Super Hedge ::..
czesc. no jestem.
widze, ze znowu mamy 100 milionow pomyslow i nic pewnego ; )
ja ostro testuje. jestem ciagle z pierwsza, "normalna", podstawowa wersja Neutral Hedge, z moim Spread Oscilator'em. heh ; )
udoskonalam to jednak stale.
co powiem ciekawego to to, ze strategie mozna stosowac na zupelnie dziwnych parach i nie ma znaczenia korelacja.
jest cos innego.
poza tym, warto jeszcze obserwowac h4, czego wczesniej nie docenilem, a co Magic sugerowal. spread GBPusd EURusd dochodzi czasem do ponad 1000 pips.
tak bylo w tym tygodniu. co ciekawe odbicie niemal idealnie przy drugim odchyleniu standardowym i bardzo pieknie.
zatem oprocz dzialan na malym TF, wskazane manualnie sobie dorabiac na h4.
widze, ze znowu mamy 100 milionow pomyslow i nic pewnego ; )
ja ostro testuje. jestem ciagle z pierwsza, "normalna", podstawowa wersja Neutral Hedge, z moim Spread Oscilator'em. heh ; )
udoskonalam to jednak stale.
co powiem ciekawego to to, ze strategie mozna stosowac na zupelnie dziwnych parach i nie ma znaczenia korelacja.
jest cos innego.
poza tym, warto jeszcze obserwowac h4, czego wczesniej nie docenilem, a co Magic sugerowal. spread GBPusd EURusd dochodzi czasem do ponad 1000 pips.
tak bylo w tym tygodniu. co ciekawe odbicie niemal idealnie przy drugim odchyleniu standardowym i bardzo pieknie.
zatem oprocz dzialan na malym TF, wskazane manualnie sobie dorabiac na h4.
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Wtedy będę musiał zmienić brokera, na takiego co ma MT4. W moim systemie wystarczy zerknąć na wykres 5 minut przed zamknięciem świecy H1, po tym jak zadzwoni Excel, że spread doszedł do +2 lub -2
.
Także i tak siedzenie przed monitorem jest zminimalizowane. Dopiero po aktywacji zlecenia LIMIT trzeba przysiąść, aby przestawić SL i TP i później znowu wystarczy czekać na dzwonek albo smsa
.
No i ta lekka adrenalinka
.

Także i tak siedzenie przed monitorem jest zminimalizowane. Dopiero po aktywacji zlecenia LIMIT trzeba przysiąść, aby przestawić SL i TP i później znowu wystarczy czekać na dzwonek albo smsa

No i ta lekka adrenalinka

Jeśli nie przeszkadza wam poczekanie do końca miesiąca to ja mogę to zrobić za free.. Ino musicie spisać wszystko w jednym poście czego chcecie i poczekać..Pitmaster pisze: ...a może znajdzie się jakiś filantrop-programista:)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Super!Tig3r pisze:Jeśli nie przeszkadza wam poczekanie do końca miesiąca to ja mogę to zrobić za free.. Ino musicie spisać wszystko w jednym poście czego chcecie i poczekać..Pitmaster pisze: ...a może znajdzie się jakiś filantrop-programista:)
Tak więc do końca tygodnia trzeba pomyśleć nad strategią - aby była jak najbardziej elastyczna.