średnia wszystkich średnich - wskaźnik

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

I co, pomaga nowa średnia? :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Good Will Hunting pisze:I co, pomaga nowa średnia?
Czlowieku, nie odpuscisz...?
Trzeba Ci chyba powtorzyc,to w ogole nie jest istotne czy pomaga czy nie, to jeset dzial programowanie, ktos szuka pomocy w danym problemie "programistycznym", a nie jest to miejsce czy dany pomysl dziala czy nie.

Ponadto, taka srednia ze srednich jest po porostu (jak by sie glebiej zastanowic) kolejna srednia (nie zadna nieidelna srednia), tylko ze wagi troche inaczej liczone. Czyli rownie dobrze moglbys powiedziec, ze srednia LWMA, jest kolejna nieidealna srednia.
No i taka srednia moze sie zbiegac w wiazki z innymi itd.

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

ŁowcaG, masz rację, to jest kolejna średnia. Zresztą w zamierzeniu taka miała być.
Ta średnia jest to wiele bardziej konfigurowalna w porównaniu z poszczególnymi średnimi.

Jak na razie trwają testy.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

LowcaG, spokojnie, chciałem tylko wiedzieć czy taka średnia w czymkolwiek pomaga i czy się sprawdza. Naskoczyłeś na mnie jakbym co najmniej obraził kogoś moim pytaniem, czyżbyś uważał, że pomysł był idiotyczny, a ja na siłę próbuję tu tego dowieść lub go ośmieszyć? Jeśli tak to niestety ale jesteś jesteś w sporym błędzie. Moim skromnym zdaniem pomysł był genialny i chciałem tylko wiedzieć czy już w połączeniu z innymi wskaźnikami generuje kiluset procentowe zyski czy dopiero zacznie.

Życzę autorowi tematu jak najlepiej, żeby jego pomysł okazał się świętym grallem, a Tobie żebyś się mniej denerwował przez forum, bo nie warto. Nie chcę mi się za bardzo odpowiadać na Twoje / Wasze kolejne posty więc z mojej strony pragnę zakończyć tę dyskusję i życzę wielu pipsów koledzy :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Good Will Hunting pisze:czyżbyś uważał, że pomysł był idiotyczny
W dziale programowanie, rzadko oceniam pomysły pod względem oceny skuteczności czy czegoś podobnego.
Good Will Hunting pisze:a ja na siłę próbuję tu tego dowieść lub go ośmieszyć?
Dokładnie tak myślę ;)
Good Will Hunting pisze:Moim skromnym zdaniem pomysł był genialny i chciałem tylko wiedzieć czy już w połączeniu z innymi wskaźnikami generuje kiluset procentowe zyski czy dopiero zacznie.
Mówisz? hm... dziwnie mi to koresponduje, z
Good Will Hunting pisze:Jeśli uśrednisz kilka nieidealnych średnich to otrzymasz jeszcze bardziej nieidealną średnią, bez sensu.
A moim zdaniem to bez sensu zdanie ;)

i z tym
Good Will Hunting pisze:bo wydaje mi się, że idziesz złą drogą.
Good Will Hunting pisze:chciałem tylko zaoszczędzić koledze czasu
Good Will Hunting pisze:niech robi, niech ma i niech zarabia, już się nie wtrącam serio.
Good Will Hunting pisze: kilka średnich z różnych okresów czy jedna średnia będąca mieszanką tak naprawdę nie wiadomo czego? Jak chcesz w związku z tym uzyskać ten dokładniejszy wynik?
Po prosotu nie rozumiesz koncepcji, a wg. mnie mądrzysz się i tyle.

Good Will Hunting pisze:Tobie żebyś się mniej denerwował przez forum, bo nie warto
Ekstremalnie daleko mi do tego :)

Good Will Hunting pisze:Nie chcę mi się za bardzo odpowiadać na Twoje / Wasze kolejne posty więc z mojej strony pragnę zakończyć tę dyskusję
Nie ma problemu, nawet nie oczekuję tego ;)

ODPOWIEDZ