średnia wszystkich średnich - wskaźnik
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Czlowieku, nie odpuscisz...?Good Will Hunting pisze:I co, pomaga nowa średnia?
Trzeba Ci chyba powtorzyc,to w ogole nie jest istotne czy pomaga czy nie, to jeset dzial programowanie, ktos szuka pomocy w danym problemie "programistycznym", a nie jest to miejsce czy dany pomysl dziala czy nie.
Ponadto, taka srednia ze srednich jest po porostu (jak by sie glebiej zastanowic) kolejna srednia (nie zadna nieidelna srednia), tylko ze wagi troche inaczej liczone. Czyli rownie dobrze moglbys powiedziec, ze srednia LWMA, jest kolejna nieidealna srednia.
No i taka srednia moze sie zbiegac w wiazki z innymi itd.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
LowcaG, spokojnie, chciałem tylko wiedzieć czy taka średnia w czymkolwiek pomaga i czy się sprawdza. Naskoczyłeś na mnie jakbym co najmniej obraził kogoś moim pytaniem, czyżbyś uważał, że pomysł był idiotyczny, a ja na siłę próbuję tu tego dowieść lub go ośmieszyć? Jeśli tak to niestety ale jesteś jesteś w sporym błędzie. Moim skromnym zdaniem pomysł był genialny i chciałem tylko wiedzieć czy już w połączeniu z innymi wskaźnikami generuje kiluset procentowe zyski czy dopiero zacznie.
Życzę autorowi tematu jak najlepiej, żeby jego pomysł okazał się świętym grallem, a Tobie żebyś się mniej denerwował przez forum, bo nie warto. Nie chcę mi się za bardzo odpowiadać na Twoje / Wasze kolejne posty więc z mojej strony pragnę zakończyć tę dyskusję i życzę wielu pipsów koledzy
Życzę autorowi tematu jak najlepiej, żeby jego pomysł okazał się świętym grallem, a Tobie żebyś się mniej denerwował przez forum, bo nie warto. Nie chcę mi się za bardzo odpowiadać na Twoje / Wasze kolejne posty więc z mojej strony pragnę zakończyć tę dyskusję i życzę wielu pipsów koledzy

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
W dziale programowanie, rzadko oceniam pomysły pod względem oceny skuteczności czy czegoś podobnego.Good Will Hunting pisze:czyżbyś uważał, że pomysł był idiotyczny
Dokładnie tak myślęGood Will Hunting pisze:a ja na siłę próbuję tu tego dowieść lub go ośmieszyć?

Mówisz? hm... dziwnie mi to koresponduje, zGood Will Hunting pisze:Moim skromnym zdaniem pomysł był genialny i chciałem tylko wiedzieć czy już w połączeniu z innymi wskaźnikami generuje kiluset procentowe zyski czy dopiero zacznie.
A moim zdaniem to bez sensu zdanieGood Will Hunting pisze:Jeśli uśrednisz kilka nieidealnych średnich to otrzymasz jeszcze bardziej nieidealną średnią, bez sensu.

i z tym
Good Will Hunting pisze:bo wydaje mi się, że idziesz złą drogą.
Good Will Hunting pisze:chciałem tylko zaoszczędzić koledze czasu
Good Will Hunting pisze:niech robi, niech ma i niech zarabia, już się nie wtrącam serio.
Po prosotu nie rozumiesz koncepcji, a wg. mnie mądrzysz się i tyle.Good Will Hunting pisze: kilka średnich z różnych okresów czy jedna średnia będąca mieszanką tak naprawdę nie wiadomo czego? Jak chcesz w związku z tym uzyskać ten dokładniejszy wynik?
Ekstremalnie daleko mi do tegoGood Will Hunting pisze:Tobie żebyś się mniej denerwował przez forum, bo nie warto

Nie ma problemu, nawet nie oczekuję tegoGood Will Hunting pisze:Nie chcę mi się za bardzo odpowiadać na Twoje / Wasze kolejne posty więc z mojej strony pragnę zakończyć tę dyskusję