... miął rok, od poprzedniego zawieszenia tego wątku...
Osobiście jestem zdania, że jednak są EA, które potrafią w dłuższym okresie bezpiecznie zarabiać, więc dalej współpracowałem z kilkoma programistami, aby wybrać następnego kandydata do testów na koncie LIVE.
W zeszłym roku (jak to dziwnie brzmi;-) nawiązałem współprace z userem GRAJEK. Jest on programistą i ma w swojej ofercie kilka EA.
Ja postanowiłem do testów LIVE wybrać EA Chopper H1- robot pracuje tylko na edku H1, jest to system typu SAR. Jednocześnie może być otwarta tylko jedna pozycja naraz, więc powinno być w miarę bezpiecznie. SL=185p choć EA często stratną pozycję zamyka wcześniej, podobnie z TP. Robot zawiera około 5 pozycji dziennie,które średnio trzyma po kilka godzin, więc nie jest to skalper, a więc trudniej będzie brokerowi utrudnić jego działanie. W zasadzie jedyne wymaganie do brokera to max spread=2p, oczywiście im mniejszym tym lepiej
Testy będę prowadził na moim prywatnym koncie LIVE. Depo początkowe: 1000PLN. Dźwignia 1:200. Wyniki na bieżąco są publikowane na stronie
http://www.myfxbook.com/members/fxastra ... -v12/10385. Wyniki są zweryfikowane, żeby nie było wątpliwości ;-)
Robota celowo zapuściłem w grudniu (choć oficjalnie miałem zamiar testować go od stycznia), aby dograć sprawy techniczne i sprawdzić czy będzie działał bez problemów. Jak widać EA na razie traci, ale to dopiero dwa tygodnie, więc na razie biorę to na luzie i mam nadzieję, że na koniec stycznia robot zrobi lekki +. Minimalny czas trwania testów to 3 m-ce, czyli co najmniej do końca marca, chyba, że depo wcześniej się skończy ;-)
Wszelkie pytania techniczne i finansowe dot. EA, proszę kierować do jego autora, czyli usera GRAJEK.
To nie jest reklama. Niczego nie sprzedaje. Sam z własnej nieprzymuszonej woli wybrałem tego robota do testów na moim prywatnym koncie live. Również sam postanowiłem podzielić się z forumowiczami wynikami z testów tego EA.
Poniżej wykres z aktualną historią działa robota. Wszystkie transakcję będą na bieżąco publikowane na stronie
http://www.myfxbook.com/members/fxastra ... -v12/10385 więc w tym wątku odpowiem na ew. pytania, i będę publikował podsumowanie tygodniowe (powiedzmy w każdy weekend).