zadalem moze bardziej ogolne pytanie zeby dopracowal warunki close przy uzyciu losowego rzutu 32 kostkami
pozdrawiam

spokoSTUDENT pisze:na ogolnych z ta prowokacja za 10 000 napisales to samo co ja
zadalem moze bardziej ogolne pytanie zeby dopracowal warunki close przy uzyciu losowego rzutu 32 kostkami
pozdrawiam
LowcaG pisze:hm..czy ja dobrze widzę?
Przekształcenie, jednego wejścia(procentowa zmiana ceny), na nieliniowe wyjście, ma dać jakieś sensowne rezultaty?
Otóż dużo prościej jest, zrobić analizę historyczną tego procentowego "wskaźnika", sprawdzić jak się rozkładał long/short (tu nie ma SL/TP?) narysować, z aproksymować i mamy ten sam wynik, bez sieci neuronowej.
Dodać okienko czasowe analizy, i już mamy dynamicznie uczący się system
Tylko wcześniej spojrzymy czy to w ogóle ma sens, bo wobec takiego wskaźnika mało nasuwa się logicznych wykresów.
Co do tematu, "że musi w czasie rzeczywistym" itd. to też trochę naciągane. To zależy od strategii douczania i nauczania.
(ok, ostatni raz)STUDENT pisze:dokladnie tej strategii uzywa dokladnie w tej chwili 7034 osoby
linka do sprawdzenia wiarygodnosci podam ci natychmiast po otrzymaniu 500 euro na konto sekundanta
no zalamka / wykresu historycznego na testerze strategii ?LowcaG pisze:(ok, ostatni raz)STUDENT pisze:dokladnie tej strategii uzywa dokladnie w tej chwili 7034 osoby
linka do sprawdzenia wiarygodnosci podam ci natychmiast po otrzymaniu 500 euro na konto sekundanta
No i luz, niech używają, RSI czy co tam jeszcze też używa wielu, ja Cię do niczego nie chcę przekonać, nie interesują mnie Twoje przekonanie w tej kwestii, tak jak to gdzie studiujesz i czy masz z tym problem skoro to wszędzie powtarzasz ;') .
Zachęciłem Cię tylko do narysowania wykresu, bo to akurat może być bardzo pouczające, poznasz cały "sekret" akurat tej sieci (jak ci się chce) (jeżeli działa to nawet, domyślam się jak może wyglądać, ale nie wiem, a na razie nie mam na tyle silnej motywacji aby to sprawdzić.)
Niczego także, od Ciebie nie oczekuję i nie chcę żadnych potwierdzeń czy coś takiego, więc nie gorączkuj się tak, bo w ogóle niczego sensownego się od Ciebie nie spodziewam i nie oczekuję i nie będę oczekiwał.
EOT.