SuperHedge EA
Dzień się jeszcze nie skończył ale może podsumuje wydarzenia i wrażenia 
EA na EURUSDxGBPUSD otwarło dziś 2 (4) transakcje - TF 5M (z 15M narazie zrezygnowałem bo nie wchodziły transakcje).
Pierwsza (zaznaczona na rysunku) powinna zakończyć się profitem około 20-30 pipsów lecz przez głupotę przełączyłem TF i w konsekwencji zmiany wskaźnika NeutralPrice EA zamknęło tą transakcję.
Druga zamknęła się z niewielką stratą.
Suma sumarum dzień powinien zakończyć się profitem.
Zauważyłem dziś dwie rzeczy:
1)EA nie zawsze otwiera pozycje mimo osiągnięcia i zamknięcia świecy powyżej/poniżej NPO 2.0. Być może jest to wina tego, że troszku mam MT4 przeładowane i czasem robi zwieche na ułamek sekundy. Od poniedziałku będę testował EA na nowej platformie od Admiral Markets przez 24h/doba. Czysta platforma może będzie lepiej działać...się okaże.
2)Zauważyłem, że czasami da się zrobić szybki skalp według NPO. Dziś obserwując rynek był szybki ruch po godzinie 8.00 i NPO podskoczył do 4.0 i po kilku sekundach wrócił do około 1.5. Można by to wykorzystać na naszą korzyść gdyby EA otwierało od razu pozycję po przekroczeniu np. 3.5-4.0
Takie moje luźne przemyślenia.
Miłego weekendu życzę i pozdrawiam wszystkich!!!

EA na EURUSDxGBPUSD otwarło dziś 2 (4) transakcje - TF 5M (z 15M narazie zrezygnowałem bo nie wchodziły transakcje).
Pierwsza (zaznaczona na rysunku) powinna zakończyć się profitem około 20-30 pipsów lecz przez głupotę przełączyłem TF i w konsekwencji zmiany wskaźnika NeutralPrice EA zamknęło tą transakcję.
Druga zamknęła się z niewielką stratą.
Suma sumarum dzień powinien zakończyć się profitem.
Zauważyłem dziś dwie rzeczy:
1)EA nie zawsze otwiera pozycje mimo osiągnięcia i zamknięcia świecy powyżej/poniżej NPO 2.0. Być może jest to wina tego, że troszku mam MT4 przeładowane i czasem robi zwieche na ułamek sekundy. Od poniedziałku będę testował EA na nowej platformie od Admiral Markets przez 24h/doba. Czysta platforma może będzie lepiej działać...się okaże.
2)Zauważyłem, że czasami da się zrobić szybki skalp według NPO. Dziś obserwując rynek był szybki ruch po godzinie 8.00 i NPO podskoczył do 4.0 i po kilku sekundach wrócił do około 1.5. Można by to wykorzystać na naszą korzyść gdyby EA otwierało od razu pozycję po przekroczeniu np. 3.5-4.0

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder jest jak cymbał - musi grać 

To jest parametr wskaźnika NeutralPrice Oscillator_v1 - dodaj go sobie na wykres i popróbuj. Niestety nie dysponujemy źródłami tego wskaźnika i to jest jedyna metoda sprawdzenia.mysje_hood pisze:jeszcze takie male pytanie. co oznacza period_differences
Dodano po 3 minutach:
EA zadany SL dzieli na 2 (oraz wykonuje zaokrąglenie do pełnych liczb) i ustawia na obu transakcjach po równo. Najwidoczniej Twój broker na wybranych przez Ciebie instrumentach nie dopuszcza możliwości ustawienia SL=7.matix pisze:2008.09.26 15:35:34 Hedge_EA_v_1_2 WTI,M5: OrderSend - SELL error(130): invalid stops, attempt:0
- to oznacza że SL jest za nisko ustawiony? ponieważ był ustawiony na 15
Dodano po 6 minutach:
To może być jedynie problem z MT4. EA nie wykorzystuje nic więcej co udostępnia MT4. W pierwszej kolejności próbowałbym uaktualnić wersję MT4 - ja pracuję na build 218. Jeżeli to nie pomoże to trzeba zapytać na forum MQL4: http://forum.mql4.com/mario77 pisze:There has been a critical error
Time : 2008.09.26 19:29
Program : Client Terminal
Version : 4.00 (build: 217, 02 Jul 2008)
Processors : 2 x X86 (level 6)
Memory : 2097151/1826484 kb
Przed chwilą weszła jeszcze transakcja już na AM z wynikiem +34zł (0.1L)
Dzień na plus
W przyszłym tygodniu będę publikował dane i uwagi codziennie o godzinie 23.00 po 24h ciągłego zarabiania
Pewnie niektórzy zaraz krzykną żeby to do żurnala wsadzić ale wydaje mi się, że tu miejsce jest lepsze, ponieważj będzie to tutaj jako testy i porównania.
Dzień na plus
W przyszłym tygodniu będę publikował dane i uwagi codziennie o godzinie 23.00 po 24h ciągłego zarabiania

Pewnie niektórzy zaraz krzykną żeby to do żurnala wsadzić ale wydaje mi się, że tu miejsce jest lepsze, ponieważj będzie to tutaj jako testy i porównania.
Trejder jest jak cymbał - musi grać 

W tym wypadku trzeba by ustawić EveryTick jednak na moim sprzęcie można o tym zapomnieć;/ System się zawiesza i nie ma transakcji.raidman pisze: Zauważyłem, że czasami da się zrobić szybki skalp według NPO. Dziś obserwując rynek był szybki ruch po godzinie 8.00 i NPO podskoczył do 4.0 i po kilku sekundach wrócił do około 1.5. Można by to wykorzystać na naszą korzyść gdyby EA otwierało od razu pozycję po przekroczeniu np. 3.5-4.0
Na razie testuje na 5m i 1m.
Zauważyłem że na 1m można grać na szybkie ruchy z EveryTick i OpenLevel powyżej 3 i TP=10 wtedy EA nieźle sobie radzi.
Na 5m OpenLevel=2.7 i piramiduje do 3.0 i 3.5 zwiększając wolumen.
Od przyszłego tygodnia będę testował EA na strategii SPOT -to- FUTURES - czyli np. AUDUSD - 6a. (6a) - kontrakt na dolara australijskiego notowane na GLOBEX. Czy np. kontrakty na ropę o różnej zapadalności.
Jak na razie sprawy techniczne i zapoznanie się z tym EA zajmuje mi więcej czasu niż właściwe testowanie ale takie uroki początków.
Mam nadzieję że już od przyszłego tygodnia będziemy podawać jakieś sensowne wyniki.
Wszystkich którzy obserwują wątek zapraszam do testowania.
Napiszcie na PW i otrzymacie linka z EA.
Miłego weekendu:)
Dodano po 1 minutach:
Popieram:)raidman pisze: Wydaje mi się, że tu miejsce jest lepsze, ponieważ j będzie to tutaj jako testy i porównania.