Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Osobiście staram się nie zostawiać pozycji na dłużej jak trzeba, a na pewno już nie na week, dlatego cenie skalping i DT za to ze każdy dzień zaczynam od początku i nie wstaje w nocy żeby sprawdzać jak rynek poszedł i zamykać pozycje tak jak to robiłem wcześniej.

Zastanawiam się tylko jak można nie wiedzieć o tym ze rynki nie działają albo ze coś się dzieje konkretniejszego w jakiś dzień, tym bardziej jak ktoś zajmuje się tym na poważnie lub planuje zawodowo.. brokerzy na każdym kroku trąbią o braku płynności. Wtedy są dwie możliwości:
1. Rynki stoją i wykres się wypłaszcza bo nie ma graczy
2. Rynki maja skoki ceny nieproporcjonalnie duże bo nie ma graczy blokujących zlecenia
To są podstawy. W zeszłym roku na drugim scenariuszu wyrwałem sporo pipsów ze złota.

A odbiegając od pracy😉
Dziś planuje wolne i mysle nad rybami tylko nie wiem czy to nie będzie niezgodne z prawem :roll:

edit.
https://bezprawnik.pl/zakaz-przemieszcz ... rzadzenie/
Może się przyda, artykuły prawne na które będzie można się powołać w przypadku skierowania spraw do sądów, bo Policja jest zbyt głupia aby zrozumieć prawo wiec i na tym etapie nie ma szans na konstruktywny dialog.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Hmmm, policja będzie jezioro, czy rzekę patrolować?
Ciekawe?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Mysle ze nie sama policja, ale leśnicy i jednostki kontrolujące tereny wodne maja wytyczne aby wzywać policję do takich zdarzeń. Zapewne i tak nie jest nastawieniem wzmożona kontrola, ale w miejscu gdzie obecnie mieszkam nie znam jeszcze na tyle dobrze terenów gdzie ludzi (rybaków) jest więcej a gdzie tereny nie są uczęszczane przez typowych weekendowcow.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Hmmm, jak w zasięgu, to wypuść drona i obadaj okolice!

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Niestety nie posiadam takiego sprzętu. Pozostaje chyba sprawdzić samemu.

A wspolrejsowicze maja jakieś plany robienia czegoś nielegalnego na początek weekendu?
RR Brygada

Dziunek88
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Dziunek88 »

W temacie FX wiele powiedzieć nie mogę, ale o rybach już więcej 😂. Jest zakaz łowienia na wodach Pzw. Jeśli masz jakąś dziką wodę gdzie nikt Cię nie znajdzie, to można działać w innym wypadku trzeba liczyć się z mandatem. Pomijając oczywiście sam zakaz przemieszczania się :)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2020, 15:14 przez Dziunek88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Koledzy, czy rozumieć mam że pod wirusa odkażacie się od środka, regularnie i zgodnie z powagą sytuacji? Profilaktycznie a profilaktyka, wiadomo, ważna rzecz. Tylko żebyście w nałóg nie popadli, bo trzeba będzie Was do masztu przywiązać w czasie sztormu 8)
Wspominałam, że pod pokładem mamy dobrze zaopatrzoną piwniczkę? Chyba nie, ale jak na stary statek to jest chyba rzeczą oczywistą?
Do motorów i kładów i nielegalności na pewno wrócę 8) Teraz ciasta trzeba piec czy coś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Hmmm, teoretycznie, to spirytus, tylko!

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

ninjaproject pisze:
10 kwie 2020, 16:21
Hmmm, teoretycznie, to spirytus, tylko!
Rakija jest panaceum na wszystko 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Dziunek88 pisze:
10 kwie 2020, 15:12
Pomijając oczywiście sam zakaz przemieszczania się :)
Właśnie o ten zakaz w głównej mierze chodziło. Finalnie nigdzie się nie ruszyliśmy, po za wyjściem na ogród i łuzganiem orzechów na świeżym powietrzu.

Co do odkażania... hmm ja nie pamietam jak alko smakuje wiec odkażać to się mogę gorącymi napojami najwyżej. Choć nie powiem bo kiedyś miałem spiryt tak dobry ze raz w roku sobie mogłem pozwolić umoczyć dzioba 😀 nawiazując od razu, @anomalia rakija to tez spirytus? I ta Piwniczna u Ciebie?
RR Brygada

ODPOWIEDZ