Jak donosi Reuters, Bank of China, jeden z czterech największych chińskich banków, zaprzestał dokonywania swapów walutowych i kontraktów walutowych typu forward z Societe Generale, Credit Agricole i BNP Paribas. Problemy z pozyskiwaniem kapitału przez francuskie banki mogą się nasilić, Czyżby bailout?
Mighty Baz pisze:nadzieje inwestorów rozbudzone w poprzedni weekend, jakoby fundusz ten miał wzrosnąć do 2 bln EUR (z 410 mld) zostały rozwiane"
Niestety w mojej stopce już nie ma miejsca....
Odpowiem tak..U.E ma wybitych specjalistów od krzywizny ogórka, banana, oraz rozbudowali naukowo że ślimak jest rybą lądową.....
Niestety dobrych traderów się niszczy, fundusze hege się prześladuje...,mamy co mamy....

.
Dzisiaj jestem po rozmowie z prawie wszystkimi centralami banków ..// łącznie z Alior Bankiem,,,/// Odpowiem tak/.. jest totalna masakra...,prostych,najprostszych spraw nie można rozwiązać....
Dla mnie więc nie jest to zaskoczeniem...,kiedyś na forum pisałem że jeżeli miałbym współpracować jako menager światowego funduszu hege np. z Francją /// tz. pod przymusem, że Rada Nadzorcza by mnie zmusiła że muszę kupować do portfela papiery Francuskie.....// żądałbym w takim przypadku dyskonta 3-4 %,a jeżeli nie byłoby to możliwe to zrobiłbym wszystko innymi sposobami aby to osiągnąć....
Reasumując azjaci mają rację..,wiedzą co robią...
Pozdrawiam.
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
zz pisze:,kiedyś na forum pisałem że jeżeli miałbym współpracować jako menager światowego funduszu hege np. z Francją /// tz. pod przymusem, że Rada Nadzorcza by mnie zmusiła że muszę kupować do portfela papiery Francuskie.....// żądałbym w takim przypadku dyskonta 3-4 %,a jeżeli nie byłoby to możliwe to zrobiłbym wszystko innymi sposobami aby to osiągnąć.... Razz
Poprawka.Dzisiaj ukazała się OFICJALNA informacja.....że Francja chce powołać sekretariat U.E... /// czyli coś jak w ZSRR Rada Komisarzy Ludowych Robotniczych i Żołnierskich....//
W związku z tym moja ocena jeżeli chodzi o dyskonto... powiększa się....