Procent składany
O ile pamiętam, to zamknął na stracie. Ale zauważ, że początkowo interpretacja dawanych przez niego sygnałów była błędna; inaczej grałby do tej pory, z dobrym zyskiem ;-)Ink. pisze:najbardziej wyssany z emocji trejder na tym forum sedes nigdy nie zaliczył MC a jego wiedza o FX była równa 0
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Dobra. Nie dzięki za pomoc.
Nie o to pytam.
Nie mam już cierpliwości na fx. Nie chce mi się siedzieć, czytać, czekać. W tym złodziejskim świecie wygra tylko cwaniak. Nienawidzę AT bo to jest jak wizyta u wróżki. Nigdy się nie sprawdza to czego oczekuje. Przyznaje, po czasie jaki poświęciłem foreksowi wiem ze się wypaliłem. I nie chodzi mi tu o kasę ale o to aby udowodnić przed sobą to, ze można wygrać z tym jebanym systemem. Poogladajcie sobie stare filmy o traderach. Dlaczego oni zarabiali, nie patrząc nawet w wykres?
"skupuj do 88,50, sprzedaj Wszystko po 90".
Co to niby znaczy. Ze ktoś realizuje swój plan, a nie pan rynku. Plan rynku to pokazać ludziom formacje rgr czy inne takie. Tak, owszem. 10, 20 lat ciulania na fx po marnym groszu żeby na starość dorobić się fortuny? A co ze zniszczona psychika. Co z poświęconym czasem. Trzeba działać szybko.
Nie o to pytam.
Nie mam już cierpliwości na fx. Nie chce mi się siedzieć, czytać, czekać. W tym złodziejskim świecie wygra tylko cwaniak. Nienawidzę AT bo to jest jak wizyta u wróżki. Nigdy się nie sprawdza to czego oczekuje. Przyznaje, po czasie jaki poświęciłem foreksowi wiem ze się wypaliłem. I nie chodzi mi tu o kasę ale o to aby udowodnić przed sobą to, ze można wygrać z tym jebanym systemem. Poogladajcie sobie stare filmy o traderach. Dlaczego oni zarabiali, nie patrząc nawet w wykres?
"skupuj do 88,50, sprzedaj Wszystko po 90".
Co to niby znaczy. Ze ktoś realizuje swój plan, a nie pan rynku. Plan rynku to pokazać ludziom formacje rgr czy inne takie. Tak, owszem. 10, 20 lat ciulania na fx po marnym groszu żeby na starość dorobić się fortuny? A co ze zniszczona psychika. Co z poświęconym czasem. Trzeba działać szybko.
Sami wstawiacie wykresy "random" które wyglądają identycznie jak te rzeczywiste i w ogóle nie wyciągacie wniosków. Skoro takie same rzeczy dzieją się w świecie rzeczywistym oraz w świecie przypadku (rzut kostka) to na wykresie nie ma ŻADNEJ PSYCHOLOGI TŁUMU. Formacja trójkąta zwyzkujacego nie pokazuje siły obozu byków i słabości niedzwiedzi. Bo jak znaleźli by się oni w świecie przypadkowych wykresów?
Wykres jest przydatny jesli rozumiesz jakies sily sprzedaja i jakie kupuja. Twoj problem nie wynika z tego ze AT nie dziala. On wynika z tego ze chcesz zarobic szybko i duzo. Psychike niszczy sie wlasnie w ten sposob a nie w wyniku spokojnej gry bez wygorowanych oczekiwan.
"Trzeba dzialac szybko" - to nie jest wyscig czlowieku bo nakladajac na siebie taka presje nie masz wirtualnie zadnych szans na osigniecie czegokolwiek w tym biznesie. Jesli czujesz sie wypalony to moze powinienes sie zastanowic czy z tym nie skonczyc...... albo zmienic diametralnie swoje podejscie bo problem tkwi w tobie a nie w tym ze cos nie dziala.
I jeszcze masz czelnosc miec pretensje do ludzi ktorzy chca pomoc!
"Trzeba dzialac szybko" - to nie jest wyscig czlowieku bo nakladajac na siebie taka presje nie masz wirtualnie zadnych szans na osigniecie czegokolwiek w tym biznesie. Jesli czujesz sie wypalony to moze powinienes sie zastanowic czy z tym nie skonczyc...... albo zmienic diametralnie swoje podejscie bo problem tkwi w tobie a nie w tym ze cos nie dziala.
I jeszcze masz czelnosc miec pretensje do ludzi ktorzy chca pomoc!
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 10:30 przez Greenhaze, łącznie zmieniany 1 raz.
W pełni sie z tobą zgadzam, FX to gra prawie że losowa, gdy pokażesz komuś wykres z FX i wykres losowy nie zobaczy różnicy a nawet powie dlaczego cena w wykresie losowym zawróciłaexpedient warzywniaka pisze:Sami wstawiacie wykresy "random" które wyglądają identycznie jak te rzeczywiste i w ogóle nie wyciągacie wniosków. Skoro takie same rzeczy dzieją się w świecie rzeczywistym oraz w świecie przypadku (rzut kostka) to na wykresie nie ma ŻADNEJ PSYCHOLOGI TŁUMU. Formacja trójkąta zwyzkujacego nie pokazuje siły obozu byków i słabości niedzwiedzi. Bo jak znaleźli by się oni w świecie przypadkowych wykresów?

To taj jak z orłem i reszką, jak padnie 100 orełków to 99% w 101 rzucie postawi reszkę a szansa zawsze jest 50 na 50

Co do AT, dzieki temu nasze wejścia nie są losowe, a uzyskując jedynie 50% skuteczności przy RR=2 już zarabiamy
A ostatnimi postami sam sobie odpowiedzialeś że problemem w twoim przypadku jest psychika