Scalping
- adamkaluza
- Pasjonat
Re: Scalping
Gram coraz większym lotem i przy prowadzeniu pozycji trochę psycha siada.
Kabel +1 i +1
Szkoda, na 50 pips poleciało. Koniec na dzisiaj.
Kabel +1 i +1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
He he skąd ja to znamadamkaluza pisze:Gram coraz większym lotem i przy prowadzeniu pozycji trochę psycha siada.
Kabel +1 i +1

później po kilkanaście, a jak okiełznasz psyche to po kilkadziesiąt

tego Ci życzę

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Eur/usd...BE +1. I tutaj pojawia się pytanie kiedy realizować zyski...

Jak dla mnie to Miałeś wyraźny sygnał (patrz screen) ale to zależy od tego co sobie zaplanowałeś.pki pisze:Eur/usd...BE +1. I tutaj pojawia się pytanie kiedy realizować zyski...
Grasz skalp więc moim skromnym zdaniem Powinieneś uciec poniżej tego co zaznaczyłem,
no ale każdy widzi rynek inaczej

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
- adamkaluza
- Pasjonat
Dziękimandrejk pisze:He he skąd ja to znamkwestia przyzwyczajenia, na początku tak jest po kilka dosłownie pipsów,
później po kilkanaście, a jak okiełznasz psyche to po kilkadziesiąt
tego Ci życzę

Nie wrzucam już swoich wszystkich zagrań. Nie jest mi już to pomocne. Potrafię sam się zdyscyplinować, wyciągnąć wnioski z nieudanych zagrań czy stratnych dni.
Ejek +9
Szkoda bo było już +30, a zostało 9. Na dzisiaj kończę

- adamkaluza
- Pasjonat
TP było 60 p. Ważne że kierunek dobry 

Ja dziś też ejka grałem, wywalili mi pozycje co do pipsa i poszli do tp 

- adamkaluza
- Pasjonat
S to dzisiaj dobry kierunek na ejku
Ładnie pociągnęli 

Ja na taki zjazd to nie liczyłem - za duża mielona ostatnio i szczerze mówiąc to myślałem, że pójdą do góry (chociaż ten Cypr widać, że ma mocno negatywny wpływ na eur). W ogóle dziś poniedziałek, rzadko są takie ruchy ładne 
Nie zmienia to faktu, że któryś raz popełniłem żałosny błąd początkującego, nie wiem co jest ze mną nie tak ale jest jakaś bariera, której nie mogę pokonać...

Nie zmienia to faktu, że któryś raz popełniłem żałosny błąd początkującego, nie wiem co jest ze mną nie tak ale jest jakaś bariera, której nie mogę pokonać...
- adamkaluza
- Pasjonat
Ja też nie liczyłem, ruch na 300 pips zdarza się rzadko. Ja nie patrze na fundamenty nigdy, tylko godziny kiedy są dane.
Jaki błąd popełniłeś? O jaką barierę chodzi? Nawet jeśli, to najważniejsze że widzisz te błędy. Teraz tylko nad nimi pracować i "uniemożliwiać" sobie je popełniać ponownie przez zakazywanie ich w planie działania. Nie poddawać się, mieć motywację i starać się panować nad emocjami. Negatywnymi i pozytywnymi też. Chyba mandrejk miał kiedyś w stopce - "opanuj siebie a opanujesz forex". Sedno sprawy
Forex to walka nie z rynkiem a z samym sobą
Wiem że to banały, ale po jakimś czasie się dopiero dostrzega, jak ogromnie ważne są te banały 
Życzę wszystkim wytrwałości
Jaki błąd popełniłeś? O jaką barierę chodzi? Nawet jeśli, to najważniejsze że widzisz te błędy. Teraz tylko nad nimi pracować i "uniemożliwiać" sobie je popełniać ponownie przez zakazywanie ich w planie działania. Nie poddawać się, mieć motywację i starać się panować nad emocjami. Negatywnymi i pozytywnymi też. Chyba mandrejk miał kiedyś w stopce - "opanuj siebie a opanujesz forex". Sedno sprawy

Forex to walka nie z rynkiem a z samym sobą

Życzę wszystkim wytrwałości