Super Dobre Trejdy!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Super Dobre Trejdy!

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

jak_zyc pisze:Co to za szpan wkleić jakieś wejście mikronową pozycją na 100% farcie i intuicji... :?

A to na prawdę była potężna pozycja... 3 in one - fibo, lt, strefa oporu... naprawdę :evil:

Trzeba przyznac ze ladnie rozegrane. Silny poziom wspierany przez fibo i TL oraz logiczne wyjscie przy wsparciu.
Jedno pytanie.... skoro obstawiales ze tak silny poziom wytrzyma to dlaczego ustawiles stopa tak daleko za nim skutecznie zanizajac Ratio calej transakcji?

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

jak_zyc pisze:A to na prawdę była potężna pozycja... 3 in one - fibo, lt, strefa oporu... naprawdę :evil:
Trejd fajny, ale ten SL... :P
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

jak_zyc pisze:A to na prawdę była potężna pozycja... 3 in one - fibo, lt, strefa oporu... naprawdę
Procedura jak przy odpaleniu rakiet balistycznych ;) szkoda tylko że przy takim zasięgu celownik został skalibrowany z dokładnością 1:2. Przy innym timingu wejścia można by było zwiększyć celność powyżej 1:5 a to już by był prawdziwy szpan :evil:

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

ZielonaMgielka pisze:
jak_zyc pisze:Co to za szpan wkleić jakieś wejście mikronową pozycją na 100% farcie i intuicji... :?

A to na prawdę była potężna pozycja... 3 in one - fibo, lt, strefa oporu... naprawdę :evil:

Trzeba przyznac ze ladnie rozegrane. Silny poziom wspierany przez fibo i TL oraz logiczne wyjscie przy wsparciu.
Jedno pytanie.... skoro obstawiales ze tak silny poziom wytrzyma to dlaczego ustawiles stopa tak daleko za nim skutecznie zanizajac Ratio calej transakcji?
Powód jest prosty. Założyłem, że i tak zostanie rozbita strefa 1.2350-1.2330 więc skoro i tak znajdzie się niżej to można znieść większy ból nieprofitowej pozycji przez pewien czas w zamian za nieutracenie okazji. Po drugie często są fałszywki więc po co wystawiać się na wycięcie??
Zmarnowałem sobie rok czasu i tyle samo pieniędzy przez chęć ustawienia stopa z zegarmistrzowską precyzją, ale każdy ma swój sposób i tego się nie przeskoczy. Jak ktoś by podał skuteczną w 100% strategie to i tak u 95% osób by nie zadziałała.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Czemu tak wielu osobom nie podoba się szeroki SL, jak to by była sprawa życia i śmierci??
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

tak_i pisze:
jak_zyc pisze:A to na prawdę była potężna pozycja... 3 in one - fibo, lt, strefa oporu... naprawdę
Procedura jak przy odpaleniu rakiet balistycznych ;) szkoda tylko że przy takim zasięgu celownik został skalibrowany z dokładnością 1:2. Przy innym timingu wejścia można by było zwiększyć celność powyżej 1:5 a to już by był prawdziwy szpan :evil:
Nie stosuje PriceAction i ratio wcale nie jest dla mnie ważne. Fx nie jest dla mnie sztuką, gdzie ma być wszystko na cacy.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

jak_zyc pisze:Czemu tak wielu osobom nie podoba się szeroki SL, jak to by była sprawa życia i śmierci??
Juz tak nie dramatyzuj :)
Tez ustawiam stosunkowo szeroko stopa ale kiedy grasz ten konkretny "arcymocny" poziom to jaki jest sens ustawiania stopa 2 badz 3 poziomy podazy wyzej.

Nie stosujesz PriceAction?
Hmmm... od kiedy gra w oparciu o wykres cenowy to juz nie PA??

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

jak_zyc pisze: Nie stosuje PriceAction i ratio wcale nie jest dla mnie ważne. Fx nie jest dla mnie sztuką, gdzie ma być wszystko na cacy.
Od kiedy podstawy matematyki nazywają się Price Action?

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Napomknąłem o PA ponieważ zawsze mi się kojarzyło z przesadnym obliczaniem zysku do ryzyka i zysków w długim terminie oraz z pinami które nigdy nie działały i innymi tam rzeczami. Bo mam 1:3 to na 100% zarobie 10 kafli w miesiąc po czym się nie zarabia i rozczarowanie.

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

jak_zyc pisze:Napomknąłem o PA ponieważ zawsze mi się kojarzyło z przesadnym obliczaniem zysku do ryzyka i zysków w długim terminie oraz z pinami które nigdy nie działały i innymi tam rzeczami. Bo mam 1:3 to na 100% zarobie 10 kafli w miesiąc po czym się nie zarabia i rozczarowanie.
To dramatyczne uproszczenie i wykrzywiona rzeczywistość - sam zresztą pokazujesz wejście na podstawie SR, LT i elementarnego fibo :o - PA to nie jest skrót od wyłącznie Pinbar Action:p

ZielonaMgiełka słusznie zwraca uwagę na tego stopa - sądząc po Twoich odpowiedziach i zżymaniu się nad tymi sugestiami - nie odróżniasz skuteczności zagrania od jego wartości oczekiwanej; tylko tyle i aż tyle. pozdrawiam

ODPOWIEDZ