Nemsik pisze:Witaj. Wielokrotnie pisałeś o wykorzystywaniu zdobyczy techniki w postaci tabletu celem tradingu poza domem. Chciałbym zapytać o szczegóły użytkowania takiego sprzętu. Wypiszę może moje pytania w punktach - będzie przejrzyściej:
1. Przede wszystkim - jaki model tabletu posiadasz? Masz jakieś dodatkowe bajery typu doczepiana klawiatura/rysik?
2. Czy jest to tablet z Windows 8 czy innym systemem?
3. Czy posiadasz wbudowany moduł 3G czy też podłączasz modem pod USB?
4. Internet na kartę czy abonament? Sporo pakietu danych schodzi Ci miesięcznie? Korzystałeś może kiedyś z LTE?
5. Jaką aplikację mobilną wykorzystujesz?
6. Jak wygląda szybkość realizacji zleceń na takim tablecie z internetem mobilnym?
7. Czy z perspektywy czasu kupiłbyś ponownie tablet czy wolałbyś małego ultrabooka z dotykowym ekranem?
8. Jakie są Twoje subiektywne opinie dotyczące tradowania na sprzęcie, który posiadasz i ogólnie na urządzeniach mobilnych?
Odpowiedz w wolnym czasie bo sporo mi tego wyszło
Pozdrawiam

Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ae musiałem robić zakupy przed sylwestrowym szaleństwem a dwa to dostałem bana na pisanie. Takiego bana od siebie za incydentalne złamanie zasad tradingu. kara musi być. Odpowiem i znikam.
1. Samsung Tab II 7 cali, spokojnie mi styka
2. Android
3. 3G i chodzi na plus LTE
4. Internet w tablecie abonament a domowy, radiowy to żenada z Orange, ale u mnie na wsi nic kompletnie nie łapie, na szczęście MT4 potrzebuje niewiele
5. Mt4 z sklepu PLAY
6. Szybkośc na tablecie i telefonie mam lepszą niż na domowym kompie, praktycznie od razu
7. Z ultrabooka zrezygnowałem, nieporęczne to jak dla mnie
8. Ale i z tableta rezygnuję za jakiś czas na rzecz Samsunga NOte i zwykłego telefonu samsung z wyswietlaczem bodajże 3 cale
Dla mnie mobilne rozwiązania to krok milowy w tradingu.
Pzdr.
A teraz kara, ban, kara, ban, kara ban i gotowanie bigosu na jutro.