Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Co wy tym dziwnego?

Nieprzeczytany post autor: FiXator »

Większość ludzi, 95% przegrywa, w końcu część musi wygrywać. Co w tym dziwnego? Czy $30k to aż tak dużo? Możę dla większości ludzi ciężko pracujących tak. Dla niektórych $3k to kupa szmalu.

Fakt, że się chwalę niepotrzebnie, ale jest czym. Niestety już się skończyło, bo broker zwiększył spread i nie daje skalpować.

Mnie ciekawi, czemu ludzi na tym forum szukają? Pocieszenia? Mam wrażenie, że każdy chciałby, aby za darmo mu dać wygrywający system, co by sobie trochę kaski natłukł, a nikt ci takiego systemu nie da, jak sam nie wymyślisz.

Tyle ludzi tu pisze o systemach, wskaźnikach, programach, robotach, itp. No, wyśmiewaj się z każdej wypowiedzi, bo one są przecież bez sensu. I tak ci ludzie przegrają wcześniej czy później, na co wskazują statystyki.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

maciekl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciekl »

Może być dużo lub mało. Zależy jak długo grałeś, jakim ryzykiem, kapitałem itd. Znam ludzi, którzy dobrze żyją z forexu i oni napewno zarabiają więcej niż 30k$ na rok.
Natomiast jak tylko rzucasz liczbę, to faktycznie tylko się chwalisz :) Poza tym z kontekstu wynikała sugestia, że zwiększyli spread bo tak dobrze grałeś 8)

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

ktoś tu kiedyś napisał że można wygrać 5000% ale stracic tylko 100%. jesli ktos gra tym samym sysem i gra na 2% risk to moze nadejść seria porażek. dla tego powinnismy wiedzieć że 95% to ludzie którzy przegrali wszystko.

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

jesli ktos gra tym samym sysem i gra na 2% risk to moze nadejść seria porażek.
Risk 2% to chyba jeszcze ujdzie. Jesli zaczales gre 1 lotem, to po 100 porazkach pozostanie ci gra 0,1 lotem (troche dokladnie pozostanie 13% kapitalu poczatkowego). Stomper i 100 porazek pod rzad ? Ciezko uwierzyc ;) Ja bym raczej sie martwil tym, ze wiekszosc ludzi ma risk powyzej 20% i stad przegrywaja wszystko ;)

Wzielo mnie na obliczenia:
Risk 20%, zejscie z 1 lota do 0,01 lota po okolo 20 porazkach
Risk 2%, zejscie z 1 lota do 0,01 lota po okolo 200 porazkach

maciekl
Stały bywalec
Stały bywalec

Zakładając 30% szans na porażkę, to już szansa na 14 strat pod rząd jest mniejsza niż na wygraną w totka. Natomiast oczywiście realnym zagrożeniem jest jak system długim czasie więcej traci niż zyskuje. Wtedy trochę wolniej, ale można zejść do zera.

Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raffiko »

Poszukuje stomperka z ustawieniami, dla par spelniajacych nastepujace warunki:

- kwotowania 4 cyfrowe
- EUR/CHF - 3 pipsy
- EUR/GBP - 4 pipsy

Podzieli sie ktos ?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

jak ten stomper wciąż działa ;>
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Stompera puściłem u ATC i chodził cośkoło3 tygodni.( koniec marca do połowy kwietnia )
M1, M5 i M15 jeśli chodzi o TF,i raz zrobił 96 pozycji na +, jedne SL,i ok 60 pozycji na plus :D ogólnie bardzo dobrze się sprawuje, no ale to tylko demo :/ bo reala nie mają jeszcze.
podsumowując zrobił ok 170% w 3 tygodnie przy risk 10%,dużo pozycji zamkniętych na drobnym plusie, TP może co 15 pozycja.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

maciekl
Stały bywalec
Stały bywalec

Przy spreadzie 4 EURGBP to już chyba nie warto, bo TP powinno być trochę większe niż 5p. Mam inne EA na tej parze, TP=10, SL=20 , czyli w sumie 30p i często ma otwartą jedną pozycję przez całą noc.
Yogi na czym masz takie wyniki?

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Brokerzy podnieśli spready i lipa. Chyba, że znacie jakichśw miarę wiarygodnych i z niskim spreadem w nocy (np. 3pips na EURGBP), to mozna by znów pomysleć, chociaż podobno też za dużo ludzi już nim gra(grało) i nie daje takich wyników jak kiedyś.
[R]

ODPOWIEDZ