Rzut monetą [1]

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Rzut monetą [1]

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Nie zamierzam prowadzić obecnie dziennika!

Rzucam wyzwanie chętnej osobie celem zwalczania różnych mitów
http://forex-nawigator.biz/forum/80000- ... ml#p515734
Pierwszy chętny niech kontynuuje ten temat.

Wymagania:
-trader bez lub z doświadczeniem
-depo real 100zł levar 1:200
-granie na rzut monetą - orzeł L reszka S
-rzetelne prowadzenie dziennika/statystyki lub myfxbook
*
zlecenie oczekujące wg losu stawiamy 15pips od SR po zamknięciu uprzedniego,sl tp wstępnie 60pips

Ktoś może otworzyć Rzut monetą [2] z inną metodą losowości,np rzut o godzinie 12:00
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Rzut monetą [1]

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ja przez długi czas prowadziłem coś takiego na opcjach binarnych.
I się zdziwiłem bo nie dałem rady konta zrujnować, wręcz przeciwnie.
Był już sedes kiedyś, jak się nikt nie znajdzie to mam konto u jakiegoś dziwnego broka z 200f więc może się przyłącze do zabawy.
Ale na pewno w tym tygodniu.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Reptil ale to prosto można zrobić przez EA .... no może prawie prawie bo nie wiem jak te SR line chcesz wyznaczać i czym. Bo to może być ciut uznaniowe .....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

SR klasyczne, styki HL HH LL min 3 dla EA.. ale właśnie że to formalnie problem rzecz nie chodzi o udawadnianie "teorii" przez algorytm,bo ktoś powie że niedość dobra losowość itp itd.
Każdy jakieś SR umie wyznaczyć..

Sprawa w tym,że normalny klient rachunek swój zeruje do końca MC/SO Sl transakcja po transakcji

@daromanchester może być kiedykolwiek
Zacząłem temat na cel nowych eksperymentów by obalać mity,może chętnych pojawi się więcej,co uzmysłowi reszcie pewne fakty,że dość często są w tłumie..ba za często :D - best/worst trades

@green
Żeby było prościej i nie główkować SR to może być np. inny sygnał.. stoch,rsi byle grać na przeciw sygnałom losowo lub zgodnie losowo. Wydaje mi się,że backtest nie ma wiarygodności i ma w sobie za dużo teoriio naukowości hehe
Forward już by coś powiedział.. TO BYŁO GRANE i pseudolosowość jest lepsza od waszych systemów albo tak samo do d. hehe

W sumie chodzi mi o manual i uznanie w tym losowości przez rzut monetą.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

reptile pisze:pseudolosowość jest lepsza od waszych systemów albo tak samo do d. hehe

W sumie chodzi mi o manual i uznanie w tym losowości przez rzut monetą.
Ciężko mi to zrozumieć chcesz napisać program żeby robił transakcje losowo czy zacząć dyskusje że rynek nie ma sensu i chodzi losowo.
Bo jak to drugie to wtedy niepotrzebne nam wykresy a na tym opiera sie analiza techniczna wystarczy dwa guziki SELL BUY czarny ekran przechodzimy koło komputera SELL potem patrzymy gdzie poszło SL czy TP a jak wykorzystujemy analize techniczna to też walimy SELL ale najpierw sie trzeba kapke zastanowić :d

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

W dziale programowanie był temat o losowości i był skrajne opinie iż trudno wygenerować losowość na komputerze.
Myślę,że nie byłoby wątpliwości gdy decyzja byłaby na podstawie rzutu :p Bardziej chce pokazać,że patrzenie na wykresy daje 80% szans na bycie w tłumie i robienie tego samego co całość a co za tym idzie np. wpadać pod płynność swoim SL.Zakładam 50% skuteczności i nie wiem czemu.. uważam że to więcej niż potencjalny trader jest w stanie osiągnąć lol

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Skąd zatem RR 1:1?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Pytanie czy moneta ma definiować kup/sprzedaj czy też czas wejścia ?
Bez czasu wejścia to można zrobić całkiem niezłe RR, grając nawet przeciwtrendowo.
Reasumując poszedłbym na taki układ, ale czas wejścia ustalam sam :twisted:
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Proponuję zebrać ekipę i każdy będzie wchodził losowo na podstawie wcześniej określonych swoich kryteriów.
W każdym bądź razie ja +1
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ja to widzę tak. Wstaję rano, rzucam monetą, buy/sell, TP, SL i patrzę wieczorem. Powtarzać aż do skutku.

ODPOWIEDZ