Jeden z najlepszych systemów jakie używałem. Ichimoku bez zbędnych wskaźników, daje sporo sygnałów do wejścia na K/Sjackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
Scalping
-
krystian74
- Pasjonat

Re: Scalping
Hej Krystian,krystian74 pisze:Jeden z najlepszych systemów jakie używałem. Ichimoku bez zbędnych wskaźników, daje sporo sygnałów do wejścia na K/Sjackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
który system masz na myśli ?
Hej Jackub,jackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
stosujesz ichi do skalpu ? Rozumiem m1-m5 ?
pozdr
-
jackub
Tak probuje od poniedziałku, ale nie mam czym sie pochwalić jescze.... dzisiaj była masakra.....Moritz pisze:Hej Jackub,jackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
pozdr
a po co zmieniasz strategie skoro dobrze Ci szlo ?jackub pisze:Tak probuje od poniedziałku, ale nie mam czym sie pochwalić jescze.... dzisiaj była masakra.....Moritz pisze:Hej Jackub,jackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
pozdr
-
jackub
Powiem tak, wiele róznych strategii probowałem jedene wychodziły lepiej inne gorzej, tradowałem na D1 do M1... ale ciągle nie znalazłem czegoś "mojego", a sam pomimo sporej ilości pracy nie sworzyłem niczego sesownego, chciałbym grać na niskich TF-ach, ale najstabilniej zarabiałem na H4.... którego nienawidze....
Czyli wolisz grać na M1 bardziej niż zarabiać?
-
Mpapiez
M1 imo to masochizm (z całym szacunkiem do autora wątku). Lwią część zarobków to sam spread zjada...jackub pisze:Powiem tak, wiele róznych strategii probowałem jedene wychodziły lepiej inne gorzej, tradowałem na D1 do M1... ale ciągle nie znalazłem czegoś "mojego", a sam pomimo sporej ilości pracy nie sworzyłem niczego sesownego, chciałbym grać na niskich TF-ach, ale najstabilniej zarabiałem na H4.... którego nienawidze....
I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że na M1 kształt świec nie ma prawie dużego znaczenia.
Tam to jedynie chyba można swingi i poziomy cen obserwować i wchodzić o założenie, że cena nie przebija poprzedniego swinga.
Tylko jest jedno "ale" - każde wejście to dodatkowe ryzyko i koszt, a przy scalpingu wejść jest sporo i spread robi naprawdę dużą różnicę. Nie ukrywajmy że scalping jest dość trudnym sposobem spekulacji i dlatego możesz mieć takie właśnie wyniki.
Ps. Looknij na załącznik, tak widzę trading na scalpowanie na M1, może opracuj sobie taki swing trading skoro już musisz skalpować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
jackub
Ująłeś mnie swoją troską o moje finanse, zapewne wypływaj z głębi twego serca. ...... Odpowiem ci, chiałbym zarabiać na M1/M5Pablo90 pisze:Czyli wolisz grać na M1 bardziej niż zarabiać?
Jednak na przyszłość byłbym wdzięczny za pozostawienie mnie w spokoju...
-
jackub
MP,
Trading w swojej całości to sadomasochizm, nie mam problemu z tym że koszt transakcji jest stosunkowo wysoki, interesuje mnie to co ja moge zarobic. Scalp nie oznacza wcale wielkiej ilości tradów, ja robie czasem az pięć w czasie sesji lo/ny... A targety to od 8 do nawet i kilkudziesieciu pipsów w jednym zagraniu, oddalajac odpowiednio wykres widze historie ceny z ostatnich dwoch dni, mam wszystkie poziomy, widze swingi formacje... Wszystko zalezy od podejscia.....
Niczego nie przesadzam, byc moze bede gral na wyzszych tf-ach, ale bardziej lubie niskie tf-y, mam czas nigdzie mi sie nie spieszy..
Trading w swojej całości to sadomasochizm, nie mam problemu z tym że koszt transakcji jest stosunkowo wysoki, interesuje mnie to co ja moge zarobic. Scalp nie oznacza wcale wielkiej ilości tradów, ja robie czasem az pięć w czasie sesji lo/ny... A targety to od 8 do nawet i kilkudziesieciu pipsów w jednym zagraniu, oddalajac odpowiednio wykres widze historie ceny z ostatnich dwoch dni, mam wszystkie poziomy, widze swingi formacje... Wszystko zalezy od podejscia.....
Niczego nie przesadzam, byc moze bede gral na wyzszych tf-ach, ale bardziej lubie niskie tf-y, mam czas nigdzie mi sie nie spieszy..