Procent składany

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

dulf pisze:A ja mam inne świeczki na H4 .I co ?
Przecież grasz, to co Ty widzisz, a nie co widzi kto inny....

expedient warzywniaka pisze:Gram na realizację formacji. Nie da się zamknąć części, bo otworzyłem za minimum. Nie wiem jakiej korekty się spodziewać. Może mieć 25 pips, a może mieć 150 pips. Co jeśli wyjdę a po paru godzinach konsoli będzie 100-200 pipkowy zjazd w którym mnie nie będzie?
Przecież będzie następna okazja.... nie musisz zrobić dzisiaj 10 000% konta...
Teraz wiesz, że jeśli zamkniesz to zarobisz... a ryzyko wzrasta z każdym pipsem

Nie namawiam, nie krytykuje..... opisuje swoje przemyślenia.

Pozdrawiam,
Madins
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Dzięki Madins. Poczekam do następnej świeczki.

A apropos
Madins pisze:nie musisz zrobić dzisiaj 10 000% konta...
... nigdy w życiu więcej takich aspiracji. Żadne tam piramidy i inne bzdety. Spokojnie po kilka procent, byle mieć cel i do niego dążyć.

Na wykresie rachunku dzieje się to samo, co i na wykresie instrumentu finansowego. Kapitał rośnie powolutku. Ale jak coś pójdzie nie tak, to winda. Oczywiście, gdy jest się ryzykantem.

Madins
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze:nigdy w życiu więcej takich aspiracji. Żadne tam piramidy i inne bzdety. Spokojnie po kilka procent, byle mieć cel i do niego dążyć.
Ja uwielbiam piramidy, dlaczego miałbym nie ciągnąć na maksa kiedy na to pozwalają :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

expedient warzywniaka

Madins pisze:
expedient warzywniaka pisze:nigdy w życiu więcej takich aspiracji. Żadne tam piramidy i inne bzdety. Spokojnie po kilka procent, byle mieć cel i do niego dążyć.
Ja uwielbiam piramidy, dlaczego miałbym nie ciągnąć na maksa kiedy na to pozwalają :D
Pierwszą piramidę rozumiem, ale druga opierała się tylko i wyłącznie na nadziejach. Co byś zrobił jeżeli cena nie dojechałaby tam już do końca tygodnia ?
Poza tym kupujesz na samych górkach. A jeśli być z tych górek sprzedawał te 4 razy zamiast kupować i zamykał po kilkunastu pipsach i tam otwierał tę swoją piramidę/dokładał do niej?

Madins
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze:Pierwszą piramidę rozumiem, ale druga opierała się tylko i wyłącznie na nadziejach. Co byś zrobił jeżeli cena nie dojechałaby tam już do końca tygodnia ?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, 11:02 przez Madins, łącznie zmieniany 1 raz.

expedient warzywniaka

Możesz mniej więcej powiedzieć ile pipsów zarobiłeś na tym obrazku bo nic, powiem szczerze, nie widać.

Madins
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze:Poza tym kupujesz na samych górkach. A jeśli być z tych górek sprzedawał te 4 razy zamiast kupować i zamykał po kilkunastu pipsach i tam otwierał tę swoją piramidę/dokładał do niej?
W 80% przypadków dokładam kiedy cena idzie po mojej myśli (w tym przypadku UP) Po dodaniu zawrócili, dlatego to tak wygląda. Gdybym sprzedawał, kiedy cena rośnie, to grałbym przeciwko temu jak nauczyłem się inwestować.

Pozdrawiam

expedient warzywniaka

Madins pisze:
expedient warzywniaka pisze:Poza tym kupujesz na samych górkach. A jeśli być z tych górek sprzedawał te 4 razy zamiast kupować i zamykał po kilkunastu pipsach i tam otwierał tę swoją piramidę/dokładał do niej?
W 80% przypadków dokładam kiedy cena idzie po mojej myśli (w tym przypadku UP) Po dodaniu zawrócili, dlatego to tak wygląda. Gdybym sprzedawał, kiedy cena rośnie, to grałbym przeciwko temu jak nauczyłem się inwestować.

Pozdrawiam
Gdyby oglądać te pozycje z perspektywy wykresu D1, to po prostu otworzyłeś jedną dużą pozycję na danym poziomie. A to nie jest już piramida, tylko powiększanie ryzyka według mnie.

Madins
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze:Możesz mniej więcej powiedzieć ile pipsów zarobiłeś na tym obrazku bo nic, powiem szczerze, nie widać.

Nie mam zielonego... zarabiam pieniądze a nie pipsy :D

Poprawiłem rysunek i zbliżyłem, teraz powinieneś zobaczyć gdzie wychodziłbym ze stratą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Madins
Gaduła
Gaduła

expedient warzywniaka pisze:A to nie jest już piramida, tylko powiększanie ryzyka według mnie.
A moim zdaniem zwiększenie możliwego zysku. Gdybym wiedział, że cofną to wchodziłbym za full konto w s`ke, ale nie wiedziałem :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, 11:07 przez Madins, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ