Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

jackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
Jeden z najlepszych systemów jakie używałem. Ichimoku bez zbędnych wskaźników, daje sporo sygnałów do wejścia na K/S :)

Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Moritz »

krystian74 pisze:
jackub pisze:Nie , tego systemu nie , w chwili obecnej kręcę sie wokół ichimoku.....
Jeden z najlepszych systemów jakie używałem. Ichimoku bez zbędnych wskaźników, daje sporo sygnałów do wejścia na K/S :)
Hej Krystian,

który system masz na myśli ?

Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

Hej Jackub,

stosujesz ichi do skalpu ? Rozumiem m1-m5 ?

pozdr

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Moritz pisze:
Hej Jackub,

pozdr
Tak probuje od poniedziałku, ale nie mam czym sie pochwalić jescze.... dzisiaj była masakra.....

Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

jackub pisze:
Moritz pisze:
Hej Jackub,

pozdr
Tak probuje od poniedziałku, ale nie mam czym sie pochwalić jescze.... dzisiaj była masakra.....
a po co zmieniasz strategie skoro dobrze Ci szlo ?

jackub

Powiem tak, wiele róznych strategii probowałem jedene wychodziły lepiej inne gorzej, tradowałem na D1 do M1... ale ciągle nie znalazłem czegoś "mojego", a sam pomimo sporej ilości pracy nie sworzyłem niczego sesownego, chciałbym grać na niskich TF-ach, ale najstabilniej zarabiałem na H4.... którego nienawidze....

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Czyli wolisz grać na M1 bardziej niż zarabiać?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

jackub pisze:Powiem tak, wiele róznych strategii probowałem jedene wychodziły lepiej inne gorzej, tradowałem na D1 do M1... ale ciągle nie znalazłem czegoś "mojego", a sam pomimo sporej ilości pracy nie sworzyłem niczego sesownego, chciałbym grać na niskich TF-ach, ale najstabilniej zarabiałem na H4.... którego nienawidze....
M1 imo to masochizm (z całym szacunkiem do autora wątku). Lwią część zarobków to sam spread zjada...
I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że na M1 kształt świec nie ma prawie dużego znaczenia.
Tam to jedynie chyba można swingi i poziomy cen obserwować i wchodzić o założenie, że cena nie przebija poprzedniego swinga.

Tylko jest jedno "ale" - każde wejście to dodatkowe ryzyko i koszt, a przy scalpingu wejść jest sporo i spread robi naprawdę dużą różnicę. Nie ukrywajmy że scalping jest dość trudnym sposobem spekulacji i dlatego możesz mieć takie właśnie wyniki.

Ps. Looknij na załącznik, tak widzę trading na scalpowanie na M1, może opracuj sobie taki swing trading skoro już musisz skalpować ;) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

Pablo90 pisze:Czyli wolisz grać na M1 bardziej niż zarabiać?
Ująłeś mnie swoją troską o moje finanse, zapewne wypływaj z głębi twego serca. ...... Odpowiem ci, chiałbym zarabiać na M1/M5
Jednak na przyszłość byłbym wdzięczny za pozostawienie mnie w spokoju...

jackub

MP,
Trading w swojej całości to sadomasochizm, nie mam problemu z tym że koszt transakcji jest stosunkowo wysoki, interesuje mnie to co ja moge zarobic. Scalp nie oznacza wcale wielkiej ilości tradów, ja robie czasem az pięć w czasie sesji lo/ny... A targety to od 8 do nawet i kilkudziesieciu pipsów w jednym zagraniu, oddalajac odpowiednio wykres widze historie ceny z ostatnich dwoch dni, mam wszystkie poziomy, widze swingi formacje... Wszystko zalezy od podejscia.....
Niczego nie przesadzam, byc moze bede gral na wyzszych tf-ach, ale bardziej lubie niskie tf-y, mam czas nigdzie mi sie nie spieszy..

ODPOWIEDZ