Rozważania o religii

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Grymus pisze:
20 cze 2019, 14:55
Tu macie filmik na temat początków wszechświata i życia :

https://www.youtube.com/watch?v=sC_-uX3zZlE&t=1521s

masakrują tam ateistów i pokazują, że Ziemia nie powstała przez przypadek
Ateista to koleś co nie wierzy w bogów, którzy to z gliny ulepili człowieka a kobiete stworzyli z żebra. Czujesz różnice? :d
I że Ziemia jest centrum wszechświata, a ludzkośc istnieje killa tysięcy lat. Itp. brednie :d
A komu się "prawdy" z biblii nie podobają to ... stos czeka :)
I na koniec. To człowiek stworzył Boga nie odwrotnie. W każdej cywilizacji nawet tej prymitywnej w buszu wierzono w jakies bogi bo tępy niedouczony ludzik nie rozumiał podstawowych praw fizyki, matematyki. stronomii itp. I przypisywał zjawiskom których nie rozumiał ale bardzo się ich bał cechy boskie. Bardzo łatwo powiedzieć "Bóg to może wszystko" i sprawe rozwiązuje. Po kiego potem wnikać w ich faktyczna przyczyne. Ale tak mysłał głównie matoł a cwaniacy w postaci szaman/kapłan/klecha juz o to zadbali by tak myslał nadal. Bo zwietrzyli super interes kreując sie na pośrednika z bogiem :d
I żyli długo i szczęśliwie jak pączki w maśle ;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Grymus pisze:
20 cze 2019, 15:06
a skąd to wnioskujesz przygłupie?
Stąd, że słucham naukowców, którzy przedstawiają konkretne dowody archeologiczne, biologiczne, oraz poparte fizyką. Nie słucham nawiedzonych idiotów, którzy twierdzą, że to krzesło, na którym ich dupa siedzi to tylko iluzja, i którzy wierzą bezpodstawnie w duchy i niematerialne zjawiska, i którzy negują fakty, czyli twierdzą, że Biblia głosi prawdę, a wszystkie dowody naukowe są nieprawdziwe. Może byś przestał używać komputera i przestał korzystać z GPS, i innych osiągnięć naukowych, bo przy twoim myśleniu grzeszysz i się będziesz w piekle smarzył, bo w Biblia zakazuje zdobywania wiedzy pochodzącej od szatana - a ty z niej korzystasz.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2019, 15:16 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grymus »

I że Ziemia jest centrum wszechświata, a ludzkośc istnieje killa tysięcy lat. Itp. brednie :d

nie wiem po czym wnioskujesz, że wierzący sądzą, że Ziemia istnieje parę tysięcy lat itp. A co do Ziemi to wierzący uznają, że jest to po prostu wyjątkowa planeta spośród innych co jest oczywiście prawdą. Jeśli się z tym nie zgadzasz to proponuje Ci wyjechać na inną dowolną planetę i daj znać jak długo warunki tam jakie panują pozwolą Ci żyć.. :564:

Grymus
Gaduła
Gaduła

Stąd, że słucham naukowców, którzy przedstawiają konkretne dowody archeologiczne, biologiczne, oraz poparte fizyką. Nie słucham nawiedzonych idiotów, którzy twierdzą, że to krzesło, na którym ich dupa siedzi to tylko iluzja.

no tak, ale ten Isaac Newton był głupi!

Stąd, że słucham naukowców, którzy przedstawiają konkretne dowody archeologiczne, biologiczne, oraz poparte fizyką
dowody archeologiczne potwierdzają prawdziwość Biblii
Ostatnio zmieniony 20 cze 2019, 15:18 przez Grymus, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
20 cze 2019, 15:12

nie wiem po czym wnioskujesz, że wierzący sądzą, że Ziemia istnieje parę tysięcy lat itp. A co do Ziemi to wierzący uznają, że jest to po prostu wyjątkowa planeta spośród innych co jest oczywiście prawdą. Jeśli się z tym nie zgadzasz to proponuje Ci wyjechać na inną dowolną planetę i daj znać jak długo warunki tam jakie panują pozwolą Ci żyć.. :564:
To poczytaj biblie co pisze na ten temat. No chyba, że nie za bardzo wiesz co w niej pisze (za bardzo zdziwiony nie będę) a pewnie na nia sie powołujesz i o zgrozo pewnie nazywasz "świętą księgą" :d
A były takie czasy, że za tylko jedno słowo krytyki prawd w niej zawartych: palono, topiono, ćwiartowano itp. przyjemności :)
I to, że dzisiaj możesz jeździć samochodem to głównie zasługa ateistów lub co najmniej mających wątpliwośc co do prawd w niej zawartych :d

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
20 cze 2019, 15:16
Stąd, że słucham naukowców, którzy przedstawiają konkretne dowody archeologiczne, biologiczne, oraz poparte fizyką. Nie słucham nawiedzonych idiotów, którzy twierdzą, że to krzesło, na którym ich dupa siedzi to tylko iluzja.

no tak, ale ten Isaac Newton był głupi!
Ponownie dowodzisz swojej ignorancji!
Kto powiedział, że Newton był głupi?
Fizyka newtonowoska nadal obowiązuje i dotyczy zjawisk w pewnej skali.
Na poziomie molekularnym model newtonowski się nie sprawdza.
W skali bardzo makro, czyli galaktycznej, ten model też się nie sprawdza.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:

No to konkretnie które :d
Słucham

Grymus
Gaduła
Gaduła

@fx-technik
Newton był osobą wierzącą więc dla Ciebie to idiota o to mi chodziło

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:

Stąd, że słucham naukowców, którzy przedstawiają konkretne dowody archeologiczne, biologiczne, oraz poparte fizyką
Które?
Wszystko, co Biblia opisuje, począwszy od samego stworzenia jest pomylone w Biblii.
Nie ma żadnych dowodów archeologicznych potwierdzających Biblię.
Nigdy nie było potopu globalnego.
Nie mówiąc o tym, że cała ta bajka o arce jest dopiero fantazją ludzi, którzy nie umieli liczyć i nie
znali fizyki.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
20 cze 2019, 15:24
@fx-technik
Newton był osobą wierzącą więc dla Ciebie to idiota o to mi chodziło
Nie znam osobiście Newtona, nigdy z nim nie rozmawiałem, więc nie wiem, czy on wierzył w Boga i w Biblię, czy tylko "wierzył" oficjalnie, bo inaczej by nie mógł funkcjonować. Podobnie jak za czasów minionych w Polsce wiele ludzi było członkami PZPR, chociaż nigdy nie byli prawdziwymi komunistami.

Poza tym to tego rodzaju twój argument nie jest właściwy do dyskusji.
Jest to jakieś idiotyczne meandrowanie i szukanie haka, kiedy ktoś nie ma realnych argumentów.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2019, 15:30 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ