Rzut monetą [1]
Rzut monetą [1]
Nie zamierzam prowadzić obecnie dziennika!
Rzucam wyzwanie chętnej osobie celem zwalczania różnych mitów
http://forex-nawigator.biz/forum/80000- ... ml#p515734
Pierwszy chętny niech kontynuuje ten temat.
Wymagania:
-trader bez lub z doświadczeniem
-depo real 100zł levar 1:200
-granie na rzut monetą - orzeł L reszka S
-rzetelne prowadzenie dziennika/statystyki lub myfxbook
*
zlecenie oczekujące wg losu stawiamy 15pips od SR po zamknięciu uprzedniego,sl tp wstępnie 60pips
Ktoś może otworzyć Rzut monetą [2] z inną metodą losowości,np rzut o godzinie 12:00
Rzucam wyzwanie chętnej osobie celem zwalczania różnych mitów
http://forex-nawigator.biz/forum/80000- ... ml#p515734
Pierwszy chętny niech kontynuuje ten temat.
Wymagania:
-trader bez lub z doświadczeniem
-depo real 100zł levar 1:200
-granie na rzut monetą - orzeł L reszka S
-rzetelne prowadzenie dziennika/statystyki lub myfxbook
*
zlecenie oczekujące wg losu stawiamy 15pips od SR po zamknięciu uprzedniego,sl tp wstępnie 60pips
Ktoś może otworzyć Rzut monetą [2] z inną metodą losowości,np rzut o godzinie 12:00
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Re: Rzut monetą [1]
Ja przez długi czas prowadziłem coś takiego na opcjach binarnych.
I się zdziwiłem bo nie dałem rady konta zrujnować, wręcz przeciwnie.
Był już sedes kiedyś, jak się nikt nie znajdzie to mam konto u jakiegoś dziwnego broka z 200f więc może się przyłącze do zabawy.
Ale na pewno w tym tygodniu.
I się zdziwiłem bo nie dałem rady konta zrujnować, wręcz przeciwnie.
Był już sedes kiedyś, jak się nikt nie znajdzie to mam konto u jakiegoś dziwnego broka z 200f więc może się przyłącze do zabawy.
Ale na pewno w tym tygodniu.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Reptil ale to prosto można zrobić przez EA .... no może prawie prawie bo nie wiem jak te SR line chcesz wyznaczać i czym. Bo to może być ciut uznaniowe .....
SR klasyczne, styki HL HH LL min 3 dla EA.. ale właśnie że to formalnie problem rzecz nie chodzi o udawadnianie "teorii" przez algorytm,bo ktoś powie że niedość dobra losowość itp itd.
Każdy jakieś SR umie wyznaczyć..
Sprawa w tym,że normalny klient rachunek swój zeruje do końca MC/SO Sl transakcja po transakcji
@daromanchester może być kiedykolwiek
Zacząłem temat na cel nowych eksperymentów by obalać mity,może chętnych pojawi się więcej,co uzmysłowi reszcie pewne fakty,że dość często są w tłumie..ba za często
- best/worst trades
@green
Żeby było prościej i nie główkować SR to może być np. inny sygnał.. stoch,rsi byle grać na przeciw sygnałom losowo lub zgodnie losowo. Wydaje mi się,że backtest nie ma wiarygodności i ma w sobie za dużo teoriio naukowości hehe
Forward już by coś powiedział.. TO BYŁO GRANE i pseudolosowość jest lepsza od waszych systemów albo tak samo do d. hehe
W sumie chodzi mi o manual i uznanie w tym losowości przez rzut monetą.
Każdy jakieś SR umie wyznaczyć..
Sprawa w tym,że normalny klient rachunek swój zeruje do końca MC/SO Sl transakcja po transakcji
@daromanchester może być kiedykolwiek
Zacząłem temat na cel nowych eksperymentów by obalać mity,może chętnych pojawi się więcej,co uzmysłowi reszcie pewne fakty,że dość często są w tłumie..ba za często

@green
Żeby było prościej i nie główkować SR to może być np. inny sygnał.. stoch,rsi byle grać na przeciw sygnałom losowo lub zgodnie losowo. Wydaje mi się,że backtest nie ma wiarygodności i ma w sobie za dużo teoriio naukowości hehe
Forward już by coś powiedział.. TO BYŁO GRANE i pseudolosowość jest lepsza od waszych systemów albo tak samo do d. hehe
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ciężko mi to zrozumieć chcesz napisać program żeby robił transakcje losowo czy zacząć dyskusje że rynek nie ma sensu i chodzi losowo.reptile pisze:pseudolosowość jest lepsza od waszych systemów albo tak samo do d. hehe
Bo jak to drugie to wtedy niepotrzebne nam wykresy a na tym opiera sie analiza techniczna wystarczy dwa guziki SELL BUY czarny ekran przechodzimy koło komputera SELL potem patrzymy gdzie poszło SL czy TP a jak wykorzystujemy analize techniczna to też walimy SELL ale najpierw sie trzeba kapke zastanowić

W dziale programowanie był temat o losowości i był skrajne opinie iż trudno wygenerować losowość na komputerze.
Myślę,że nie byłoby wątpliwości gdy decyzja byłaby na podstawie rzutu
Bardziej chce pokazać,że patrzenie na wykresy daje 80% szans na bycie w tłumie i robienie tego samego co całość a co za tym idzie np. wpadać pod płynność swoim SL.Zakładam 50% skuteczności i nie wiem czemu.. uważam że to więcej niż potencjalny trader jest w stanie osiągnąć lol
Myślę,że nie byłoby wątpliwości gdy decyzja byłaby na podstawie rzutu

Skąd zatem RR 1:1?
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Pytanie czy moneta ma definiować kup/sprzedaj czy też czas wejścia ?
Bez czasu wejścia to można zrobić całkiem niezłe RR, grając nawet przeciwtrendowo.
Reasumując poszedłbym na taki układ, ale czas wejścia ustalam sam
Bez czasu wejścia to można zrobić całkiem niezłe RR, grając nawet przeciwtrendowo.
Reasumując poszedłbym na taki układ, ale czas wejścia ustalam sam

Objective perspective, just businiess...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Proponuję zebrać ekipę i każdy będzie wchodził losowo na podstawie wcześniej określonych swoich kryteriów.
W każdym bądź razie ja +1
W każdym bądź razie ja +1
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Ja to widzę tak. Wstaję rano, rzucam monetą, buy/sell, TP, SL i patrzę wieczorem. Powtarzać aż do skutku.