawdzales czy dziala?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

iwan pisze:NA jakich parach sprawdzales czy dziala?
Nieśmiertelny eur/usd (choć para ta ostatnio wnerwia mnie 'szarpaniną').
Aud/usd.
A z CFD do DAX i FW20 (tu ciężko bo FW20 nie mają 24h notowań).

J.

ODPOWIEDZ