Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raffiko »

Byc moze da sie jeszcze tak wszystko dobrac, aby swapy na parach skorelowanych byly maksymalnie dodatnie. Wowczas mozna mowic o pzzyjemnym z pozytecznym.

W takim razie Pitmaster, trzymamy za slowo i czekamy na EA.

Pozdrawiam

Raffiko

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

To akurat od strony programistycznej nie ode mnie zależy. 20 września zaczynają się mistrzostwa świata więc jest to nie najlepszy okres :P

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

czesc. no jestem.
widze, ze znowu mamy 100 milionow pomyslow i nic pewnego ; )
ja ostro testuje. jestem ciagle z pierwsza, "normalna", podstawowa wersja Neutral Hedge, z moim Spread Oscilator'em. heh ; )
udoskonalam to jednak stale.

co powiem ciekawego to to, ze strategie mozna stosowac na zupelnie dziwnych parach i nie ma znaczenia korelacja.
jest cos innego.

poza tym, warto jeszcze obserwowac h4, czego wczesniej nie docenilem, a co Magic sugerowal. spread GBPusd EURusd dochodzi czasem do ponad 1000 pips.
tak bylo w tym tygodniu. co ciekawe odbicie niemal idealnie przy drugim odchyleniu standardowym i bardzo pieknie.
zatem oprocz dzialan na malym TF, wskazane manualnie sobie dorabiac na h4.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Witamy po przerwie :).
Jeszcze tak się zastanawiam czemu akurat 200 okresowe obliczenia tak działają, czemu nie 50 albo 350. Czy coś w tym jest, czy to działa na każdej ilości okresów obliczeniowych?

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

To chyba zależy od instrumentu. Waluty pewnie reagują wolniej niż np. ropa.
A tak swoją drogą to przydałby się EA żeby po testować te parametry.

Ostatnia wiadomość jest taka że EA może być na 100% na 12-13 wrzesień ale za cenę: 200 zł .. więc sam już nie wiem.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli wypali to co teraz opisuję w swoim Dzienniku to się za sponsoruje EA :). Chociaż z drugiej strony, jeśli to zadziała to wtedy nie ma co kombinować dalej 8) .

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Magic, Twoje zasady pewnie będą działać ale właśnie gdy będą działać to nie lepiej sobie pić piwko i patrzeć jak komputer gra za nas?

Teraz 11 i 18 mam egzaminy więc zmniejszam zaangażowanie w temacie...

Proponuje zrzutkę na EA ...a może znajdzie się jakiś filantrop-programista:)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Wtedy będę musiał zmienić brokera, na takiego co ma MT4. W moim systemie wystarczy zerknąć na wykres 5 minut przed zamknięciem świecy H1, po tym jak zadzwoni Excel, że spread doszedł do +2 lub -2 :).

Także i tak siedzenie przed monitorem jest zminimalizowane. Dopiero po aktywacji zlecenia LIMIT trzeba przysiąść, aby przestawić SL i TP i później znowu wystarczy czekać na dzwonek albo smsa :).

No i ta lekka adrenalinka :D .

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Pitmaster pisze: ...a może znajdzie się jakiś filantrop-programista:)
Jeśli nie przeszkadza wam poczekanie do końca miesiąca to ja mogę to zrobić za free.. Ino musicie spisać wszystko w jednym poście czego chcecie i poczekać..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Tig3r pisze:
Pitmaster pisze: ...a może znajdzie się jakiś filantrop-programista:)
Jeśli nie przeszkadza wam poczekanie do końca miesiąca to ja mogę to zrobić za free.. Ino musicie spisać wszystko w jednym poście czego chcecie i poczekać..
Super!
Tak więc do końca tygodnia trzeba pomyśleć nad strategią - aby była jak najbardziej elastyczna.

ODPOWIEDZ