Skalpowanie bez wskaźników by Wa$$kII

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Mareczek555
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mareczek555 »

mbor112 pisze:
No to jak taki cwaniak jesteś to zaprezentuj swój system ;) Jeżeli chodzi o twoją wątpliwość, to autor napisał co ma na, myśli pisząc spik. Że duży zjazd. Ci sie chyba ze swingiem pomieszało ;) A jeżeli chodzi o wskaźnik TOPTREND, o ile dobrze pamiętam to on strasznie repaintuje ;P i w sumie da sie tym grać ale na historii ;P
Zadnym cwaniakiem to ja nie jestem :) ale z obserwacji wiem ze to forum zna już wielu takich kozaków który trzepią kase na demo :D pokaż transakcje na realu wtedy będziemy dyskutować :lol:

Z doświadczenia również mogę Ci powiedzieć ze jest to typowe granie na HL i LH
także żadna nowość to nie jest :D

Odnośnie TOPTREND'a to nie REPAINTUJE - sprawdz swoje informacje kolego :) pozatym to tylko taki przykład mogą być również średnie itp idt itp idt..

Co do działania na historii to śledze ten system i to jest dopiero granie na historii... jest czysto uznaniowe co uważamy za rzeczoną "korektę" dla jednego jest to to dla innego nie tak samo ja z fibo...

odnośnie mojej gry to uważam ze sl 5 a tp 50 to słuszne RR skoro ja tak gram a na forexie nie znam sie :lol: to znaczy ze coś w tym musi być

Pozdrawiam DEMOWYCH kolegów :D

mbor112
Gaduła
Gaduła

Post autor: mbor112 »

Dobra nie rób oftopa. Nie podoba sie to nie zaglądaj tutaj i tyle.
:)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wa$$kII »

SL dajemy pod dołkiem szczytem kolejnej korekty czasami jest to 10 pips 7 lub inna wartość, Ja nie daje mniej niż 10, RR jest bardzo ważne i warto mieć trochę więcej cierpliwości.

pozdrawiam
Yaaa man

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wa$$kII »

tym razem wejścia na m30 widać też na m5 ale słabiej. usdjpy nie brałem tych wejść bo już mam pozycję na tej parze.

Czy kupujemy na szczycie ??:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Czyzyk
Bywalec
Bywalec

Post autor: Czyzyk »

... rozumiem, ze wchodzimy dopiero po zamknieciu sie swiecy na szczycie zgodnie z tym kierunkiem jaki przewidujemy.
czyli gra na spadek - czekam na zamkniecie swiecy na szczycie jako spadkowej
TAK ??

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Post autor: mysje_hood »

Wa$$kII używasz jeszcze tej metody? bo temat coś dawno temu umarł. Jakieś spostrzeżenia?

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Post autor: rayzeel »

Przykład na wykresie dziennym. 1.4267 - jeżeli 1 na 1 się uda to może to być ładne wejście :)

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Post autor: rayzeel »

No i zadziałało jak na razie ;) W sumie jeszcze dużo innych rzeczy tam się nałożyło, ale poziom wejścia był dobry.

fnoober
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: fnoober »

Witam traderów,

Parę słów o błędnych wejściach ze screenów:
Może coś przeoczyłem, ale być może wchodziłeś nie czekając na zamknięcie świecy. Tak czy inaczej, w części przypadków rynek da drugą szansę i możesz zamknąć pozycję na 0 jeśli widzisz, że poszło nie w Twoją stronę. Nie zawszę się to uda, ale na screenie ze złym wejściem widać, że mogłeś zamknąć pozycję nawet z małym zyskiem po tym jak ruch ceny był nie po Twojej myśli.

Co o tym sądzisz?

FN

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: gambit »

Właśnie wydaję mi się, że Wa$$kII nie czeka na zamknięcie świecy, tylko wchodzi od razu... To jest screen podany przez niego wyżej, widać że wejście jest na knocie....może czeka na zamknięcie świecy na niższym TF?

ODPOWIEDZ