Skalpowanie bez wskaźników by Wa$$kII

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

Mareczek555 pisze:(mało wejść)
liczy się jakość :D :D

Wa$$kII dzięki za ten temat. dopiero teraz zająłem się chwilę tym sposobem gry i muszę przyznać, że jest dość ciekawy. takie czyste PA na małych tf. narazie wykorzystuje te zależności, które opisałeś w pierwszym poście jako dodatkowy sygnał, ale kto wie czy z czasem nie przekształci się to w coś więcej ;)

pozdrawiam
Yes, I can

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Mareczek555 pisze:Jak to granie na pierwszym spiku?? przecież założenia strategii zakładają wejście na "D" czyli drugim szczycie po korekcie?? No to albo trzymamy sie systemu albo??...chyba ze autor miał coś innego na myśli..

Pozatym uważam ze metoda jest dosyć ograniczona (mało wejść) moim zdaniem lepiej działa zwykłe połącznie wskażnika Toptrend i najzwyklejszego stocha. Ja tak gram na samych Hl i Lh zgodnie z trendem i uważam ze jest to bardziej skuteczny skalp niż twoja metoda.. takie małe 3 grosze.. :)
No to jak taki cwaniak jesteś to zaprezentuj swój system ;) Jeżeli chodzi o twoją wątpliwość, to autor napisał co ma na, myśli pisząc spik. Że duży zjazd. Ci sie chyba ze swingiem pomieszało ;) A jeżeli chodzi o wskaźnik TOPTREND, o ile dobrze pamiętam to on strasznie repaintuje ;P i w sumie da sie tym grać ale na historii ;P
:)

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

mbor112 - dokładnie! A Kolego zrozum- 2/3 wejścia dziennie Ci wystarczą , z taką skutecznością...
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Może napiszę tak masz 1 000$

SL 20 pips powiedzmy 5% ( testowałeś system na niższych wiesz jak działa)
50$ czyli 0,25 lota, Łapiesz tygodniowo 40-50 pips i tyle. Po co więcej, naprawdę prostych rzeczy nie należy komplikować. Masz 10 % konta tygodniowo, co daje 40% konta miesięcznie. Zakładam, że robisz takie zwroty przy zarabianiu 160 pips miesięcznie !! Teraz przychodzi ktoś do Ciebie i mówi słuchaj ja robię 500 pips miesięcznie, a Ty co na to :) A ja robię 160-200 pips i nie chcę tego zmieniać :) Jeśli dobrze zagryziesz się w system to możesz dawać nawet 10% na pozycję.

P.S. Wiem, że niektórzy mnie zjadą bo max na pozycję 2%, no ale to tylko aby otworzyć oczy i konto 1k$.

Chodzi tak naprawdę o skuteczność i zyski, jak będzie Ci szło dobrze tym systemem to zauważysz 1000 innych zależności na m5 i będziesz roił dużo pips o wysokiej wartości. Małymi kroczkami do przodu.
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

w 100% sie zgodze lepiej małymi kroczkami do przodu i systematycznie zwiększać wartość.Niż robić 3 kroki naraz do przodu potem 4 do tyłu.

mbor112
Gaduła
Gaduła

W sumie wyszedł mały RR więc normalnie bym nie grał :) A że na demko testuje to czemu nie :) Faktycznie wejścia są dość rzadko :) Tak przeglądając historie to mi skuteczność trochę niższa wychodzi :) Tylko nie wiem czemu :) Wszystko pod uwagę biorę :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

mbor112 fajny zrzut ekranu Kochanie ;)
A tak poważnie, to:
mbor112 pisze:Tak przeglądając historie to mi skuteczność trochę niższa wychodzi
Jak widzę jak ktoś wrzuca jakiś fajny pomysł, to mam w zwyczaju go prześledzić i zgodzę się co do skuteczności, jest trochę niższa. Metoda rzadko daje okazje do wejścia. Myślę, że jeśli nawet jest 6/10 skuteczność to i tak jest dobrze, bo daje dobry R/R.
Wa$$kII SL ustawiasz jak? Chyba logicznie parę pipsów za szczytem, dołkiem korekty (z krótkich obserwacji - daje dobry R/R i wywala w porę kiedy trzeba). W moim odczuciu metoda może mieć diametralnie różniące się wyniki w zależności od brokera u którego gramy. Inny sposób filtrowania datafeedu powoduje, że przy takich ruchach (szybkich) wykresy różnią się.
Od siebie dodam, że fajnie to wygląda na wykresach 150-300 tickowych.
Stosowanie tylko tej metody na skalp może człowieka wykończyć (oczekiwanie na setup), dlatego rozsądnie poznać kilka innych technik. Wa$$kII - fajna metoda.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

mbor112
Gaduła
Gaduła

Hm właśnie Wa$$kll pisał o skuteczności około 85% hm może ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie :>?:)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Wa$$kII pisze:Łapiesz tygodniowo 40-50 pips i tyle. Po co więcej, naprawdę prostych rzeczy nie należy komplikować. Masz 10 % konta tygodniowo, co daje 40% konta miesięcznie. Zakładam, że robisz takie zwroty przy zarabianiu 160 pips miesięcznie !!
Wielu chce trzepac po 100 pipsow dziennie i szuka nieustannie nowych rozwiazan/systemow pozostawiajac cala mase zaczetych. Ciekaw jestem ile indykow maja Ci szukacze w swoich MT4? :)
Wa$$kII pisze:Jeśli dobrze zagryziesz się w system to możesz dawać nawet 10% na pozycję.
P.S. Wiem, że niektórzy mnie zjadą bo max na pozycję 2%, no ale to tylko aby otworzyć oczy i konto 1k$.
Dlaczego? Bardzo zdrowe podejscie.
Pozdrawiam
Hikari
PS.
Z moich obserwacji (sam tez sie wzielem pod lupe), wynika, ze brak cierpliwosci jest powodem zlych wejsc. Ilosc nie zawsze koreluje z jakoscia.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

mbor112
Gaduła
Gaduła

hm Wa$$kll pisząć że SL maximum 15 i TP minimum 30, chodziło o to, że to jest kolejny filtr ? Czy chodziło po prostu o zachowanie RR 2:1?

Dodano po 3 godzinach 51 minutach:

i kolejne dwa wejścia na edka :) może nie do końca spójne z założeniami ale profitowe :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ