jackub pisze:Powiem tak, wiele róznych strategii probowałem jedene wychodziły lepiej inne gorzej, tradowałem na D1 do M1... ale ciągle nie znalazłem czegoś "mojego", a sam pomimo sporej ilości pracy nie sworzyłem niczego sesownego, chciałbym grać na niskich TF-ach, ale najstabilniej zarabiałem na H4.... którego nienawidze....
M1 imo to masochizm (z całym szacunkiem do autora wątku). Lwią część zarobków to sam spread zjada...
I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że na M1 kształt świec nie ma prawie dużego znaczenia.
Tam to jedynie chyba można swingi i poziomy cen obserwować i wchodzić o założenie, że cena nie przebija poprzedniego swinga.
Tylko jest jedno "ale" - każde wejście to dodatkowe ryzyko i koszt, a przy scalpingu wejść jest sporo i spread robi naprawdę dużą różnicę. Nie ukrywajmy że scalping jest dość trudnym sposobem spekulacji i dlatego możesz mieć takie właśnie wyniki.
Ps. Looknij na załącznik, tak widzę trading na scalpowanie na M1, może opracuj sobie taki swing trading skoro już musisz skalpować

?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.