Scalping
-
- Stały bywalec
Odnośnie sl to weź ja proszę Ciebie pierwsze 4-5 wyrazów z poprzedniego postu zobacz.wojtek2009 pisze:Jaki s/l stosujesz i czy wchodzisz tylko po formacji swiecowej przy r/s?
Odnośnie formacji świecowych. Używam barów tego samego koloru więc nie bardzo interesują mnie świeczki i kolory

-
- Stały bywalec
Tak sie sklada ze to pytanie nie bylo do ciebieShadi pisze:Odnośnie sl to weź ja proszę Ciebie pierwsze 4-5 wyrazów z poprzedniego postu zobacz.wojtek2009 pisze:Jaki s/l stosujesz i czy wchodzisz tylko po formacji swiecowej przy r/s?
Odnośnie formacji świecowych. Używam barów tego samego koloru więc nie bardzo interesują mnie świeczki i koloryInna sprawa że formacja świecowa na m1 to lekko takie hm..

-
- Stały bywalec
a ile razy trafilo by Ci sie zgarnac te 100 pips zakladajac przestawianie na BE? oczywiscie biorac pod uwage Twoje obserwacje z historii trejdów.Shadi pisze:Zakładając mój sl - 6pips jestem pewien na 70%cent że cofka do be zaowocuje sl-em. Problemem dla mnie jest że sam nie wiem co lepiej wychodzi Czy trzymanie do powiedzmy 24p na + aby uzyskać fajne RR (lub nawet 30-50 pips)
czy zabieranie 10 pips z rr lekko ponad 1. Po setkach zagrań dalej niestety nie wiem co lepiej się opłaca choć zapisuję sobie każdy trade Smile są dni (kilka pod rząd) że lepiej dawać na be - są dni że lepiej tego nie robić. Nie ma reguły.
Więc samo to stwarza mi problemy:)
6 pips( ze spreadem) SL, masz ustawione max odchylenie od kwotowanej ceny?
przy takim SL, zgarnac 30 pips to naprawde rewelacja.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Jeżeli wchodził bym tylko na bardzo dobrych poziomach to tp 100 zdarza się 2-3-4 razy w tygodniu. Kwestia tego czy chcemy czekać. Problemem jest to że po drodze siedząc przed kompem widzę: o tu można by S tu L tam S, a wiadomo swingi często są po 15-30 pips.sgorn pisze: a ile razy trafilo by Ci sie zgarnac te 100 pips zakladajac przestawianie na BE? oczywiscie biorac pod uwage Twoje obserwacje z historii trejdów.
6 pips( ze spreadem) SL, masz ustawione max odchylenie od kwotowanej ceny?
przy takim SL, zgarnac 30 pips to naprawde rewelacja.
Dla przykładu za chwilę pokażę wejście wczorajsze w L zamknięcie na +15 i zaliczone tp choć było groźnie dla pozycji. 3578 - kolejny przykład. Dziś rano można było grać L - poziom bardzo widoczny. niestety max 30 pips i zobacz... powrót wybicie sl i co ? znowu w górę ? nie wiem - nie byłem pewien tego poziomu teraz i tylko 6 pips zabrane - powód świeca o 9.28 troszkę za mocno spadło.
Co do tp 30 .. niby racja.. jednak nie na edku - częste cofki, za małe swingi i okres oczekiwania dość długi.. bo co zrobić jak było 25 i cofa ?

Ps. Pisanie postu zabrało mi moje wejście

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.