Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: freakout »

nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić ;) zrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat :) wystarczą 100-pipsowe ruchy w ciągu dnia i odpowiednie narzędzie do zarządzania pozycją ;) w ubiegłym roku nabyłem takie cudo - EA które przy maksymalnym ryzyku 5% konta na transakcję, SL rzędu 15 pipsów i TP w granicach 100 pipsów pozwala na zrobienie 100% konta w 1 dzień :) jedyne co w tym wypadku jest potrzebne to gwałtowny ruch ceny w określonym kierunku (np. podczas danych) bez żadnych nawrotek bo EA zabezpiecza pozycję co ileś tam pipsów i można zostać wyciętym na BE :) oczywiście nie jest to robot który gra za nas - on tylko zarządza wielkością lota, itp., a o momencie otwarcia pozycji decydujemy my sami :) 5 dni temu autor tego cuda zawierając zaledwie 16 transakcji zrobił 940% konta w ciągu zaledwie 1 dnia ;) można? można! muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

No to kicha by była z tą dźwignią. Ja lubię 1:100 i 1:200. Wyższe mnie nie rajcują, ale niższe hmm. :(
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

freakout pisze:nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić ;) zrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat :) wystarczą 100-pipsowe ruchy w ciągu dnia i odpowiednie narzędzie do zarządzania pozycją ;) w ubiegłym roku nabyłem takie cudo - EA które przy maksymalnym ryzyku 5% konta na transakcję, SL rzędu 15 pipsów i TP w granicach 100 pipsów pozwala na zrobienie 100% konta w 1 dzień :) jedyne co w tym wypadku jest potrzebne to gwałtowny ruch ceny w określonym kierunku (np. podczas danych) bez żadnych nawrotek bo EA zabezpiecza pozycję co ileś tam pipsów i można zostać wyciętym na BE :) oczywiście nie jest to robot który gra za nas - on tylko zarządza wielkością lota, itp., a o momencie otwarcia pozycji decydujemy my sami :) 5 dni temu autor tego cuda zawierając zaledwie 16 transakcji zrobił 940% konta w ciągu zaledwie 1 dnia ;) można? można! muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia :)
Nie wiem na czym dokładnie polega to EA,ale mam ten sam problem.Jak są duże ruchy na rynku to też z moim sposobem handlu można wyciągnąć spory procent z małym ryzykiem,tylko że jeszcze nie wiem jak dobrze szukać tych ruchów :roll: Bez tych ruchów też się daję radę ale nie jest to to samo.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Nemojimmy pisze:
freakout pisze:nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę ale pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić ;) zrobienie miliona z tysiąca złotych w ciągu miesiąca jest jak najbardziej realne i wcale nie trzeba grać całym depo żeby osiągnąć taki rezultat :) wystarczą 100-pipsowe ruchy w ciągu dnia i odpowiednie narzędzie do zarządzania pozycją ;) w ubiegłym roku nabyłem takie cudo - EA które przy maksymalnym ryzyku 5% konta na transakcję, SL rzędu 15 pipsów i TP w granicach 100 pipsów pozwala na zrobienie 100% konta w 1 dzień :) jedyne co w tym wypadku jest potrzebne to gwałtowny ruch ceny w określonym kierunku (np. podczas danych) bez żadnych nawrotek bo EA zabezpiecza pozycję co ileś tam pipsów i można zostać wyciętym na BE :) oczywiście nie jest to robot który gra za nas - on tylko zarządza wielkością lota, itp., a o momencie otwarcia pozycji decydujemy my sami :) 5 dni temu autor tego cuda zawierając zaledwie 16 transakcji zrobił 940% konta w ciągu zaledwie 1 dnia ;) można? można! muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia :)
Nie wiem na czym dokładnie polega to EA,ale mam ten sam problem.Jak są duże ruchy na rynku to też z moim sposobem handlu można wyciągnąć spory procent z małym ryzykiem,tylko że jeszcze nie wiem jak dobrze szukać tych ruchów :roll: Bez tych ruchów też się daję radę ale nie jest to to samo.
Widzę, że lobby marzycielskie trzyma się mocno. W takim razie podpowiem, że w "totka" też można zrobić miliony z kilku złotych w jeden dzień. Tylko "muszą tylko zaistnieć odpowiednie warunki na rynku i wszystko jest do zrobienia" :)
Albo można tak jak tu. Wystarczy wiedzieć kiedy wystąpi ruch, jak duży będzie, czy będą cofki i parę innych jeszcze rzeczy.? Reszta to już łatwizna.
http://www.youtube.com/watch?v=iMVTboB6Xgk
:wink:

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Ok,tylko ze ja nie mówię o strategii która zarabia tylko jak są duże ruchy ;)

Ps.Tylko w moim przypadku to nie mówię w żadnym wypadku o milionie z tysiąca.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

No pain, no gain

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Skoro poruszony został temat prawa i podatków to pozwolę sobie zapytać czy ktoś wie czy jeżeli ktoś rok temu nie rozliczył się z podatku forex za 2012r. to czy w tym roku może to zrobić? Różne wersje już słyszałem...
A na marginesie to jest chore 19%...
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

DonForex:-) pisze:Skoro poruszony został temat prawa i podatków to pozwolę sobie zapytać czy ktoś wie czy jeżeli ktoś rok temu nie rozliczył się z podatku forex za 2012r. to czy w tym roku może to zrobić? Różne wersje już słyszałem...
A na marginesie to jest chore 19%...
Najlepiej chyba zapytać w :

http://www.mf.gov.pl/administracja-poda ... -podatkowa

W przypadku takich spraw lepiej dowiedz się u źródła niż u domorosłych znawców prawa na forach internetowych :)
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 16:09 przez Wuza, łącznie zmieniany 1 raz.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Zgodnie z polskim prawem istnieje obowiązek wykazania straty jednak nie słyszałem aby jakiś US ścigał za to. Jeśli składałem Pit 37 to możesz wystąpić o korektę i dorzucić brakujący pit ze strata. Ale czy na to pójdą to nie sam ci gwarancji. Polskie prawo skarbowe i uprawnienia interpretacyjne dyrektorów izb skarbowych to fenomen na skalę swiatowa

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Niestety rozczaruje pana wuze. Najlepiej wystąpić z tzw. Wnioskiem o interpretacje do dyrektora Izby Skarbowej. O jakości wiedzy w MG na temat podatków przekonują się ostatnio spółki DROP i MENNICA które pomimo pozytywnych dla siebie wyroków sądów powszechnychmaja właśnie robione zabezpieczenia na majątku lub US odmawia wypłaty VAT. Zresztą w niedawnych wydaniach parkietu i pb sa stosowne art w tym zakresie.

ODPOWIEDZ