Segregated accounts (platformy mt4)

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Czy segregated accounts u brokerów mt4 to mit i "chłyt marketingowy" ?

tak
0
Brak głosów
nie
1
20%
nie wiem
4
80%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Segregated accounts (platformy mt4)

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Segregated accounts ...

Czas iść po rozum do głowy... (jeden z brokerów mt4 wypina się na mnie już 2 tydzień .. po niesamowicie udanych trejdach w dzień błogosławionej hossy i bessy i kolejnym zleceniu wypłaty zaczynam domniemywać wałek.. :? )

Jak to działa i czy działa? Działa marketingowo ?
Pytam konkretnie o brokerów mt4 (mniej więcej wiemy jak wygląda zarządzanie ryzykiem u MM) polubiłem w tym systemie zarządzanie kilkoma rachunkami.
PAMM accounts - Zarządzanie obcym kapitałem - dlatego pewnie przyjdzie mi w końcu zapomnieć o tym rozwiązaniu

Kolejne konkretne pytanie to kwestia regulacji, czyli spójności tego co oferuje broker z tym co może zagwarantować prawo danego państwa któremu podlega, a tym gdzie defakto są depozyty klienckie. Czy ktoś to dokładnie analizował?
Na innej grupie była dyskusja ale w sumie nic już z tego nie rozumiem... i jestem zmieszany.

BROKERZY NA ŚWIECIE= BEZPIECZEŃSTWO NASZYCH ŚRODKÓW
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

wg mnie to b*shit
każdy wie, zwłaszcza Ty Reptile, jak działa MM.
nie wszyscy ECN oferują segregated accs, a co dopiero MM. chociaż jak się domyślam piszesz o Alpari, a tam nikt dokładnie nie wie gdzie jest zaszeregowany, rano może być przez dealing desk, w południe stp, a wieczorem true ecn :mrgreen:

powiem szczerze, że nie mam doświadczeń, ale będąc takim brokerem MM nie chciałoby mi się deponować kasy klienta na indywidualnych kontach i bawić się w papierki. Spójrz, że taki dukas ma ten bajer na kontach od 250k. to ma sens. większa ryba. dobry MM ma odpowiednio duży worek do którego wkłada pieniążki klienta, a w zeszyciku zapisuje sobie winien/ma. potem ewentualnie wyjmuje trochę grosza, gdy ktoś przytnie i w porę wypłaci :) po co mu dużo małych woreczków, jeszcze można się pogubić 8)
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Segregowane depozyty, zarządanie..

MACIEK408 pisze:wg mnie to b*shit
No tak zacząłem się zastanawiać nad tą częścią.. coraz więcej brokerów się tym chwali żeby wyglądać profesjonalnie i mieć taką zakładkę "Segregated accounts" (takie jest moje zdanie).

Zacząłem się zastanawiać jak działa technicznie ten PAMM vs Multiterminal i powstało wiele nowych spostrzeżeń.

A sprawa mi wyszła od tak bo się zdarzyło, że na multitermianlu było 8 różnych rachunków z tymi samymi transakcjami.Forma mi nie przeszkadała, ale sprawy się kąplikują .. pip value się rozmnożyła...pipsów przybyło.. (pewnie nie jeden broker się ostatnio albo wzbogacił albo uszczuplił).
MACIEK408 pisze:każdy wie, zwłaszcza Ty Reptile, jak działa MM.
od czegoś musiałem zacząć w managmencie :mrgreen: (więcej tego chyba nie powtórze) - taki zbieg okoliczności .. chyba lepiej poszukać bardziej profesjonalnych rozwiązań .. (których jeszcze nie znam).
MACIEK408 pisze:nie wszyscy ECN oferują segregated accs, a co dopiero MM
Cantor Fitzgerald - www.cantorfx.com
Woonski pisze:All funds for MT4 accounts opened with Cantor London are segregated.
Powiedzmy, że ogólnie chodzi o rozważania dla hipotetycznego klienta, żeby miał świadomość, że wszystko jest ok.

Raz na takim PAMM było 2,5 M € po kilkunastu transakcjach z 1,5 M € :shock: .. zrobiłem przegląd po brokach..
("detektywistycznie" pomyślałem, że to może nagonka brokera na takie konto by przetrzepać naiwnych :lol: )

Fajnie traduje się...są pipsy, ale jeśli jest okazja więcej to czemu nie... no ale
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 693#164693
więc miło byłoby się zrzec odpowiedzialności (ale nie stracić klienta), albo olać sprawę totalnie i dalej cierpliwie zbierać "skromne żniwa" :D
(bezpieczeństwo środków też ważne stąd pytania o SA).

Od tak zamykanie na multiterminalu powiedzmy "średnio" pipsami uśrednionych 8 rachunków po 4 transakcje pozwala pięknie zaobserwować działanie DD w niekorzystnym świetle. :evil: (nic nowego)
Ciekawe jak to jest gdy pod taki PAMM acc jest podczepionych ileś tam inwestorskich rachunków.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Działa to mniej wiecej tak, ze dostajesz jakby wlasny serwer gdy masz wlasnych klietnow pod PAMM itp.. lub tylko swoje duze konto w banku.. to z mt4 jest tez indywidualnie hedgowane itp.. serwery chodzą mega szybciej..

Niestety w wiekszosci przypadkow z powodu kosztow i tak zbija sie takich klietnow podobno w 1 calosc w przypadku PAMM.. trzeba domagac sie specjalnej umowy oraz dowodow zabezpieczajacych ze strony brokera.. w kazdym innym przypadku to wszystko jest marketingowa sciemą i dodatkowa reklamą. Zeby to wszystko bylo autentyczne trzeba sie troche jednak napracowac i znac w branzy.
Broker wychodzi z zalozenia ze bedziesz tracil.. a to sporo implikuje wiec o warunki trzeba się bić.
Co broker to inna umowa.. wiec nie ma sensu owijac..
Plusem jest napewno to,ze takie konto jest "solidnie" oprocentowane.. Dlaczego? Bo zwykle rosnie :lol:
Śmierć lokatom :)
Aha.. nie dajcie się naciągać na tzw. Margin.. czyli nie ma Ballance tylko margin i z tego MarginLevel, bo wtedy bank was doi na pożyczkę.. a ma być flow w drugą stronę.
Tylko taka kasa jest Twoja i mniej narażona na utratę..
Plusów jest więcej.. ale to już indywidualna sprawa.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

reptile pisze: A sprawa mi wyszła od tak bo się zdarzyło, że na multitermianlu było 8 różnych rachunków z tymi samymi transakcjami.Forma mi nie przeszkadała, ale sprawy się kąplikują .. pip value się rozmnożyła...pipsów przybyło
Od tak zamykanie na multiterminalu powiedzmy "średnio" pipsami uśrednionych 8 rachunków po 4 transakcje pozwala pięknie zaobserwować działanie DD w niekorzystnym świetle

.
Moglbys nieco rozwinac temat

ODPOWIEDZ