MACIEK408 pisze:wg mnie to b*shit
No tak zacząłem się zastanawiać nad tą częścią.. coraz więcej brokerów się tym chwali żeby wyglądać profesjonalnie i mieć taką zakładkę "Segregated accounts" (takie jest moje zdanie).
Zacząłem się zastanawiać jak działa technicznie ten PAMM vs Multiterminal i powstało wiele nowych spostrzeżeń.
A sprawa mi wyszła od tak bo się zdarzyło, że na multitermianlu było 8 różnych rachunków z tymi samymi transakcjami.Forma mi nie przeszkadała, ale sprawy się kąplikują .. pip value się rozmnożyła...pipsów przybyło.. (pewnie nie jeden broker się ostatnio albo wzbogacił albo uszczuplił).
MACIEK408 pisze:każdy wie, zwłaszcza Ty Reptile, jak działa MM.
od czegoś musiałem zacząć w managmencie

(więcej tego chyba nie powtórze) - taki zbieg okoliczności .. chyba lepiej poszukać bardziej profesjonalnych rozwiązań .. (których jeszcze nie znam).
MACIEK408 pisze:nie wszyscy ECN oferują segregated accs, a co dopiero MM
Cantor Fitzgerald - www.cantorfx.com
Woonski pisze:All funds for MT4 accounts opened with Cantor London are segregated.
Powiedzmy, że ogólnie chodzi o rozważania dla hipotetycznego klienta, żeby miał świadomość, że wszystko jest ok.
Raz na takim PAMM było 2,5 M € po kilkunastu transakcjach z 1,5 M €

.. zrobiłem przegląd po brokach..
("detektywistycznie" pomyślałem, że to może nagonka brokera na takie konto by przetrzepać naiwnych

)
Fajnie traduje się...są pipsy, ale jeśli jest okazja więcej to czemu nie... no ale
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 693#164693
więc miło byłoby się zrzec odpowiedzialności (ale nie stracić klienta), albo olać sprawę totalnie i dalej cierpliwie zbierać "skromne żniwa"
(bezpieczeństwo środków też ważne stąd pytania o SA).
Od tak zamykanie na multiterminalu powiedzmy "średnio" pipsami uśrednionych 8 rachunków po 4 transakcje pozwala pięknie zaobserwować działanie DD w niekorzystnym świetle.

(nic nowego)
Ciekawe jak to jest gdy pod taki PAMM acc jest podczepionych ileś tam inwestorskich rachunków.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)