Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

chihuahua pisze:Dla mnie dosyć jasny sygnał na short się kroi. Był dołek, jest zrobiona ładna korekta, która wygląda na wyczerpującą się.
Przy SL na poziomie 15-25p możliwy jest ruch na ok. 80. Tyle, że to nie na skalp na pewno.

Jaki dzisiaj Ty masz plan?

hej...mój scenariusz nieco odrębny...zgadzam się co do shorta kierunku ale uważam że korekta dopiero się rodzi...niebieska linia to potencjalny ruch korekcyjny...ciezko mi powiedziec gdzie sie zatrzyma...gdy bede wiedział blizej coś dam znać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

wybicie czerwonej linii sprawi że Twój scenariusz iż korekta dobiegła końca będzie miał bardzo duże prawdpopodobieństwo...ale póki co póki cena nad poziomiem 1.0948 uwazam ze to dobre miejsce na L jesli ktoś lubi grac korekty

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

reasumując chihuahua...jeśli padnie 1.0947 to możesz zacząc liczyć zyski z shorta:)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

no i mamy wybicie korekcyjne którego się spodziewałem...

1 cel: 1.1008

2 cel: 1.1022

3 cel: 1.1045

osobiście niz się nie zmienia i uważam że rynek jest w SHORCIE co powtarzam juz od jakiegos czasu więc osobiście zamknę pozycję longową na 1 celu lub ewentualnie 2 w zalezności co mi pokaże wolumen...

z korektami to tak właśnie jest...że męcą i męcą i robią w konia a jak nagle przypierdolą z wolumenem i wymianą waluty z rąk do rąk (zawsze od grubasów do frajerów tacy jak my) to wszystkim spadają czapki z głow i odwracają swoje pozycje a wtedy sie okazuje ze zawsze pierwszy scenariusz lepszy...

czekamy i zobaczymy jak bedzie tym razem moi mili goście

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

a tak na marginesie poza tematem czasem się zastanawiam co jest bardziej skomplikowane...FOREX czy KOBIETA....może macie swoje zdanie?może jakieś Panie tutaj bywaja na forum u mnie i sie wypowiedzą jak to jest???:)

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

No co by nie mówić to na obecną chwilę sporo opcji można uwzględnić i większość z nich będzie miała uzasadnienie.
Obronią 1,1 i mamy shorta. Pęknie i mamy longa na dłużej.
Po chwilowym spadku, znowu idzie w górę i nie chce spaść. Ja chyba uwalę swoją pozycję, ale tutaj już się wiele nie wymyśli. NY za trochę ponad godzinę wyjaśni sytuację. Nawet jak będzie long, to dziś już może być ciężko znaleźć jakieś sensowne miejsce do gry pod wzrosty.
Kto grał longi, albo już dawno siedzi, albo wyszedł i obserwuje co dalej.
inwestor2006 pisze: z korektami to tak właśnie jest...że męcą i męcą i robią w konia a jak nagle przypierdolą z wolumenem i wymianą waluty z rąk do rąk (zawsze od grubasów do frajerów tacy jak my)
No właśnie w wakacje jest najgorzej, bo wyraźnie siada płynność i o ile normalnie to szybka akcja, to tutaj potrafią taką akcję mielić pół dnia.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

dla mnie sprawa jest zero jedynkowa...

1.0947 obrona korekty longowej shorta a limity podane 3...ogólnie SHORT...spodziewam się mocnego wybicia na mocnym wolumenie gdzie grubasy zaczną sprzedawać aktywa ludziom kupującym na hurra na longi...

zawsze masz wiele scenariuszy i praktycznie zawsze mozna je uzasadnić...grunt to wybrac coś i czegoś sie trzymac...tutaj nieważne kto ma racje...wazne komu rośnie to jest podstawa...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

rynek zareagował w punkt na 1.0947 - poziomie który określiłem już rano jako poziom obrony korekty longowej ruchu shortowego...jeżeli to nie wystarczy i rynek złamie ten poziom to...LECIMY...dlatego SL ustawione kilka pips poniżej tego poziomu...

Victory
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Victory »

inwestor2006 pisze:a tak na marginesie poza tematem czasem się zastanawiam co jest bardziej skomplikowane...FOREX czy KOBIETA....może macie swoje zdanie?może jakieś Panie tutaj bywaja na forum u mnie i sie wypowiedzą jak to jest???:)
Proste jak budowa cepa, wystarczy trochę z nimi pobyć i wtedy można się bać dosłownie :?

W każdym bądź razie z kobietami szybciej idzie, tyle zachodu nie potrzeba
gdybym tak miał cztery lata się z jakąś męczyć i nie wiadomo by było co z tego
będzie to dawno bym sobie taką odpuścił :D a fx inna sprawa, mimo że miłość
póki co jednostronna to jednak prawdziwa :D nikt tak sponiewierać człowiekiem nie
potrafi, a mimo to trwa i trwa :D

Pozdrawiam,
Leo

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

zagranie2.jpg
no i poziom padł i S poleciał...straciłem 47 pips...ale pozycja która była na S na -80 odrobiła i doszła do zera...zostawie ją i zamkne na lekkim plusie i tym sposobem zamkne cały ten układ z piatku i poczekamy na kolejny nowy niezalezny sygnał

ODPOWIEDZ