STOWARZYSZENIE INWESTORÓW RYNKU FOREX - SIRF

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Nievinny »

Ja miałem doświadczenia z IB - bardzo pozytywne. Z Dukascopy też da się żyć. FxPro - jest ok. Już jest trzech. Ale ok, to nie wątek reklamowy. To można wywalić.

Wypowiadam się bo ja i przemogpw (chyba taki nick ma ta osoba na forum) mocno zaangażowaliśmy się w stworzenie stowarzyszenia. Nie było popytu. Nie było zapotrzebowania aby takie stowarzyszenie powstało.

Ba nawet nawet Chojnak (znowu przepraszam jeśli namieszałem, nicków już nie pamiętam :D) napisał propozycję zmiany ustawy o IKE specjalnie pod FX. Nikt nie był zainteresowany.
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Nievinny pisze:Ja miałem doświadczenia z IB - bardzo pozytywne. Z Dukascopy też da się żyć. FxPro - jest ok. Już jest trzech. Ale ok, to nie wątek reklamowy
Szacun Nievinny o to chodzi aby przynajmniej wyselekcjonować z 3 instytucje finansowe...
Problem polega na tym aby były to instytucje pod KNF... // patrząc z perspektywy zwykłego Kowalskiego..//
Nievinny pisze:Wypowiadam się bo ja i przemogpw (chyba taki nick ma ta osoba na forum) mocno zaangażowaliśmy się w stworzenie stowarzyszenia. Nie było popytu. Nie było zapotrzebowania aby takie stowarzyszenie powstało.
Zapewniam Ciebie że będzie takie zapotrzebowanie dopiero jak nie trzy kobiety przejdą na emerytury po 23 zł.. miesięcznie w Polsce..., a przejdzie jakieś 3 000 000 do 9 000 000 więc musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać....

Nievinny pisze:Ba nawet nawet Chojnak (znowu przepraszam jeśli namieszałem, nicków już nie pamiętam Very Happy) napisał propozycję zmiany ustawy o IKE specjalnie pod FX. Nikt nie był zainteresowany.
Jak wyżej....

Serdecznie Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: seba »

zz pisze:Zapewniam Ciebie że będzie takie zapotrzebowanie dopiero jak nie trzy kobiety przejdą na emerytury po 23 zł
zz blagam cie po raz kolejny 8)
nie przekrecaj, nie naginaj faktow....jednym slowem nie pisz glupot :)
juz kiedys pisalem o co chodzilo z tym 23zl i skad to sie wzielo...nie chce po raz pietnasty zaczynac tego tematu (i tez nie jest to odpowiedni watek do tego) ale popsortu nie moge patrzec na takie posty :)

i zaraz pewnie napiszesz odpowiedzi typu:
"a wlasnie ze bylo 23zl" - owszem bylo 23zl ale nie w kontekscie calej emerytury a jedynie dodatku
"nie chodzi o te 23zl tylko o zasade" - wiec jesli chodzi o zasade to po co pisac ze ktos "dostal 23zl emerytury" i wprowadzac ludzi w blad...rownie dobrze mozesz napsiac ze ktos dostal pol grosza emerytury...taki sam efekt = zero zwiazku ze stanem faktycznym, ale dziala na wyobraznie i pokazuje ze jest slabo :)

a wracajac do tematu to zz nadaje sie na prezesa tego stowarzyszenia ktore jeszcze nie powstalo...jezeli bedzie mozna glosowac to oddam napewno na ciebie swoj glos :)

malo tego...jezeli bede kiedys premierem zostaniesz ministrem finansow w moim rzadzie zebys mial okazje naprawic ten caly bajzel :)

zz
Maniak
Maniak

seba pisze:"a wlasnie ze bylo 23zl" - owszem bylo 23zl ale nie w kontekscie calej emerytury a jedynie dodatku
Seba postaraj się zgłebić temat łącznie z tym że na nowych zasadach z ZUS jak zniosą stopę zastąpienia będzie naprawdę masakra i minimum + te 23 zł miesięcznie, oraz dokładnie zgłebij temat..// nie wiem który rocznik jesteś../ osób które będą po środku // czyli między starym systemem, a nowym.../// ,od przyszłego roku będą mieć stopniowo obniżane z tego co pamiętam 5% rocznie czyli będzie się systematycznie zmiejszać do pułapu 50 % z ZUS i 50 % z OFE..
Tak czy siak urodzeni powyżej 1949 roku i nie są z mundurowych będą mieli masakrę....
Reasumując stanowczo podtrzymuję to co napisałem wyżej....

Pozdrawiam.

Dodano po 10 minutach:

PS ,Przypominam koledze najważniejsze że zostanie minimalna emerytura zniesiona oraz zniosą możliwość wyboru czy chcesz być na rencie czy emeryturze ,a znam przypadki gdzie renty biorą po 1800 zł ,a emerytury mają policzone po 200-300 zł.....Do tej pory było tak że jak byłeś na rencie to mogłeś na nie pozostać nawet jak nabyłeś wiek emerytalny,teraz zabiorą rentę i dadzą emeryturę.// zresztą z tego co wiem to już te przepisy wprowadzili ,znajomego wezwali i zakomunikowali jemu że zabiorą rentę i dadzą emeryturę...
Reasumując jak zestawisz te fakty to włos na Twojej głowie się zjeży.....
Podtrzymuję to co napisałem i dobrze że paru kolegów wyżej wymienionych coś próbuje robić....
A że nie są doceniani...?,niezrozumiani...?
Stare przysłowie mówi o prorokach we własnym kraju..... :P
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: forexpolska »

zz pisze:
seba pisze:"a wlasnie ze bylo 23zl" - owszem bylo 23zl ale nie w kontekscie calej emerytury a jedynie dodatku
Seba postaraj się zgłebić temat łącznie z tym że na nowych zasadach z ZUS jak zniosą stopę zastąpienia będzie naprawdę masakra i minimum + te 23 zł miesięcznie, oraz dokładnie zgłebij temat..// nie wiem który rocznik jesteś../ osób które będą po środku // czyli między starym systemem, a nowym.../// ,od przyszłego roku będą mieć stopniowo obniżane z tego co pamiętam 5% rocznie czyli będzie się systematycznie zmiejszać do pułapu 50 % z ZUS i 50 % z OFE..
Tak czy siak urodzeni powyżej 1949 roku i nie są z mundurowych będą mieli masakrę....
Reasumując stanowczo podtrzymuję to co napisałem wyżej....

Pozdrawiam.

Dodano po 10 minutach:

PS ,Przypominam koledze najważniejsze że zostanie minimalna emerytura zniesiona oraz zniosą możliwość wyboru czy chcesz być na rencie czy emeryturze ,a znam przypadki gdzie renty biorą po 1800 zł ,a emerytury mają policzone po 200-300 zł.....Do tej pory było tak że jak byłeś na rencie to mogłeś na nie pozostać nawet jak nabyłeś wiek emerytalny,teraz zabiorą rentę i dadzą emeryturę.// zresztą z tego co wiem to już te przepisy wprowadzili ,znajomego wezwali i zakomunikowali jemu że zabiorą rentę i dadzą emeryturę...
Reasumując jak zestawisz te fakty to włos na Twojej głowie się zjeży.....
Podtrzymuję to co napisałem i dobrze że paru kolegów wyżej wymienionych coś próbuje robić....
A że nie są doceniani...?,niezrozumiani...?
Stare przysłowie mówi o prorokach we własnym kraju..... :P

ZZ nie odniosłeś się do mojej propozycji, żebyś poprowadził Stowarzyszenie......
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jamesfisher »

ZZ na szefa Stowarzyszenia :)

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MaNoCBR »

forexpolska pisze: Mówisz o pokerze to bardzo dobrze bo ja jestem z tej branży można powiedzieć. Jak nie było potrzeba to nie było stowarzyszeń w tej branży ale jak powstawały problemy u graczy i wogle z rynkiem pokera to powstały, aż 3 takie i bodajże teraz doszło jakieś 4 ale tego nie potwierdzam. Tamten rynek tam samo był mały i co roku zwiększał się ba nawet ci powiem te stowarzyszenia były u ministra i pracowały w komisjach oraz bardzo często byli przedstawiciele ich zapraszani do mediów.
1. No tak 4 stowarzyszenia i zainteresowanie Państwa doprowadziło do "sztucznego stworzenia" afery hazardowej a za (p)osłów w komisjach śledczych i ich "pracę :?: " :lol: płacimy wszyscy :evil:

2. 4 stowarzyszenia doprowadziły do tego, że wśród twoich kolegów przybyło stu kryminalistów po imprezie urodzinowej w Szczecinie :?: :roll: :lol:

Dziękuję bardzo... Błagam nie twórzcie żadnych stowarzyszeń ani fundacji, nie mówcie o forex posłom, osłom, senatorom i innym wpływowym malutkim...
Pozwólcie się rynkowi dalej rozwijać...

A na poważnie, kolego ile prowadziłeś już organizacji pozarządowych? Biurokracji, przewalania papierów i pukania od drzwi do drzwi jest tyle, że nawet sobie nie wyobrażasz.
A gdybyś wpadł na szalony pomysł pozyskania dotacji jako stowarzyszenie, jeszcze nie daj boże unijnej to gratuluję :lol: poczucia humoru lub/i kompletnego braku instynktu samozachowawczego :clap:

I akurat tutaj to ja jestem w temacie... w Urzędzie Miejskim pracowałem w dziale odpowiedzialnym za kontakty z organizacjami pozarządowymi a przez kilka lat też pracowałem w takich organizacjach, pozyskiwałem i doradzałem jak pozyskiwać dotacje unijne... Wszystkim się wydaje że "Unia daje" tzn przyjedzie Hans z walizką świeżo drukowanych Euro i rozda biednym traderom, którzy z własnej niewiedzy zaliczyli MC, żeby im było łatwiej walczyć z Brokerem, za którego nazwą stoi ten sam Hans :lol:
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

zz
Maniak
Maniak

forexpolska pisze: ZZ nie odniosłeś się do mojej propozycji, żebyś poprowadził Stowarzyszenie......
jamesfisher pisze:ZZ na szefa Stowarzyszenia Smile
Naprawdę miło,niestety jestem tak zapracowany że niestety nie mam czasu,zresztą Kolega MaNoCBR idealnie przedstawił zagadnienie...
Niestety ma rację z bolszewikami można tylko zdrowie stracić...i nerwy...
Co nie znaczy że nie należy nic robić,wprost przeciwnie ,cele macie szczytne lecz to wymaga rozwiązań Rządowych,prawnych,podatkowych itp...
Jak próbowałem to ruszyć nawet ze znanymi politykami..,najlepszymi w Polsce..to nic z tego nie rozumieją../ totalna masakra..//
Jedynie sytuacja się zmieni jak napisałem wyżej czyli przejdzie z nowego systemu jakieś 3-9 mln ludzi dostaną emerytury z ofe po 20-30 zł miesięcznie oraz z ZUS po 300-600 zł dopiero wtedy sytuacja zmieni się diametralnie na korzyść tego co piszemy....

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

PS a jak na to nałoży się i zostanie wprowadzony planowany podatek katastralny dopiero wtedy będziemy zrozumiani,zaczną Was szanować i łatwiej będzie przeprowadzić zmiany o których piszecie.
Serdecznie Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: forexpolska »

MaNoCBR pisze:
forexpolska pisze: Mówisz o pokerze to bardzo dobrze bo ja jestem z tej branży można powiedzieć. Jak nie było potrzeba to nie było stowarzyszeń w tej branży ale jak powstawały problemy u graczy i wogle z rynkiem pokera to powstały, aż 3 takie i bodajże teraz doszło jakieś 4 ale tego nie potwierdzam. Tamten rynek tam samo był mały i co roku zwiększał się ba nawet ci powiem te stowarzyszenia były u ministra i pracowały w komisjach oraz bardzo często byli przedstawiciele ich zapraszani do mediów.
1. No tak 4 stowarzyszenia i zainteresowanie Państwa doprowadziło do "sztucznego stworzenia" afery hazardowej a za (p)osłów w komisjach śledczych i ich "pracę :?: " :lol: płacimy wszyscy :evil:

2. 4 stowarzyszenia doprowadziły do tego, że wśród twoich kolegów przybyło stu kryminalistów po imprezie urodzinowej w Szczecinie :?: :roll: :lol:

Dziękuję bardzo... Błagam nie twórzcie żadnych stowarzyszeń ani fundacji, nie mówcie o forex posłom, osłom, senatorom i innym wpływowym malutkim...
Pozwólcie się rynkowi dalej rozwijać...

A na poważnie, kolego ile prowadziłeś już organizacji pozarządowych? Biurokracji, przewalania papierów i pukania od drzwi do drzwi jest tyle, że nawet sobie nie wyobrażasz.
A gdybyś wpadł na szalony pomysł pozyskania dotacji jako stowarzyszenie, jeszcze nie daj boże unijnej to gratuluję :lol: poczucia humoru lub/i kompletnego braku instynktu samozachowawczego :clap:

I akurat tutaj to ja jestem w temacie... w Urzędzie Miejskim pracowałem w dziale odpowiedzialnym za kontakty z organizacjami pozarządowymi a przez kilka lat też pracowałem w takich organizacjach, pozyskiwałem i doradzałem jak pozyskiwać dotacje unijne... Wszystkim się wydaje że "Unia daje" tzn przyjedzie Hans z walizką świeżo drukowanych Euro i rozda biednym traderom, którzy z własnej niewiedzy zaliczyli MC, żeby im było łatwiej walczyć z Brokerem, za którego nazwą stoi ten sam Hans :lol:

Witam

Widzę, że u ciebie gdzieś dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele i proponuje się dowiedzieć, a nie głupoty opowiadać.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MaNoCBR »

2 pierwsze to pytania, może dowiem się od Ciebie, natomiast co do działalności NGO i dotacji dla nich jestem na bieżąco. Chcesz walczyć z PROW proszę bardzo, trochę lepiej wygląda POKL ale też nie tak różowo, przejdziesz całą procedurę od wniosek-> poprawki-> poprawki2-> umowa -> realizacja -> wniosek o płatność -> poprawki WOP-> poprawki WOP2 -> płatność -> kontrola -> kontrola UE to zobaczysz i jeszcze pół biedy jak za bardzo się nie doczepią, a czepiają się okrutnie bo pracownicy Urzędów Marszałkowskich nie są wstanie zapoznać się z interpretacjami do przepisów (tyle ich jest) nie mówiąc już o skutecznym ich stosowaniu. A ponieważ każdy chce pracować i spać spokojnie to woli odrzucić wniosek, wezwać do napisania oświadczenia, przyniesienia zaświadczenia itp.

W formie anegdoty dowcipu opowiadamy już sobie numer, który gdybym nie przeżył nie uwierzyłbym:
projekt unijny nadzorowany przez wydział PROW w jednym z województw, jest zaplanowane w budżecie: "ołówki, 100 szt, cena 0,20zł razem 20,00zł", dokonaliśmy zakupu mieliśmy fakturę, była dołączona do wniosku o płatność, teoretycznie wszystko się zgadzało ilość, kwota, a odpowiedź UM "Zakup niezgodny z opisem zadań- koszt niekwalifikowalny, nie może podlegać refundacji."
Co się okazało, otóż zaplanowaliśmy "ołówki", na fakturze widniało "ołówki z gumką" :roll: , zapytałem czy mam zdjąć te gumki z ołówków :lol:

normą były oświadczenia pracowników i zleceniobiorców, że pieniądze za umowy, zgodnie z listą płac czy rachunkiem dotarły na konto tzn trzymając się dalej tych ołówków, oprócz faktury, na której był termin przelewu załączaliśmy wyciąg z naszego konta bankowego na którym widniały te dane i termin zapłaty to jeszcze właściciel hurtowni musiał podpisać oświadczenie, że ww kwota wpłynęła na konto.

Delegacje pracowników też były ciekawe. Delegacja a na niej data skąd, dokąd, ilość km, pojazd, marka, nr rej, pojemność, kto jechał, po co, kto zlecił, kto rozliczył, nr konta do wypłaty i kiedy wypłacono, znowu teoretycznie wszystko znajduje się na standardowym druku delegacji (POLECENIE WYJAZDU SŁUŻBOWEGO) ale dla UM to za mało, należy dołączyć kopię dowodu rej pojazdu (dwustronnie), należy dołączyć ewidencję przebiegu pojazdu (nawet w przypadku prywatnego samochodu pracownika), należy dołączyć oświadczenie o odbytej podróży (choć jest druk delegacji a tam pieczątka urzędu czy hotelu w którym się przebywało) no i oczywiście oświadczenie pracownika, że delegacja w kwocie np 16,72zł (za 20km do sąsiedniej gminy) wpłynęła na konto pracownika. Mało tego, jeśli pracownik odbył swoim samochodem 20 wyjazdów w miesiącu (a projekt tego wymagał) to należało dostarczyć 20 razy skserowany dowód rejestracyjny pojazdu.
Następnie jadąc z wnioskiem o płatność pani w sekretariacie brała cały segregator dokumentów i kserowała (Wszystko), kserowała też 120razy ten sam dowód rejestracyjny z naszych 120 kopii (przy rozliczaniu co 6 miesięcy) i w ten sposób robiły sie 2 segregatory dokumentów :roll: :roll: :roll: :roll:

A puszcza amazońska jest wycinana w pień... bo Europejska biurokrata papier być bardzo potrzebna :lol:

Całą książkę mógłbym napisać, jak jeździło się 160km aby zawieźć 1 kartkę do skserowania, bo skaner i e-mail to wynalazek szatana i Urząd Marszałkowski nie będzie togo honorował :lol:

:evil: :evil: :evil:
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

ODPOWIEDZ