Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

adamkaluza pisze:Ostatnio zaczynam co chwilę widzieć te moje "okazje". Nie potrafię trzymać się tego, co sobie założyłem. Coś się ze mną popsuło. Muszę się bardziej zdyscyplinować!
Może to wynik rozwoju, znak że warto pomyśleć nad rozszerzeniem ilości wyczekiwanych okazji do zagrań. ;)

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Witaj.
Mam nadzieję że dobrze rozumiem Twoja wypowiedź :) Chodzi mi o to że nie trzymam się swojego planu. Wchodze tam gdzie nie są dla mnie spełnione warunki do otwarcia pozycji. Nie czekam cierpliwie aż narysuje sie to co ma się narysować. Widzę w swojej grze zmianę na gorsze, bo jakiś czas temu były takie dni że przez cały dzien mogłem grać i obserwowałem wykres, a nie otwarłem żadnej pozycji. Bo wykres chodził nie po mojemu. Chciałbym wrócić na taki level :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Ok, miałem na myśli to że być może spostrzegłeś nowe sytuacje które mają potencjał a których wcześniej nie rozgrywałeś bo skupiałeś się na opanowanych setupach. Tak czy inaczej powodzenia, fajnie Ci to wychodzi.

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:Witaj.
. Widzę w swojej grze zmianę na gorsze, bo jakiś czas temu były takie dni że przez cały dzien mogłem grać i obserwowałem wykres, a nie otwarłem żadnej pozycji. Bo wykres chodził nie po mojemu. Chciałbym wrócić na taki level :)
Są lepsze dni i gorsze, nie zawsze Będziesz do przodu, po prostu trzeba to zaakceptować i tyle.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

RoLudlum pisze:Tak czy inaczej powodzenia, fajnie Ci to wychodzi.
Dzięki :) Zapraszam tutaj częściej, jak również do wrzucania swoich wejść ;) Jak już napisałem na początku tego dziennika, zapraszam wszystkich do wrzucania swoich zagrań ;) Jak również do dyskusji w temacie dziennika.
mandrejk pisze:Są lepsze dni i gorsze, nie zawsze Będziesz do przodu, po prostu trzeba to zaakceptować i tyle.
Oczywiście rozumiem. Tylko chciałbym aby straty z tych gorszych dni były mniejsze niż zyski z tych lepszych :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Chciałem zagrać w miejscu strzałki, ale zachowanie ceny mi nie pasowało, więc odpuściłem.
2012-10-05_edek_s.png
Na dzisiaj to koniec, popołudniu nie mogę grać, więc będzie dzień bez wejścia. To też dobrze :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Przypadkowo dwa razy mi się klikło i otwarły się dwie pozycje. Jak tylko to zauważyłem jedną z nich zamknąłem.
Miałem piękne TP 30 pips na ok 1,2939, niestety skróciłem do 24 pips. Szkoda bo by 30 pips było.
Edek +1,7
Edek +24
2012-10-08_edek.png

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Kangur +30
2012-10-08_au.gif
Ale mam dzisiaj szczęście :) Piękne TP zaliczone :)

Przez weekend wymyśliłem plan dodatkowy. Wejścia na podobnych zasadach, tylko że z oczekujących. SL 8 pips i TP 30 pips. Bez przestawiania SL, żadnego BE. Jakieś dwa wejścia na dzień i albo SL albo TP. Zobaczę czy coś z tego wyjdzie.

Dzisiaj dobry dzień +55 pips łącznie. Dawno takiego dnia nie miałem, więc jestem bardzo zadowolony :) Na dzisiaj koniec.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

oczekujące? już to przerabiałem, więcej razy złapiesz SL niż TP, no ale Tobie może się udać,
nie spróbujesz to się nie dowiesz :)
chyba szulczas tak grał i miał dziennik nawet nieźle Mu szło
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Pewien mój znajomy grał w ten sposób , szukał na 1h na kilkunastu parach mocnych wsparć i oporów i ustawiał co kilka pips oczekujące np: 1zlecenie na poziom 1,6500 i 2 następne na 6495 i 6490 z małym TP i bez SL i powiem wam że wyniki zwalały z nóg no ale gość miał naprawdę duże doświadczenie w takim typie spekuły
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ODPOWIEDZ