Super Dobre Trejdy!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Chyba pierwszy trade jaki mogę tutaj wrzucić. SL był w granicach 6,5-7 pipsa początkowo. Dokładnie info dlaczego tak, a nie inaczej jest w moim dzienniku.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mrtrade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrtrade »

Ponad trzy miesiące czekania...
TP weszło prawie co do pipsa,
czy ktoś jeszcze miał tyle cierpliwości?

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

mrtrade pisze:Ponad trzy miesiące czekania...
TP weszło prawie co do pipsa,
czy ktoś jeszcze miał tyle cierpliwości?
Hehe, ładnie! Ja dłużej czekałem bo i wszedłem wyżej, ale też się opłaciło :)
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

stones
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stones »

Nie był to mój najlepszy trade ale uważam, że bardzo ciekawy :)
Całość na FUS100 (futures na Nasdaq)
Entry: 2793
Exit (SL): 2832

http://zapodaj.net/83ca2e282a9c3.gif.html

Było to bardzo łatwe zagranie bo pozycję można było trzymać na baaardzo ciasnym zleceniu obronnym. Najlepsze to to, że po przesunięciu stopa z 2827 na 2832 minęło jakieś 10 sekund przed jego zrealizowaniem - po tym kurs w mniej niż minutę spadł do 2824:

http://zapodaj.net/4cb1601bf25e8.gif.html

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Gdy powstał ten temat to myslalem ze bedzie tu na co popatrzec, TF od H4 w górę, nie spodziewałem się ze zysk 10 czy 14 pipsów mozna nazwac super dobrym trejdem :O
Success lies on the far side of failure

mkosciuszko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mkosciuszko »

Jarpen - jestem tego samego zdania .. na te 15 stron to może złożyłoby się z 1, 2 strony naprawdę dobrych wejść - odnoszę wrażenie że można tutaj wrzucić jakikolwiek trejd na plus

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Nie liczy się ile pips wedle mnie. Liczy się miejsce wejścia w trejd .
Np. ten long.
+10 EU M1

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Cadermo przecież trejd taki zwykły dobry (nawet nie super dobry) to nie tylko dobre wejście ale i wyjście. Przykład masz w swoim poście wyżej gdzie pisałeś o rodzynku tygodnia a moim zdaniem to idealny trejd aby pokazać super zły trejd: miałeś idealne wejście w dzienny dołek gdzie potem cena zrobiła 170-180 (?) pipsów a ty zgarnąłeś marne 10p ... to nic że jesteś skalperem bo mogłeś poczekać 3 minuty i miałbyś dwa razy więcej i ustawić BE+10 i na luzie obserwować jak na koniec dnia zamykasz faktycznie super dobry trejd na 17 razy więcej.

Niestety nikt nie zdefiniował co to jest super dobry trejd i każdy może wrzucać tutaj co chce według własnego uznania. Sam zaglądam tutaj sporadycznie a miałem znacznie większe nadzieje jak powstał temat.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

guccon pisze:a moim zdaniem to idealny trejd aby pokazać super zły trejd: miałeś idealne wejście w dzienny dołek gdzie potem cena zrobiła 170-180 (?) pipsów a ty zgarnąłeś marne 10p
Tym razem zrobiło te 170-180 pips jak mówisz.Następnym razem wcale nie musi. Nie chce mi się bawić w dalszą analizę wyjścia. Dlatego zgarniam tyle ile potrzebuję i szukam dalej wejścia.

stones
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stones »

Mój najlepszy trade jaki wygrzebałem ze swojej historii:

http://zapodaj.net/b0ca8cb5165d3.gif.html

Zagranie na FOIL - wejście short po dotarciu kursu do średniej MA130 na wykresie dziennym i wyjście po dotarciu do tej samej średniej na wykresie H4.

Entry: 92,73
Exit: 87,14

Zysk: 5,59 pkt.!

PS.
O tej średniej pisałem też na blogu: http://www.at-trader.blogspot.com/2011/ ... i-mae.html

ODPOWIEDZ