SuperHedge EA

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

matix pisze:Czy można mieć kilka EA otwartych na jednym rachunku przez jednego i tego samego Metatradera?
Można, otwierasz nowy wykres z daną parą walutową i gotowe.
Na jednym wykresie może być tylko jedno EA
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

matix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: matix »

ok, ale jeżeli będzie tak że z dwóch par walut jedna będzie się powtarzać, to wtedy może tak być, czy trzeba zmienić magicma?

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

matix pisze:ok, ale jeżeli będzie tak że z dwóch par walut jedna będzie się powtarzać, to wtedy może tak być, czy trzeba zmienić magicma?
Do każdego EA musi być inny MAGIC.

Możliwe, że nie będe miał dostępu do internetu do czwartku wieczór.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

ponawiam pytanie. czy bylaby mozliwosc wlaczenia do ea czegos na zasadzie - jezeli kurs pojdzie w "niewłaściwą" stronę o ileś pipsów to otwiera sie następna pozycja?

chodzi mniej więcej o cos takiego http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=6131
Obrazek

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Kurcze wszystko niby ładnie pięknie ale jedna rzecz mnie martwi i nie daje mi spokoju. GPBUSD i EURUSD są silnie skorelowane i wykresy ich są bardzo podobne ale ruchy ceny są na GPBUSD o wiele większe... Rozumiecie o ci mi chodzi? Dziś np duży ruch na edku = 170 pipsów a ten na kablu to już 270 pipsów.:roll:
A jak wasze testy :?:
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

mysje_hood pisze:ponawiam pytanie. czy bylaby mozliwosc wlaczenia do ea czegos na zasadzie - jezeli kurs pojdzie w "niewłaściwą" stronę o ileś pipsów to otwiera sie następna pozycja?

chodzi mniej więcej o cos takiego http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=6131
Byłaby taka możliwość :) , jednak ze względu własne ograniczenia czasowe raczej będę skłonny to dodać dopiero po pozytywnym przejściu testów obecnej wersji EA.

szyslak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szyslak »

raidman pisze:Kurcze wszystko niby ładnie pięknie ale jedna rzecz mnie martwi i nie daje mi spokoju. GPBUSD i EURUSD są silnie skorelowane i wykresy ich są bardzo podobne ale ruchy ceny są na GPBUSD o wiele większe... Rozumiecie o ci mi chodzi? Dziś np duży ruch na edku = 170 pipsów a ten na kablu to już 270 pipsów.:roll:
GPB to nie EUR !

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

szyslak pisze:
raidman pisze:Kurcze wszystko niby ładnie pięknie ale jedna rzecz mnie martwi i nie daje mi spokoju. GPBUSD i EURUSD są silnie skorelowane i wykresy ich są bardzo podobne ale ruchy ceny są na GPBUSD o wiele większe... Rozumiecie o ci mi chodzi? Dziś np duży ruch na edku = 170 pipsów a ten na kablu to już 270 pipsów.:roll:
GPB to nie EUR !
EEE naprawdę :shock: ? Przeczytaj cały wątek plus wątek SuperHedge a dowiesz się o co mi chodzi. Na oandzie pzy arbitrażu trójkątnym różnice są regulowane wielkością jednostek, z tego co widzę u kolegi Astra, wtedy jest gitara.
Próbowałem to wyregulować lotami ale chyba się nie da ... a może się mylę?

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

raidman pisze:Na oandzie pzy arbitrażu trójkątnym różnice są regulowane wielkością jednostek, z tego co widzę u kolegi Astra, wtedy jest gitara.
Arbitraż trójkątny to zupełnie inna bajka niż to co jest w tym wątku poruszane.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

piter321 pisze:
raidman pisze:Na oandzie pzy arbitrażu trójkątnym różnice są regulowane wielkością jednostek, z tego co widzę u kolegi Astra, wtedy jest gitara.
Arbitraż trójkątny to zupełnie inna bajka niż to co jest w tym wątku poruszane.
Wiem wiem :) Jak sprawdzałem i chciałem wyrównać to lotami to wyniki jeszcze gorsze wychodziły...

Dodano po 8 godzinach 6 minutach:

Nadchodzi 23 więc czas na raporcik
Dzisiejszy dzień to po prostu wielka porażka z jednej strony a z drugiel wspaniała lekcja :)
Może zacznę od razu. Transakcję liczę od godziny 9:20
Transakcje nr:
1. Dużo nie wniosła bo i tak czy inaczej byłaby stratna.
2. Niestety zamknięta ręcznie z przyczyn ode mnie niezależnych (reset). Powinna zamknąć się tak na oko przy plus 25-30 pipsach.
3. Dobry przykład żeby nie korzystać z BarsStopLoss, przestawiłem go na 5 ale i tak lepiej by było dziś z tego nie korzystać. Z wyłączonym wpadł by niewielki profit ale zawsze, ok 10 pipsów.
4. No to już była ostra jazda :). Głosowanie w kongresie sprawiło, że się nasz hedge wysypał ;). Zaraz po tym przestawiłem CheckEachTick na false :). Jeżeli byłby tak ustawiony wcześniej, byłby profit.
5. Magiczna transakcja... dlaczego się włączyło?? Nie wiem??

Moje wnioski są takie:
Wyłączyć BarsStopLoss i CheckEachTick i znaleźć jakieś odpowiednie SL.
CheckEachTick gdy miałem włączone to i tak czasem otwierał pozycję dopiero na następnej świecy, nie wiem czemu. Co do BarsStopLoss to mogło by być tylko, że odpowiednio odległe. Nadal nie mam pomysłu jak rozsądnie ustawić SL.

Z takimi ustawieniami dzień zakończyłby się na niezłym proficie a tak to ponad 200zł do tyłu. Jutro testuje ustawienia następująco:
NPOStopLoss = 0.8
OpenLevel = 2.5
CheckEachTick = false
BarsStopLoss = 0

Zobaczymy jak jutrzejsze testy wyjdą. W domu mnie nie będzie więc siła wyższa nie zadziała :)

Mam nadzieję, że spostrzeżenia się przydadzą.
Pozdrawiam wszystkich
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ