Ok, nic nie pisałem ale prace powoli się posuwają do przodu.
Trochę mnie wyniki zaskoczyły (pozytywnie) zanim doszedłem do fazy poważniejszych testów i pomysłów, w sumie trochę "przypadkiem".(nie spodziewałem się w tym miejscu pozytywnych wyników).
Tak więc przechodzę do fazy drugiej (i trzeciej).
Czyli dotychczas ćwiczyłem na starych danych (w sensie rocznikowo) teraz muszę sprawdzić czy to dalej ma sens na późniejszych latach. (w sensie czy też się wyucza i dobrze działa na danych niećwiczebnych).
Być może mam gdzieś błąd (wynikający z wycieku danych przyszłych) i to muszę zweryfikować ale zrobię to fazą trzecią bo jestem zbyt zafiksowany aby znaleźć gdzieś logiczny bład
W trzecią fazą będzie podpięcie się pod jakieś konto demo (wszystko piszę w pythonie) i padło na FXCM dlaczego? Bo wygląda na to, że mają już jakieś API (jeszcze nie weryfikowałem) z pythonem. Więc skróci to moją ścieżkę.
NA razie z minusów jest to, że wykonuję potworną ilość transakcji, ok, wyrzucę okolice publikacji danych, albo jakieś mniej efektywne godziny (godzin jeszcze nie weryfikowałem więc nie wiem czy takowe są) Profit factor z wykonanych transakcji (Testowych) wynosi na ten moment 2.7 i jest dla mnie w sumie b. zadowalający.
Patrząc na tępo następna notka pewnie za miesiąc