fxlamer napisał: "(moja strategia w dużej mierze wzoruje się na strategii pana Philla Newtona którego opracowania znajdziecie tutaj http://www.trade2win.com/boards/forex-s ... ategy.html , gorąco polecam obejrzenie jego filmików z YouTube)
Vanguard dzisiaj napisał: "czy ktos posiada wskazniki Phila Newtona z jego strony trading-strategies.info ?
w szczególności te z ATR i daily range "
Wczoraj również czytałem o szkole Forex sebastiana urbańskiego i tam niektórzy pisali, że ściągnął on całą koncepcję właśnie od Phila Newtona.
Widzę, że sporo osób interesuje się metoda jego gry dlatego postanowiłem założyć nowy temat, który jej dotyczy.
Czy dysponujecie może wskaźnikami których używa Phil Newton oraz na czym ogólnie polega metoda jego gry. Czy jest ona tym samym co opisywał fxlamer?
Strategia Phila Newtona
PN generalnie ma rozne koncepcje, bylem jego abonentem rok temu, wtedy (i chyba dzis) smigal FurQuadem. mi nie przypadl do gustu, polega m.in. na zamykaniu na kilku tp i stad moga byc wielkie rezultaty pipsowe.
metoda opisywana przez fxlamera byla walkowna jakis czas temu, teraz chyba PN juz jej nie uzywa.
mozesz zalogowac sie na jeden miesiac i bezproblemowo ogarniesz calosc wiedzy ze strony.
co do wskaznikow poszukiwanych przeze mnie to tylko funkcje pomocnicze, w strategii PN nie uzywa on wskaznikow jako takich.
metoda opisywana przez fxlamera byla walkowna jakis czas temu, teraz chyba PN juz jej nie uzywa.
mozesz zalogowac sie na jeden miesiac i bezproblemowo ogarniesz calosc wiedzy ze strony.
co do wskaznikow poszukiwanych przeze mnie to tylko funkcje pomocnicze, w strategii PN nie uzywa on wskaznikow jako takich.
Nie wierz w trendy.
-
- Stały bywalec
.
Czytałem również, że Sebastian dzieli pozycje na 6 cześci i jeśli wejdzie sl to uwzględnia tylko tak jak by miał otwartą jedną pozycję np 40pipsów. W przypadku kiedy wejdzie tp mnoży zysk razy 6 czyli jak był tp 40 to pisze, że zarobiliśmy 240pipsów. Czy na tym polega jego metoda gry ?: ).
Re: .
otoz to. nie powiem - marketingowo chwytliwe.jacekmazda pisze:Czytałem również, że Sebastian dzieli pozycje na 6 cześci i jeśli wejdzie sl to uwzględnia tylko tak jak by miał otwartą jedną pozycję np 40pipsów. W przypadku kiedy wejdzie tp mnoży zysk razy 6 czyli jak był tp 40 to pisze, że zarobiliśmy 240pipsów. Czy na tym polega jego metoda gry ?: ).
Nie wierz w trendy.
- Damian_GTK
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
.
No dobra wszytko ok, ale dlacze w takim razie chcesz wskaxniki tego newtona jeśli uważasz, że to lipa?
Re: .
Newton sam w sobie jest ok, a co do wskaznikow to chodzi mi o jego odmiane atr range z roznych TF - uzywam(lem) ich do indeksow gieldowych, calkiem zgrabne, a inne pod mt4 jakos mi nie leza. furquada i innych strategii PN nie uzywam.jacekmazda pisze:No dobra wszytko ok, ale dlacze w takim razie chcesz wskaxniki tego newtona jeśli uważasz, że to lipa?
Nie wierz w trendy.
-
- Stały bywalec
.
A czy ktoś kto był na szkoleniu Power Forex u Sebastiana, może umieścić wskaźniki które on daje i zaprezentować z grubsza o co chodzi w jego metodzie?
Poszukaj na forum byl taki temat o urbanskim. ale szkoda zachodu, on te leksusy i garnitury pokupowal za szkolenia a nie za gre. na YT ma swoj kanal mozesz posluchac tych madrosci. http://www.youtube.com/user/sebaurbanski co pare miechow zmienia metode teraz chyba uczy price action. wczesniej korzystal z oscylatorow, harmonic tradingu, innych pierdul. to tez swiadczy ze facet sie miota.
skoro koniecznie ciagnie cie na jakies szkolenie to proponuje dac zarobic PN niz sebie( w sumie on tez jest jego abonentem). masz dostep do forum ludzi ktorzy graja z PN, mozesz wymieniac z nimi uwagi, etc. dodatkowo kazda z poprzednich metod jest opisana, podane sa staty i mozna ja testowac. moze spodoba ci sie akurat.
skoro koniecznie ciagnie cie na jakies szkolenie to proponuje dac zarobic PN niz sebie( w sumie on tez jest jego abonentem). masz dostep do forum ludzi ktorzy graja z PN, mozesz wymieniac z nimi uwagi, etc. dodatkowo kazda z poprzednich metod jest opisana, podane sa staty i mozna ja testowac. moze spodoba ci sie akurat.
Nie wierz w trendy.
-
- Stały bywalec
.
Raczej nie ciągnie mnie do jego szkolenia tylko chciałem, żeby ktoś poprostu umieścił jego szkolenie warte 3tys, żeby przeczytać to za darmo i samemu stwierdzić co on tam skondensował.