Nie co ci broker pokazuje, tylko DAX30 kwotowany w GBP.
No, ale widać ty nawet nie rozumiesz co to znaczy "kwotowany w GBP"!
Nie dziwię się!
Nie co ci broker pokazuje, tylko DAX30 kwotowany w GBP.
HTHdzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 13:35hmmm nie mam pojęcie jak to jest liczone. Napiszę tak. W ICM przesunięcie kursu z 10700 na 10600 czyli o 100 usd w dół jest warte około 100 usd. Ile to będzie kontraktów?
Bardziej koncentruje się na tym jaki będzie SL i jaki profit niż na tym ile broker liczy kontraktów
Niech ten koleś (juz nie napisze na M... obiecuje) dobrze sie przyjrzy, ze tam jest napisane EUR w specyfikacji DAX . Koniec tametuTolmon_Nika pisze: ↑23 kwie 2020, 13:58spec-1.PNGdzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 13:35hmmm nie mam pojęcie jak to jest liczone. Napiszę tak. W ICM przesunięcie kursu z 10700 na 10600 czyli o 100 usd w dół jest warte około 100 usd. Ile to będzie kontraktów?
Bardziej koncentruje się na tym jaki będzie SL i jaki profit niż na tym ile broker liczy kontraktów
spec.PNG
HTH
Ludzie się mnie nie czepiają.cajto pisze: ↑23 kwie 2020, 13:57Myślę, że ci którzy są tutaj i na rynku od X lat, doskonale wiedzą jaką wartość merytoryczną przedstawiają filmy Darka. Swoje zdanie na ten temat wyraziłem w Dadasowym wątku https://forex-nawigator.biz/forum/nied ... 31202.html , a IMO kwintesencją tego są słowa Darka odnośnie jego rozumienia sytuacji na wykresie: "co ja wiem, wiem tyle że to, nic więcej nie wiem".
Ma słuchaczy, niech ma i peroruje tam do woli.
Ale tutaj... nie mów nam, że "może w końcu coś do nas dotrze", bo jeśli już, to chyba powinno zadziałać w druga stronę.
Będziesz ciągnął temat, będziesz dalej "grilowany", po co ci to?
Czemu ludzie się ciągle ciebie czepiają, problem leży w nas, czy w tobie?
Pasuje ci rola takiego chłopca do bicia ?!
@Tolmon, Andreas - M5 uważam za normalny TF, jeśli będzie zestawiony w kontekście wyższych. Mój wczorajszy trejd był w oparciu o niego jako trigger, ale cała sytuacja była rozpisana z M15/30.
I bardzo was proszę o wstrzymanie się z durniami, kretynami i idiotami, znowu nam piany naszło na pokład![]()
Oni piszą o kontrakcie na instrumencie pochodnym od rynku Futures, a my tradujemy CFD pochodny od rynku Cash.dzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 14:03ninja masz rację i ja tą wiedzę chętnie pobieram, ale z tego co piszecie to nic nie rozumiem.
Piszecie że mam 1 kontrakt teraz? zgadza się? nie ważne w jakiej walucie. Cblondyn pisze że brokerzy MM mają po 25 kontraktów w jednym locie, i to też rozumiem bo Anomalia już mi kiedyś o tym pisała.. Ale nie rozumiem dlaczego mój jeden kontrakt w jednym locie jest wart więcej niż np. Anomalii która ma 25 kontraktów też w jednym locie.. Czy wartość pipsa w tym wypadku nie powinna być 25x większa?
edit. widze Tolmon napisał. Przesunięcie daxa w góre/dół o 100 usd ile jest warte u Ciebie na za każdego lota?
Nieprawda. Nadal nie rozumiesz. Pozycja 1 lota na DAX u Anomali (brokerzy MM) jest 25 x większa od Twojej. Bo tam 1 duzy punkt jest wart = 25 euro. A u Ciebie 1 duzy punkt = 1 euro. Koniecdzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 14:03
Piszecie że mam 1 kontrakt teraz? zgadza się? nie ważne w jakiej walucie. Cblondyn pisze że brokerzy MM mają po 25 kontraktów w jednym locie, i to też rozumiem bo Anomalia już mi kiedyś o tym pisała.. Ale nie rozumiem dlaczego mój jeden kontrakt w jednym locie jest wart więcej niż np. Anomalii która ma 25 kontraktów też w jednym locie..
Widziałes co wkleił Tolmonika? Tam jest wyraźnie napisane, że wielkośc kontraktu = 25 dla 1 lota. A dokładnie 25 euro dla 1 punktu. Nie wiem co wklejała Anomalia to trudno mi sie teraz odnieść.dzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 14:11kurcze nie..![]()
@anomalia ratuj
anomalia wklejała swoje wyliczenia względem DAX'a, porównałem je z ruchem u mnie i wartość tego samego ruchu u mnie był zdecydowanie większy niż u niej.. Chciałem poszukać ile mam kontraktów w jednym locie ale tego nie zrobiłem, nie wiedziałem gdzie znaleźć.