Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Re: Scalping w innym wydaniu...

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

arcio pisze:mandrejk pisze:p.s jak dodać załączniki aby się same wyświetlały?
Obrazek nie może przekroczyć 900 pix szerokości, zmień rozdzielczość zapisywania albo użyj fajnego programu SNSResizer.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

arcio pisze:Witam,
Mandrejk jaką masz skuteczność w takich wejściach jak to w czerwonym kółeczku? Chodzi mi o to, że jak dla mnie to jest dość ryzykowne miejsce z racji mocnego ruchu w górę wcześniej. Ogólnie to jak dla mnie idealne miejsce to to w zielonym kółeczku - a TP tam gdzie Ty byś grał S ;)

P.S.
mandrejk pisze:p.s jak dodać załączniki aby się same wyświetlały?
Maks rozdzielczość załącznika to 640x640px (wchodzi 641x641) i chyba waga do 200 KB.

pzdr.
cześć Arcio,
nigdy nie robiłem takich statystyk co do skuteczności tego typu wejść,
jest to wejście dosyć agresywne, dlatego gram z małym SL.
Na pewno setup , który Zaznaczyłeś zielonym kółeczkiem jest pewniejszy, gra z trendem, retest SR
ale czasami wchodzę i w takie treidy (czerwone kółeczko) z resztą częściowo Sam sobie Odpowiedziałeś
tam gdzie Dałbyś TP ja wszedł bym w S :wink:

co do zmieszczanienia screen'ów już sobie z tym poradziłem, dzięki Wszystkim.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Kolejna porcja wejść, tym razem retest SR...

CDN...
Obrazek
image hosting imgur

Obrazek
screen shot on pc

Obrazek
screen capture tool

Obrazek
windows 7 screen shot

Obrazek
images
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Coś się chrzani ten postimage i dodaję załączniki po staremu :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

...i jeszcze dwa

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Wnioskuje o pochwale.

Czapi13
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Czapi13 »

@mandrejk na prawdę fajne te screeny, dziękuje, pewnie nie tylko w swoim imieniu
sam próbuję podobnej metody ale mam własnie problem z określeniem precyzyjnego wejścia,
nie wiem czy wchodzić na hard-kora na linii, z pozycji limit, co ma swoje plusy, w postaci na prawdę małego stopa, czy może lepiej czekać na przykład na jakiś sygnał jeszcze niżej, na m1, na przykład przy wejściu L na przebicie high świecy "zachczającej" poziom od którego chce grać, pewniejszy sygnał, ale SL diametralnie rośnie
jak to wygląda u ciebie, z góry dzięki za odpowiedź, jeżeli natomiast proszę o informacje które chcesz zatrzymać dla siebie to po prostu zignoruj ten post,

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Czapi13 pisze:@mandrejk na prawdę fajne te screeny, dziękuje, pewnie nie tylko w swoim imieniu
sam próbuję podobnej metody ale mam własnie problem z określeniem precyzyjnego wejścia,
nie wiem czy wchodzić na hard-kora na linii, z pozycji limit, co ma swoje plusy, w postaci na prawdę małego stopa, czy może lepiej czekać na przykład na jakiś sygnał jeszcze niżej, na m1, na przykład przy wejściu L na przebicie high świecy "zachczającej" poziom od którego chce grać, pewniejszy sygnał, ale SL diametralnie rośnie
jak to wygląda u ciebie, z góry dzięki za odpowiedź, jeżeli natomiast proszę o informacje które chcesz zatrzymać dla siebie to po prostu zignoruj ten post,
Wejścia konserwatywne (patrz screen) są na pewno pewniejsze tylko takich sytuacji w ciągu dnia jest mniej
natomiast wejść agresywnych o ,które Pytasz jest ich sporo więcej w ciągu powiedzmy dnia czy też danej sesji,
aby gdzieś to wypośrodkować trzeba stworzyć swój własny plan ,który będzie mówił między innymi o ilości
wejść w danym dniu.

U mnie wygląda to różnie gram i tak i tak to zależy od danej sytuacji, po prostu trzeba wysiedzieć swoje przy
wykresach aby to ogarnąć.
Na początek proponował bym wejścia konserwatywne czyli takie gdzie cena respektuje dany poziom.

Obrazek
image hosting site no sign up

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

L na kablu, respektowanie równego poziomu, podwójne dno i TP zaliczone :)

p.s zwykle nie gram o tej porze czyli w nocy, ale przyjemne z pożytecznym czyli mecz o finał
Konfederatów + jedno oko na FX :oops:

Obrazek
photo sharing sites

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Tradycyjnie od "bandy do bandy" ;) +41.1p

ODPOWIEDZ