Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek
Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek
nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić
zrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat
wystarczą 100-pipsowe ruchy w ciągu dnia i odpowiednie narzędzie do zarządzania pozycją
w ubiegłym roku nabyłem takie cudo - EA które przy maksymalnym ryzyku 5% konta na transakcję, SL rzędu 15 pipsów i TP w granicach 100 pipsów pozwala na zrobienie 100% konta w 1 dzień
jedyne co w tym wypadku jest potrzebne to gwałtowny ruch ceny w określonym kierunku (np. podczas danych) bez żadnych nawrotek bo EA zabezpiecza pozycję co ileś tam pipsów i można zostać wyciętym na BE
oczywiście nie jest to robot który gra za nas - on tylko zarządza wielkością lota, itp., a o momencie otwarcia pozycji decydujemy my sami
5 dni temu autor tego cuda zawierając zaledwie 16 transakcji zrobił 940% konta w ciągu zaledwie 1 dnia
można? można! muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia 
-
Adrianoforex
- Maniak

No to kicha by była z tą dźwignią. Ja lubię 1:100 i 1:200. Wyższe mnie nie rajcują, ale niższe hmm. 
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Nie wiem na czym dokładnie polega to EA,ale mam ten sam problem.Jak są duże ruchy na rynku to też z moim sposobem handlu można wyciągnąć spory procent z małym ryzykiem,tylko że jeszcze nie wiem jak dobrze szukać tych ruchówfreakout pisze:nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzićzrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat
wystarczą 100-pipsowe ruchy w ciągu dnia i odpowiednie narzędzie do zarządzania pozycją
w ubiegłym roku nabyłem takie cudo - EA które przy maksymalnym ryzyku 5% konta na transakcję, SL rzędu 15 pipsów i TP w granicach 100 pipsów pozwala na zrobienie 100% konta w 1 dzień
jedyne co w tym wypadku jest potrzebne to gwałtowny ruch ceny w określonym kierunku (np. podczas danych) bez żadnych nawrotek bo EA zabezpiecza pozycję co ileś tam pipsów i można zostać wyciętym na BE
oczywiście nie jest to robot który gra za nas - on tylko zarządza wielkością lota, itp., a o momencie otwarcia pozycji decydujemy my sami
5 dni temu autor tego cuda zawierając zaledwie 16 transakcji zrobił 940% konta w ciągu zaledwie 1 dnia
można? można! muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia
Widzę, że lobby marzycielskie trzyma się mocno. W takim razie podpowiem, że w "totka" też można zrobić miliony z kilku złotych w jeden dzień. Tylko "muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia"Nemojimmy pisze:Nie wiem na czym dokładnie polega to EA,ale mam ten sam problem.Jak są duże ruchy na rynku to też z moim sposobem handlu można wyciągnąć spory procent z małym ryzykiem,tylko że jeszcze nie wiem jak dobrze szukać tych ruchówfreakout pisze:nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzićzrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat
Bez tych ruchów też się daję radę ale nie jest to to samo.
Albo można tak jak tu. Wystarczy wiedzieć kiedy wystąpi ruch, jak duży będzie, czy będą cofki i parę innych jeszcze rzeczy.? Reszta to już łatwizna.
http://www.youtube.com/watch?v=iMVTboB6Xgk
Ok,tylko ze ja nie mówię o strategii która zarabia tylko jak są duże ruchy 
Ps.Tylko w moim przypadku to nie mówię w żadnym wypadku o milionie z tysiąca.
Ps.Tylko w moim przypadku to nie mówię w żadnym wypadku o milionie z tysiąca.
No pain, no gain
- DonForex:-)
- Gaduła

Skoro poruszony został temat prawa i podatków to pozwolę sobie zapytać czy ktoś wie czy jeżeli ktoś rok temu nie rozliczył się z podatku forex za 2012r. to czy w tym roku może to zrobić? Różne wersje już słyszałem...
A na marginesie to jest chore 19%...
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Najlepiej chyba zapytać w :DonForex:-) pisze:Skoro poruszony został temat prawa i podatków to pozwolę sobie zapytać czy ktoś wie czy jeżeli ktoś rok temu nie rozliczył się z podatku forex za 2012r. to czy w tym roku może to zrobić? Różne wersje już słyszałem...
http://www.mf.gov.pl/administracja-poda ... -podatkowa
W przypadku takich spraw lepiej dowiedz się u źródła niż u domorosłych znawców prawa na forach internetowych
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 16:09 przez Wuza, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgodnie z polskim prawem istnieje obowiązek wykazania straty jednak nie słyszałem aby jakiś US ścigał za to. Jeśli składałem Pit 37 to możesz wystąpić o korektę i dorzucić brakujący pit ze strata. Ale czy na to pójdą to nie sam ci gwarancji. Polskie prawo skarbowe i uprawnienia interpretacyjne dyrektorów izb skarbowych to fenomen na skalę swiatowa
Niestety rozczaruje pana wuze. Najlepiej wystąpić z tzw. Wnioskiem o interpretacje do dyrektora Izby Skarbowej. O jakości wiedzy w MG na temat podatków przekonują się ostatnio spółki DROP i MENNICA które pomimo pozytywnych dla siebie wyroków sądów powszechnychmaja właśnie robione zabezpieczenia na majątku lub US odmawia wypłaty VAT. Zresztą w niedawnych wydaniach parkietu i pb sa stosowne art w tym zakresie.