Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Matrix pisze:Witam jestem częstym gościem u ciebie i gratuluje trafności Pozdrawiam
Dzięki, chociaż ja też mam swoje słabości dziś.
"Pobawiłem się" większym lotem pod zarobek z tego tygodnia, tak byłem pewny ostatniej eLki.
Finał jest taki że mnie wybili, a było to potężne wejście (7% ryzyka) :).
Coś tam potem odzyskałem sell stopami, ale było naprawdę gorąco, zwłaszcza że nagle dobre dane z USA sie pojawiły.

Tak czy owak, o mało co, a musiałbym zamknąć ten tydzień, bo mam jedną żelazną zasadę, żeby nie kończyć na minusie tygodnia (w miarę możliwości).

Mniejsza z tym, było minęło - kolejne doświadczenia doszły.
Znalazłem konretny setup pod eLke na edka i też w zasadzie mocniej wszedłem.

W przypadku ewentualnej porażki, zamknę już ten tydzień, bo chciałbym zysk jakiś utrzymać a i tak złamałem już swoją zasadę co do max DD :cry:.

Poniosło mnie :wink: ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Matrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

Masz bardzo dużą celność tylko tp nie zawsze dobrze ustawione.
Co do max dd 6%. Nie zawsze się da wygrać regułom ustalonym wcześniej. Dla chęci zysku łamiemy swoje zasady .
Nie wiem jak ty ale ja cały czas się uczę. Zauważyłem jedno, im więcej wiadomości ,informacji przyswajam tym gorzej dla mnie za dużo głowa myśli . Będąc początkującym bez wiedzy i praktyki miałem lepszą skuteczność niż teraz bardziej doświadczony.
Pozdrawiam.
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Mpapiez

Matrix pisze:Masz bardzo dużą celność tylko tp nie zawsze dobrze ustawione.
Co do max dd 6%. Nie zawsze się da wygrać regułom ustalonym wcześniej. Dla chęci zysku łamiemy swoje zasady .
Nie wiem jak ty ale ja cały czas się uczę. Zauważyłem jedno, im więcej wiadomości ,informacji przyswajam tym gorzej dla mnie za dużo głowa myśli . Będąc początkującym bez wiedzy i praktyki miałem lepszą skuteczność niż teraz bardziej doświadczony.
Pozdrawiam.
Też się cały czas uczę, dlatego ten dzienniczek prowadze.
Powiem szczerze że odkąd mam gdzieś z tyłu głowy świadomość że muszę publicznie pokazać to co robię, po prostu pilnuje się dużo bardziej. Czuje taki bat nad sobą.
Naginam czasami reguły, bo trzeba jakoś ten kapitał budować, ale każde wybicie DD przywołuje mnie do porządku, bo to jest jedyna rzecz którą w miarę możemy kontrolować i szczerze mówiać najważniejszy parametr opisujący każdego trader'a.

Powiem szczerze że dziś po tym jak mój DD zahaczył o 10%, to czuje się tak jak bym zaliczył MC.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Powiem Ci, że to co Ty wyprawiasz z tą średnią i liniami trendu ja robię niemal dokładnie to samo na czystym wykresie.
Pozycje mam niemal identyczne tylko inaczej to rozgrywam z zabezpieczaniem czy uciekaniem z pozycji.
Także ciekawi mnie kiedy przerzucisz się na czyściochę, bo widzimy to samo :)
Apropos, nie chce źle wróżyć, ale te Lki co mamy, chyba pozamiatają nam dziś rachnek :)
Ta świeca z 17 bardzo popsuła temat....

to było szybkie 40+ pipsów :lol:
Zysk zgarnięty, dowodzenia dobranoc :mrgreen:

Mpapiez

Za długo i za bardzo dziś ryzykowałem, żeby tak po prostu wziąć tylko kawałeczek.
Moim zdaniem też powinieneś przetrzymać te pozycje.
To posiedzenie powinno nadać kierunek dla dolara przynajmniej do końca tego tygodnia :wink: .

Ja się zabezpieczyłem na +1%.
Jasne - mogłem już wziąć +20%, ale po co jak zapowiada się więcej ?

Tak czy owak ten dzień mnie wyczerpał i to jest ostatnie wejście w tym tygodniu.
Uda się to fajnie. Nie uda się ? I tak niezły % wykręcony jest w tym tygodniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Matrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

Mpapież tylko gratulowac :)
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

No nie da się ukryć, że masz raje z tym trzymaniem, ale znam co raz lepiej swoją strategie i wiem że niemal każdego dnia pozwala mi zająć pozycje....
Więc będąc tego świadomy biorę co moje. Jutro też jest dzień, a Londyn nie jest załadowany, więc będę pakował się z nimi na dalszą jazdę :)
Tobie, życzę wyciśnięcia z tego co się tylko da, i ze 300 pipsów, bo taka może być korekta edka.
Tak trochę w ramach dygresji. FED chce osłabiać dolca, gdy UE to robi? Wojna walutowa przybiera co raz ostrzejszy charakter i przestają się patyczkować.
Gdyby UE chciała teraz manewr zrobić, to zezwoli na bankructwo Grecji tylko to przywróci im sentyment.
To by była niespodzianka, ale sam w to nie wierze :)

Mpapiez

Damfry pisze:No nie da się ukryć, że masz raje z tym trzymaniem, ale znam co raz lepiej swoją strategie i wiem że niemal każdego dnia pozwala mi zająć pozycje....
Więc będąc tego świadomy biorę co moje. Jutro też jest dzień, a Londyn nie jest załadowany, więc będę pakował się z nimi na dalszą jazdę :)
Tobie, życzę wyciśnięcia z tego co się tylko da, i ze 300 pipsów, bo taka może być korekta edka.
Tak trochę w ramach dygresji. FED chce osłabiać dolca, gdy UE to robi? Wojna walutowa przybiera co raz ostrzejszy charakter i przestają się patyczkować.
Gdyby UE chciała teraz manewr zrobić, to zezwoli na bankructwo Grecji tylko to przywróci im sentyment.

Ja po prostu nie wierze w to że dopuszczą to bankructwa Grecji i wyrzucenia jej z UE.
To by rozpoczęło najprawdopodbniej poważny rozpad unii. Grecja nie jest jedynym krajem z problemami.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez pisze:
Damfry pisze:No nie da się ukryć, że masz raje z tym trzymaniem, ale znam co raz lepiej swoją strategie i wiem że niemal każdego dnia pozwala mi zająć pozycje....

Ja po prostu nie wierze w to że dopuszczą to bankructwa Grecji i wyrzucenia jej z UE.
To by rozpoczęło najprawdopodbniej poważny rozpad unii. Grecja nie jest jedynym krajem z problemami.
nie dopuszczą bo potem byłaby reakcja łańcuchowa - Portugalia, Hiszpania, Włochy, itd. ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

freakout pisze:
Mpapiez pisze:

nie dopuszczą bo potem byłaby reakcja łańcuchowa - Portugalia, Hiszpania, Włochy, itd. ;)

Coś w tym jest
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Zablokowany