Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
-
- Uczestnik
- mysje_hood
- Gaduła
witam mam pytanie.
3 lata temu otwieralem konto fxtrade na oandzie. od 2 lat jest ono w ogole nie uzywane. balance mam 1$
czy mozna zamknac w oandzie calkowicie konto? jak tak to jak to zrobic? czy wiaza sie z tym jakies koszty? oanda pobiera miesiecznie albo rocznie jakies oplaty za posiadanie u nich konta realnego?
z gory dzieki za odp
3 lata temu otwieralem konto fxtrade na oandzie. od 2 lat jest ono w ogole nie uzywane. balance mam 1$

z gory dzieki za odp
witam
Mam pytanie jak grac na oandzie przez telefon?
Jaki telefon wybrac i w jakiej siec i ile to by kosztowalo jesli chodzi o telefon i dostap do netu?
------------------------------------------------------------------
Co do wplat i wyplat to ja robie ?
Mbank ==> paypal ==> paypal@oanda.com UWAGA wplacac trzeba dolary i w sumie mozna dowolna kwote i wyplacam tak samo i wszystko gra i huczy
Na paypal z mbanku mozna wplacac albo karta albo przelewem
Koszt wplaty to 2%
1 wyplata w miesiacu jest za darmo kolejne po 15$
Wszystko dziala sprawnie i bez problemu
Jaki telefon wybrac i w jakiej siec i ile to by kosztowalo jesli chodzi o telefon i dostap do netu?
------------------------------------------------------------------
Co do wplat i wyplat to ja robie ?
Mbank ==> paypal ==> paypal@oanda.com UWAGA wplacac trzeba dolary i w sumie mozna dowolna kwote i wyplacam tak samo i wszystko gra i huczy
Na paypal z mbanku mozna wplacac albo karta albo przelewem
Koszt wplaty to 2%
1 wyplata w miesiacu jest za darmo kolejne po 15$
Wszystko dziala sprawnie i bez problemu
- mysje_hood
- Gaduła
witamtoro pisze:witam
ja bez problemu lacze sie z forexem przez iphona. do tego mozna w plusie wykupic sobie pakiet mb. za 5 zł jest 25 lub 50 mb (nie pamietam) albo za 6 zł 125 mb (nie wiem czy nie jest to tylko tymczasowa promocja, proponuje sprawdzic na stronie plusa). Aplikacje do oandy mozna sciagnac przez app store w iphonie i nie wiem czy czasami nie jest ona darmowa.
pozdrawiam
mysje
Co takiego sie zaczęło? MOżessz podać więcej szczegółów, co ze strony oandy zaczęło przeszkadzać w tradingu? Pytam, bo swego czasu grałem na oandzie (zaczynałem)ale poza zrywaniem połączenia z serwerem nie było większych przeszkód. Dodam, że te problemy były niezależne od kwoty. Np. Zrywało połączenie kiedy zaczynałęm grę 200 usd, natomiast mając ponad 7k usd nie zdarzało sie to. Kilkakrotnie działo się też coś takiego, że wykres zmieniał się w pozioma kreskę i nawet resetowanie platformy nie pomagało. Ale to były sporadyczne przypadki, najprawdopodobniej problemy techniczne.Mr.Forexmen pisze:Dajcie spokój z Oandą oszukują, zrobilem 70 % konta i się zaczęło.
Pozdro
W czasie kiedy grałem nie było nic, co by wskazywało na celowe działanie oandy, mające utrudnić grę.
- zbyszko_gno
- Stały bywalec
Mam pytanko dotyczące Oandy.
Wg tego co podają maksymalna kwota którą można grać to 10 000 000 (10 mln).
Czy w rzeczywistości przyjęcie tak dużej pozycji jest u nich realne ?
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
Rozmawiałem z helpem oanday, można dla pojedynczego trade max 10 mln w realu, co oznacza że można powielać to na jednym koncie przez wielokrotność tej kwoty. Zróbcie prostą symylację dla tej kwoty, jak zmienia się stan konta
Rozmawiałem także z oandą odnośnie pobieranych opłat za przelewy.
Nad tabelą wspominają że "The following bank Transfer fee schedule applies to withdrawal requests made via (Bank Transfer / Wire)", co oznacza że przyjmują to jako koszty przelewów.
Okazuje się to niezłą ściemą, ponieważ od zeszłego roku w UE jest nowa regulacja mówiąca o tym, że transfer intracommunity kosztuje zaledwie 0,5 EUR chyba... - aczkolwiek niewiele.
Konto dla rachunków EURowych na które dokonuje się wpłat jest w JP Morgan Londyn. Zapytałem skąd w takim razie takie koszty wycofywania kapitału, jak od zeszłego roku są nowe regulacje w tym temacie i dlaczego aplikują do platformy wszystkie regulacjie rynku forex, ale tej akurat nie wciągnęli ...
Helpdesk stwierdził że narazie nie wiadomo czy uda się te koszty obniżyć, ale żebym zwrócił też uwagę że w przypadku wpłacania dużych kwot, relatywnie opłata za wycofanie jest nie wielka, bo inni kasują % od wyprowadzanej kwoty.
Zapytałem więc czy mam myśleć że dyskryminują małych graczy w takim razie ... odpowiedzieli że jest im przykro, jeśli ta opłata jest wg mnie uważana za wysoką
Odpisałem więc że nie według mnie tylko skoro opisują to jako koszty przelewu to jest to kłamstwem odnosząc się do obecnych regulacji i tego faktu że koto z którego oni dokonują przelewu jest w UE.
W podsumowaniu helpdesk stwierdził że nie mają na to wpływu
Ogólnie platforma jest OK. nie można na nią narzekać, jednak jest kilka mankamentów które w trakcie kilku lat jej obsługi mnie irytują :
- zrywanie połączeń w momencie wysypu zleceń na rynek, można zauważyć że dzieje się to w momencie wchodzenia danych, lub załączania się rynku zagranicznego,
- częste aktualizacje, które czasem powodują problemy z obsługą java, szczególnie dla Oanda desktop,
- opłaty za wycofywanie kapitału,
- no i ich słynne polowanie na stopy, to mi się już zdażyło nie raz z ich strony, jeśli jednak klient notorycznie zarabia na ich koszeniu pozycji, otrzymuje pisemko że takich praktyk ma się ustrzegać bo cofną uzyskany profit.
Wg tego co podają maksymalna kwota którą można grać to 10 000 000 (10 mln).
Czy w rzeczywistości przyjęcie tak dużej pozycji jest u nich realne ?
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
Rozmawiałem z helpem oanday, można dla pojedynczego trade max 10 mln w realu, co oznacza że można powielać to na jednym koncie przez wielokrotność tej kwoty. Zróbcie prostą symylację dla tej kwoty, jak zmienia się stan konta

Rozmawiałem także z oandą odnośnie pobieranych opłat za przelewy.
Nad tabelą wspominają że "The following bank Transfer fee schedule applies to withdrawal requests made via (Bank Transfer / Wire)", co oznacza że przyjmują to jako koszty przelewów.
Okazuje się to niezłą ściemą, ponieważ od zeszłego roku w UE jest nowa regulacja mówiąca o tym, że transfer intracommunity kosztuje zaledwie 0,5 EUR chyba... - aczkolwiek niewiele.
Konto dla rachunków EURowych na które dokonuje się wpłat jest w JP Morgan Londyn. Zapytałem skąd w takim razie takie koszty wycofywania kapitału, jak od zeszłego roku są nowe regulacje w tym temacie i dlaczego aplikują do platformy wszystkie regulacjie rynku forex, ale tej akurat nie wciągnęli ...
Helpdesk stwierdził że narazie nie wiadomo czy uda się te koszty obniżyć, ale żebym zwrócił też uwagę że w przypadku wpłacania dużych kwot, relatywnie opłata za wycofanie jest nie wielka, bo inni kasują % od wyprowadzanej kwoty.
Zapytałem więc czy mam myśleć że dyskryminują małych graczy w takim razie ... odpowiedzieli że jest im przykro, jeśli ta opłata jest wg mnie uważana za wysoką

Odpisałem więc że nie według mnie tylko skoro opisują to jako koszty przelewu to jest to kłamstwem odnosząc się do obecnych regulacji i tego faktu że koto z którego oni dokonują przelewu jest w UE.
W podsumowaniu helpdesk stwierdził że nie mają na to wpływu

Ogólnie platforma jest OK. nie można na nią narzekać, jednak jest kilka mankamentów które w trakcie kilku lat jej obsługi mnie irytują :
- zrywanie połączeń w momencie wysypu zleceń na rynek, można zauważyć że dzieje się to w momencie wchodzenia danych, lub załączania się rynku zagranicznego,
- częste aktualizacje, które czasem powodują problemy z obsługą java, szczególnie dla Oanda desktop,
- no i ich słynne polowanie na stopy, to mi się już zdażyło nie raz z ich strony, jeśli jednak klient notorycznie zarabia na ich koszeniu pozycji, otrzymuje pisemko że takich praktyk ma się ustrzegać bo cofną uzyskany profit.
------------------------
Lepiej nie zarobić, niż stracić.
Lepiej nie zarobić, niż stracić.
Nie wytrzymałbym miesiąca,a Ty kilka lat się męczysz-musisz być niespotykanie spokojnym człowiekiemzbyszko_gno pisze: zrywanie połączeń w momencie wysypu zleceń na rynek, można zauważyć że dzieje się to w momencie wchodzenia danych, lub załączania się rynku zagranicznego,

do zbyszko_gno
Z jednej strony pytasz o trady rzędu 10M gdzie 1pip waży ok 740 EURO a z drugiej przerażają Cię koszty wypłat w kwocie 20 Euro niezależnie od kwoty to się słabo trzyma kupy.
To fakt, że w czasie danych często się wysypuje ale mało kto handluje w czasie publikacji więc da się przeżyć ten mankament.
Polowanie na stopy w Oanda to bajka, nie ma co tego powtarzać bo to tylko sieje dezinformację.
Jeśli masz jakiś dowód na istnienie tego zjawiska to pokaż na screenie i opisz konkretny przypadek w innym wypadku proponuję o tym nie wspominać.
Platforma jest prosta i pozwala na zarabianie pieniędzy stosując ręczne metody handlu.
Wypłacane środki przez wire transfer zwykle następnego dnia są na rachunku w Polsce.
Polecam tego brokera.
Z jednej strony pytasz o trady rzędu 10M gdzie 1pip waży ok 740 EURO a z drugiej przerażają Cię koszty wypłat w kwocie 20 Euro niezależnie od kwoty to się słabo trzyma kupy.
To fakt, że w czasie danych często się wysypuje ale mało kto handluje w czasie publikacji więc da się przeżyć ten mankament.
Polowanie na stopy w Oanda to bajka, nie ma co tego powtarzać bo to tylko sieje dezinformację.
Jeśli masz jakiś dowód na istnienie tego zjawiska to pokaż na screenie i opisz konkretny przypadek w innym wypadku proponuję o tym nie wspominać.
Platforma jest prosta i pozwala na zarabianie pieniędzy stosując ręczne metody handlu.
Wypłacane środki przez wire transfer zwykle następnego dnia są na rachunku w Polsce.
Polecam tego brokera.
Nie wiem czy to pewne na 100% ale podobno Oanda tez wprowadza MT4 
Tutaj więcej na ten temat:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=276250

Tutaj więcej na ten temat:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=276250
Tak to pewne co więcej można już instalować MT4 i próbować na rachunku demo
Więcej szczegółów tutaj
http://fxtrade.oanda.com/community/fxme ... 005687;p=1
Więcej szczegółów tutaj
http://fxtrade.oanda.com/community/fxme ... 005687;p=1