Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Kupilem Tak Tak w erze i właczyłem promocję nielimitowany internet 100 MB, po przekroczeniu których internet dziala dalej, ale predkośc spada.
Zobaczę jak długo pociągnę na 100 MB. Uzywam Taktaka tylko do tej aplikacji
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

atsimer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: atsimer »

Muszę pochwalić Oandę. Nie wiem, czy to zasługa ostatnich zmian w interfejsie i silniku, ale wpłata z Paypala została zaksięgowana po 10 minutach, bez potrzeby wypełniania formularza w Cash Management. Ciekawe, jak wypłaty ...

jaras
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaras »

Witam
Czy depo na Oandzie jest oprocentowane?

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Czy depo na Oandzie jest oprocentowane?
Tak, ale nie potrafię powiedzieć, ile to procent. Szczerze mówiąc nie starałem się tego przeliczać.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Jakiej platformy używacie do transakcji na Oandzie? Zarejestrowałem się na ich stronie z zamiarem założenia konta demo, ale nigdzie nie mogę znaleźć niczego poza mobilną platformą. Generalnie każdy z brokerów udostępnia swoją platformę, czy w Oandzie to wygląda inaczej?

Vic
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Vic »

Witam,

Z mojego trzy tygodniowego "doświadczenia" na rynku forex, w tym tygodnia spędzonego na omawianej platformie, wynika że oprocentowanie depozytu na Oandzie jest zależne od oprocentowania waluty, w której prowadzone jest konto.
Przykładowo jeżeli założysz konto w EUR to na dzień dzisiejszy oprocentowanie wyniesie 0,85% w skali roku, jeżeli w AUD 4,2%.
Aktualne oprocentowania można sprawdzić w zakładce:
Resources - Interest Rates, wybieramy walutę i sprawdzamy BID.

Patrząc na różnice w oprocentowaniu przyszła mi do głowy pewna myśl i stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów. Czy orientuje się ktoś jak wygląda przelewanie pieniędzy pomiędzy dwoma kontami (główne i subkonto) prowadzonymi w dwóch różnych walutach. Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli tak, to czy waluty są przeliczane po obowiązującym w danej chwili kursie?

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Łukasz.

stanko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanko »

Vic pisze:Czy orientuje się ktoś jak wygląda przelewanie pieniędzy pomiędzy dwoma kontami (główne i subkonto) prowadzonymi w dwóch różnych walutach. Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli tak, to czy waluty są przeliczane po obowiązującym w danej chwili kursie?
Tak, jest to możliwe i jest to przeliczane wg aktualnego kursu (masz bodajże 10 sek na zatwierdzenie przelewu po czym musisz znowu odswieżyć przycisk).

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Ogromne dzięki alyjak za linki.
Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwość zmiany w FXGame interwałów wykresów? Domyślnie jest wykres 3 godzinny, a nie ma 4 godzinnego, i tygodniowego. Można to jakoś zmienić?

starszy pajo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: starszy pajo »

Jak zamknąć konto na Oandzie? Chcę z nimi skończyć raz na zawsze.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

starszy pajo pisze:Jak zamknąć konto na Oandzie? Chcę z nimi skończyć raz na zawsze.
hehe ... a co się stało ?
Wypłać kasę jeśli coś zostało i po sprawie.. usuń tel kontaktowy, e-mail lub zmień. :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ