Witam,
mam pewien problem z protekcją ea.
Mam problem zsytuacjem w której nasz komputer się nagle zawiesza i resetuję... Odpalam mt4 i strategie od początku i teraz zastanawiam się nad dwoma rzeczami:
1)jak najłatwiej sprawdzić czy jakieś zlecenie trwa czy nie już nie (zadziałał SL lub TP)? (proszę o radę jaki sposób według Was jest najlepszy - bo jest kilka opcji)
2)Ustawiając zlecenia przy OrderSend podaje mac (magic number) - po każdej transakcji zwiększam o 1, jeśli po awarii uruchomię ea to zacznę nadawać stare! magic - a to chyba może namieszać ? Jak zatem można odczytać ostatni użyty mac?
Z gory bardzo dziękuję za pomoc
Przerwa w działaniu ea
Re: Przerwa w działaniu ea
Witam 
Dobrym rozwiązaniem też byłoby dodać możliwość ręcznego wprowadzania ustawień w razie gdyby przerwa w działaniu EA byłaby za długa i odczyt z pliku ostatnich ustawień nie wchodziłby w grę (ale to też zależy od specyfiki EA).
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Zapisuj wszystkie ustawienia oraz ich zmiany do pliku. Po ponownym uruchomieniu komputera możesz dać opcję czy EA ma czytać ustawienia z pliku czy brać defaultowe.oiro pisze:Witam,
mam pewien problem z protekcją ea.
Mam problem zsytuacjem w której nasz komputer się nagle zawiesza i resetuję... Odpalam mt4 i strategie od początku i teraz zastanawiam się nad dwoma rzeczami:
1)jak najłatwiej sprawdzić czy jakieś zlecenie trwa czy nie już nie (zadziałał SL lub TP)? (proszę o radę jaki sposób według Was jest najlepszy - bo jest kilka opcji)
2)Ustawiając zlecenia przy OrderSend podaje mac (magic number) - po każdej transakcji zwiększam o 1, jeśli po awarii uruchomię ea to zacznę nadawać stare! magic - a to chyba może namieszać ? Jak zatem można odczytać ostatni użyty mac?
Z gory bardzo dziękuję za pomoc
Dobrym rozwiązaniem też byłoby dodać możliwość ręcznego wprowadzania ustawień w razie gdyby przerwa w działaniu EA byłaby za długa i odczyt z pliku ostatnich ustawień nie wchodziłby w grę (ale to też zależy od specyfiki EA).
Pozdrawiam
Karol Marchewka
dziękuję też o tym myślałem - to dobre rozwiązanie (choć ma jedną wadę - otwarto trans, a mac się nie zapisał do pliku na skutek awarii - prawd. małe:))
Zastanawiam się czy nie ma jakiejś funkcji w mt4 która pokaże otwarte zlecenie i jego mac bo to rozwiązywałoby sprawę od razu bez mieszania w to plików? np poprzez OrderSelect?
Zastanawiam się czy nie ma jakiejś funkcji w mt4 która pokaże otwarte zlecenie i jego mac bo to rozwiązywałoby sprawę od razu bez mieszania w to plików? np poprzez OrderSelect?
Witam 
Rozumiem, że chodzi Ci o Ticket number lub MAGIC number, w takim przypadku OrderSelect Ci wystarczy do pobrania tych danych.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Adres MAC masz przy kartach sieciowychoiro pisze:Zastanawiam się czy nie ma jakiejś funkcji w mt4 która pokaże otwarte zlecenie i jego mac bo to rozwiązywałoby sprawę od razu bez mieszania w to plików? np poprzez OrderSelect?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Móglbyś napisać jak w takim razie jak ustalić czy są otwarte pozycje i o jakim magic przy pomocy OrderSelect?
(odwrotnie znając magic to nie problem, ale jak w tym wypadku?)
Witam 
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Taki przykładowy kodzik do testów.oiro pisze:) też mi się to tak skojarzyło - mogłem magic oznaczać np. 'mag':)
Móglbyś napisać jak w takim razie jak ustalić czy są otwarte pozycje i o jakim magic przy pomocy OrderSelect?
(odwrotnie znając magic to nie problem, ale jak w tym wypadku?)
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzięki, wczoraj jeszcze myślałem i mozna tak:
for(i=0;i<OrdersTotal();i++)
{
if(OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES))
{
//jesli jakaś pozycja jest niezkonczona to się wykona
mag=OrderMagicNumber();
}
}
for(i=0;i<OrdersTotal();i++)
{
if(OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES))
{
//jesli jakaś pozycja jest niezkonczona to się wykona
mag=OrderMagicNumber();
}
}