Spokojnie i na stałym poziomie
Witaj Seneszal. Dawno Cię nie było, przynajmniej w swoim dzienniku. Jak tam Twoje wyniki? Po wczorajszym wejściu widzę że "dążysz do celu jak jasna cholera" to dobrze.. Dalej "starym" systemem tniesz pipsy?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Witam .System jest podobny ale lekko zmodyfikowany.Wywaliłem jeden wskaznik i skupiłem się na price action.Wyniki całkiem zadowalające . A jak tam u Ciebie ?Zlecenie oczekujące aktywowane 
Ok zamknięcie +50 p

Ok zamknięcie +50 p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, 19:53 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
Poszła taka strzała że szok.. Ladnie Ci zaskoczył ten LONG. U mnie jest masakra.. niestety. Chyba nie nadaje się na tradera. Psychika wysiada. Gra na siłe i takie tam. Katuje już ze dwa lata te giełdy i czuje się jak początkujący
Musze zrozumieć Twoje podejście czyli spokojnie i na stałym poziomie.

"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
Nie chce uchodzić za jakiegoś znawce bo w tym temacie z pewnością jest masa ludzi lepszych ode mnie.Mogę tylko napisać to co ja zrobiłem w tym kierunku i jakie mam przekonania.Seneszal26 musisz mnie nauczyć jak to robisz, bo ja mam duży problem z zachowaniem spokoju
1.Fx to nie priorytet ( jest na drugim miejscu) taki poprostu sposób na dorobienie. Z nim również związane są pewne ustalone cele ale bez narzucania sobie ram czasowych.
2.Nie łapie każdego ruchu.Nawet gdy ominie mnie okazja do dużego zarobku nie martwie się ponieważ wiem, że za chwile będzie kolejna.
3.Medytacja, praca z oddechem.Tutaj polecam książkę pod tytułem " Cud uważności".Jest ogólnie dostępna, a w niektórych miejscach nawet za darmo.
Ale każdy z nas jest inny .Ty możesz potrzebować czegoś całkiem innego niż ja.Szukaj,testuj, baw się tym napewno coś dla siebie znajdziesz.

Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
moze jeszcze dodamEdźwin pisze:Seneszal26 musisz mnie nauczyć jak to robisz, bo ja mam duży problem z zachowaniem spokoju
4. dostosuj wielkosc lota nie do swoich marzen tylko do swoich predyspozycji, i zwiekszaj sukcesywnie wraz z iloscia zyskownych pozycji i wzrostem kasy
co z tego ze wykrecisz niezly winik ktorego nie potrafisz utrzymac i stracisz, grajac mniejszym lotem mniej zarabiasz i mniej tracisz mozliwe ze w porownaniu do gry wiekszym lotem jestes na koniec miesiaca w tym samym miejscu jak bys gral o wiele mniejszym lewarem

"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."
"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi
"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi
- Seneszal26
- Pasjonat
Zawarłeś pozycję na bardzo niebezpiecznym poziomie. Prawie idealnie na oporze, gdzie jak widać wielokrotnie odbijało się na S. Liczenie że przebije oporu w tym momencie i powędruje na L jest bardzo ryzykowne, gdyż statystycznie poleci na S a nie na L
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein