Stomper
Co wy tym dziwnego?
Większość ludzi, 95% przegrywa, w końcu część musi wygrywać. Co w tym dziwnego? Czy $30k to aż tak dużo? Możę dla większości ludzi ciężko pracujących tak. Dla niektórych $3k to kupa szmalu.
Fakt, że się chwalę niepotrzebnie, ale jest czym. Niestety już się skończyło, bo broker zwiększył spread i nie daje skalpować.
Mnie ciekawi, czemu ludzi na tym forum szukają? Pocieszenia? Mam wrażenie, że każdy chciałby, aby za darmo mu dać wygrywający system, co by sobie trochę kaski natłukł, a nikt ci takiego systemu nie da, jak sam nie wymyślisz.
Tyle ludzi tu pisze o systemach, wskaźnikach, programach, robotach, itp. No, wyśmiewaj się z każdej wypowiedzi, bo one są przecież bez sensu. I tak ci ludzie przegrają wcześniej czy później, na co wskazują statystyki.
Fakt, że się chwalę niepotrzebnie, ale jest czym. Niestety już się skończyło, bo broker zwiększył spread i nie daje skalpować.
Mnie ciekawi, czemu ludzi na tym forum szukają? Pocieszenia? Mam wrażenie, że każdy chciałby, aby za darmo mu dać wygrywający system, co by sobie trochę kaski natłukł, a nikt ci takiego systemu nie da, jak sam nie wymyślisz.
Tyle ludzi tu pisze o systemach, wskaźnikach, programach, robotach, itp. No, wyśmiewaj się z każdej wypowiedzi, bo one są przecież bez sensu. I tak ci ludzie przegrają wcześniej czy później, na co wskazują statystyki.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.
Może być dużo lub mało. Zależy jak długo grałeś, jakim ryzykiem, kapitałem itd. Znam ludzi, którzy dobrze żyją z forexu i oni napewno zarabiają więcej niż 30k$ na rok.
Natomiast jak tylko rzucasz liczbę, to faktycznie tylko się chwalisz
Poza tym z kontekstu wynikała sugestia, że zwiększyli spread bo tak dobrze grałeś 
Natomiast jak tylko rzucasz liczbę, to faktycznie tylko się chwalisz

Risk 2% to chyba jeszcze ujdzie. Jesli zaczales gre 1 lotem, to po 100 porazkach pozostanie ci gra 0,1 lotem (troche dokladnie pozostanie 13% kapitalu poczatkowego). Stomper i 100 porazek pod rzad ? Ciezko uwierzycjesli ktos gra tym samym sysem i gra na 2% risk to moze nadejść seria porażek.

Wzielo mnie na obliczenia:
Risk 20%, zejscie z 1 lota do 0,01 lota po okolo 20 porazkach
Risk 2%, zejscie z 1 lota do 0,01 lota po okolo 200 porazkach
- Boby_Fischer
- Gaduła
Stompera puściłem u ATC i chodził cośkoło3 tygodni.( koniec marca do połowy kwietnia )
M1, M5 i M15 jeśli chodzi o TF,i raz zrobił 96 pozycji na +, jedne SL,i ok 60 pozycji na plus
ogólnie bardzo dobrze się sprawuje, no ale to tylko demo
bo reala nie mają jeszcze.
podsumowując zrobił ok 170% w 3 tygodnie przy risk 10%,dużo pozycji zamkniętych na drobnym plusie, TP może co 15 pozycja.
M1, M5 i M15 jeśli chodzi o TF,i raz zrobił 96 pozycji na +, jedne SL,i ok 60 pozycji na plus

podsumowując zrobił ok 170% w 3 tygodnie przy risk 10%,dużo pozycji zamkniętych na drobnym plusie, TP może co 15 pozycja.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein