Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Ink. pisze:tutaj sie nie zgodzę EFFECTIVE depo można budować i od 100zł a nawet i za darmo oczywiście w takim wypadku zajmie to dużo dużo więcej czasu ale przedsięwzięcie jak najbardziej realne. A tracić własne pieniądze na naukę szczególnie w tym czasie, moim zdaniem głupota tak jak nauka na demo
można budować od małej kwoty i to zajmuje bardzo dużo czasu ale sie opłaca :D
dał bym linka ale nie bedzie reklamy

też jestem za nauką na realu na początek z mniejszą kwotą (dla danego tradera )
myślę że ile to by nie było zawsze szkoda tracić nawet tych małych kwot więc trader będzie się starał nie tracić
najpierw nie tracić potem zarabiać o :roll:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Ja przerabiałem chyba inną szkołę bo tam nacisk kładło się gdzie indziej. Jednym słowem jeżeli osiągniesz sukces na demo to i w realu się powiedzie. Przynajmniej istnieje duże prawdopodobieństwo że tak będzie. Ale jak ktoś lubi to może skoczyć jak Rak do gorącej wody i uczyć się pływać....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

można zaczynać od demo ale moim zdaniem nie warto
przykład
znajomy zaczął grać na forex oczywiście zaczął od demo
w ciągu miesiąca zarobił 10 czy 20tys czyli 100%
spotkał się ze mną i mówi wchodzi na real po moich przestrogach wpłacił na poczatek 5k
po tygodniu dzwoni i mówi że już ma 2,5k czyli strata 50%
jeżeli znamy obsługę MT4 to demo już na nic nam nie jest potrzebne
uczy złych nawyków nie stosowania reguł bo przecież co tam nic się nie stało
zawsze twierdze że lepiej real można i z 100zł zacząć pograć na mikrolotach
jeżeli to dla kogoś śmieszna kwota to niech wpłaci 500 lub 1000 i niech zarobi
niech zobaczy jak się realnie zarabia
juz nie chce pisać o różnych planach po po fantastycznych zarobkach na demo

jeszcze jedno jestem przekonany że strata real 500zł więcej nauczy niż strata na 50000 na demo
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 21:22 przez Jones, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Tylko REAL! Demo to złoooooo...
No pain, no gain

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Rozumiem wasza koncepcje, ale nie oszukujmy sie. Jak ktoś nie zarabia na demo to i w realu nic nie zarobi . Z drugiej strony zarabianie na demo nie gwarantuje zysków w realu. Demo to narzędzie szkoleniowe do testowania strategi, a zatem trzeba umieć sie nim posługiwać.

Ja kiedyś też posłuchałem rady że tylko Real sie liczy, że musisz wskoczyć na głęboką wodę bo inaczej nic się nie nauczysz. Niestety prawda była taka, że utopiłem sie chyba ze trzy razy. Czego mnie to nauczyło....? Jednej prostej i podstawowej lekcji. Siedzisz tak długo na demo, aż nie zbudujesz strategi która będzie działała w oparciu o trading plan. Jeżeli cały twój system się sprawdzi a trading plan okaże się poprawny - wtedy jest właściwy moment przejścia na Real.

Nie można przejść na Real bez trading planu. Nie napiszesz trading planu bez systemu. Nie poznasz systemu bez testów na demo. I tutaj koło się zamyka. Na Real idzie się odpowiednio przygotowanym i pewnym siebie, aczkolwiek z pokorą ponieważ człowiek zawsze czegoś nowego będzie się uczył, ale to jest już zupełnie co innego. Tak więć zamiast głupio tracić kapitał w realu lepiej poświęcić go na edukację i wykorzystać rachunek demo do konkretnych celów a nie tylko dla zabawy.....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

silveRbull - zgadzam się z Tobą w 100% :564:

Niestety, takie podejście jest passe z jednej prostej przyczyny - kiedy przechodzimy na real, z marszu stajemy się PRO :lol: Nieważne że dwa miesiące temu po raz pierwszy usłyszeliśmy słowo FOREX, nieważne że większość zagadnień jest dla nas wciąż czarną magią, że do końca nie wiemy jak będziemy grali. Ważne że wpłaciliśmy parę stówek na real i teraz to się zacznie :wink: tak, jakby wpłata spowodowała że patrzymy na inne wykresy i teraz to już wiadomo... :lol:
Co do arcy "mocnego" argumentu, że demo wyrabia złe nawyki, bo strata wirtualnych pieniędzy nic nie boli... cóż za farmazon.
Polecam spróbować potraktować środki z demo jak nasze własne, nie usprawiedliwiać się po bezsensownych trejdach że "to tylko demo, wiadomo że na realu tak bym nie zagrał". Z czasem przyjdzie pewność zagrań i naszych zachowań, przyjdzie systematyczny zysk, wtedy właśnie przychodzi pora na konto real.
Ale nie czarujmy się, zdecydowana większość wie lepiej i po kilku miesiącach obecności na rynku jest gotowa do zarabiania pieniędzy. Tak samo gotowa jak student pierwszego roku kardiochirurgii do operacji na otwartym sercu 8)

Funkcje konto demo bardzo dobrze widać na przykładzie tego dziennika - jest strategia, jest pewność że ona działa i będzie profitowa w dłuższym okresie czasu, jest gra według założeń strategii, jest MC, jest kolejne konto, udoskonalona strategia, kolejne MC... no właśnie, a w kieszeni wciąż 9k realnej gotówki i dzwonek ostrzegawczy w głowie "to jeszcze nie ten czas" :564:

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

A ja się zgadzam z tym co mówi Jones i lucek.
Jednak gdybym miał radzić Kimowi to bym mu odradzał real i zgodził bym się z cajto i silveRbull :D
Dlatego że Kim prezentuje taką postawę że można odnieść wrażenie że robi to specjalnie.
Przy podejściu typu: "wszystko albo nic" ani nie zarobi na demo ani na real.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Witam wszytkich bardzo serdecznie!
WRACAM! Po dlugich przemysleniach i testach wracam z ulepszona strategia. Konto juz jest gotowe, mam za soba pierwsze zyskowne zlecenia, wszytsko wyglada obiecujaco. Jestem nastawiony na minimum ryzyka i maksimum zysku.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Kimkolwiek pisze:Witam wszytkich bardzo serdecznie!
WRACAM! Po dlugich przemysleniach i testach wracam z ulepszona strategia. Konto juz jest gotowe, mam za soba pierwsze zyskowne zlecenia, wszytsko wyglada obiecujaco. Jestem nastawiony na minimum ryzyka i maksimum zysku.

A ja tańczę w balecie :D Konto real demo?
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

forexkiller pisze:
Kimkolwiek pisze:Witam wszytkich bardzo serdecznie!

A ja tańczę w balecie :D Konto real demo?

Kim steruje jachtem z napędem atomowym a "konik polski""
wydaje komendy. :P

ODPOWIEDZ