Reload by thefear
Zamknąłem wczorajszą transakcję +73p.. Do TP 1.3090 zabrakło 1 pipsa.. Jednak zagram małego Longa
To jest taka transakcja z cyklu otwórz i zapomnij..
Cena: 1.3105
SL 40
TP 115
To jest taka transakcja z cyklu otwórz i zapomnij..
Cena: 1.3105
SL 40
TP 115
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
Zaliczony został SL. Coś zaczyna mi się to nie podobać. Miałem poprawić skuteczność systemu a idzie to w drugim kierunku.. Chyba za bardzo uwierzyłem w swoje możliwości.. Kubeł zimnej wody napewno by się przydał..
Podsumowanie dnia: +33p.
Podsumowanie dnia: +33p.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
Zawsze zdarza się jakiś gorszy okres. Twoje możliwości pokazał poprzedni miesiąc i nie ma powodu, by uznać ten wynik za przypadkowy. Rób dalej swoje tylko nie przesadzaj z wielkością pozycji. Przy Twoim RR nawet jak skutecznośc okresowo spadnie do 40% to i tak będziesz na plusie na koniec miesiąca, a system z bardzo dobrego przemianujesz w styczniu na dobry. W lutym może będzie doskonały, a w marcu jedynie przyzwoity. Tak to sie kręci. Nie pozwól żeby strach zakradł sie do Twojego umysłu i nie trać cierpliwości. Graj tylko to co wg. systemu daje dużą szansę na sukces. Do końca miesiąca jeszcze sporo czasu.
Może pomyśl o wprowadzeniu dodatkowego instrumentu oprócz EURUSD. Sprawdź, który dobrze by pracował z Twoim systemem od poczatku miesiąca. Czasem gdy na jednej pozycji tracimy druga może nam straty rekompensować z nawiązką.
Pozdrawiam!
Może pomyśl o wprowadzeniu dodatkowego instrumentu oprócz EURUSD. Sprawdź, który dobrze by pracował z Twoim systemem od poczatku miesiąca. Czasem gdy na jednej pozycji tracimy druga może nam straty rekompensować z nawiązką.
Pozdrawiam!
Ty jak zwykle, potrafisz mnie zmotywować.. Wielkie dzięki za całokształt.. Czytałeś może jakieś dobre ksiązki o psychologii inwestowania 
Znowu mam syganł na longa, ale teraz nie zagram przeciw trendowi, o nieee..

Znowu mam syganł na longa, ale teraz nie zagram przeciw trendowi, o nieee..
Niestety nie czytałem żadnej. Ale to co mogę Ci polecić to regularny wysiłek fizyczny. Najlepiej jakiś sport lub sztukę walki, choć niekoniecznie. Uczy to dyscypliny, zwiększa pewność siebie i utwardza. Wszystkie te cechy przydają się w tradingu i wogóle w życiu. Wysiłek fizyczny redukuje stres i pozwala lepiej dotleniać mózg. Dobrze, jeśli wzrostowi siły i umiejetności towarzyszy nauka pokory. Pozwala to uniknąć pułapki związanej ze zbyt dużą pewnością siebie i chęcia imponowania otoczeniu.thefear pisze:Ty jak zwykle, potrafisz mnie zmotywować.. Wielkie dzięki za całokształt.. Czytałeś może jakieś dobre ksiązki o psychologii inwestowania
Innymi technikami, które pomagają jest np. wizualizacja. Wystarczy codzień przed snem skupić intensywnie myśli na jakimś marzeniu. Np. wyobrażasz sobie siebie jako bogatego człowieka, we wspaniałym domu, ze świetnym samochodem w garażu itp. (Wielu czytając te słowa pewnie się zaśmieje, ale jesli Cię to nie śmieszy to możesz spróbować. Z pewnością nie zaszkodzi.)
Pozdrawiam!
dargoth pisze:nnymi technikami, które pomagają jest np. wizualizacja. Wystarczy codzień przed snem skupić intensywnie myśli na jakimś marzeniu. Np. wyobrażasz sobie siebie jako bogatego człowieka, we wspaniałym domu, ze świetnym samochodem w garażu itp. (Wielu czytając te słowa pewnie się zaśmieje, ale jesli Cię to nie śmieszy to możesz spróbować. Z pewnością nie zaszkodzi.)
Czytałem a właściwie słuchałem o tym w audiobooku "Odrodzenie Feniksa" Autor własnie opowiadał o tego typu wizualizacjach, o magnetyzmie.. Jeśli o czymś mocno myślimy, marzymy to przyciagniemy to do siebie.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wiem że pozytywne nastawienie to 50% sukcesu, a reszta tak jak napisałeś dyscyplina i ceirpliwość. Pozdrawiam.