Po tym jak zamknąłem dziś GBP CAD na + 5 pips niestety, a wczoraj było już około +80. Pozwoliłem sobie na szybkie agresywne wejście na GBP USD. Potem szybkie BE i poszedłem na miasto pozałatwiać sprawy.
Wracam, a tu taka niespodzianka. Czasami takie zagrania potrafią zaskoczyć.
Pisałem odnośnie GBP USD ze z S należy być ostrożnym na wsparciu.
Nie zachęcam do takich zagrań, ale mniejszym % MM można się pobawić.
Wynik poniżej:
Dodano po 4 minutach:
darko39 pisze:Fx-Kris-czy odrazu negujesz wejście jak zostaje przebita LT ,lub na jakie odchylenie od LT sobie pozwalasz przy wejściu konserwatywnym?
darko39 - przeanalizuj ten post
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 934#503934 to co opisałem odnośnie S/R tyczy się również LT. Gdyby coś było jeszcze niejasne w tej sprawie to pytaj.
Dodano po 5 minutach:
arkoni pisze:Do devill666
SL: stop loss
BE: break even
TP: target profit
http://translate.google.pl/#auto/pl/
Cytat:
Nie polecam zaprzątać sobie tym głowy bo tych poziomów jest naprawde dużo. Fibo jest narzędziem dodatkowym samo w sobie jest mało przydatne musi powstać konfluencja. Akhh nie pisz takich rzeczy bo zakręci mu się w głowie.
Ale devill666 już sobie tym głowę zaprzątnął - stwierdził, że czytał książkę Pawła Danielewicza.
I nie ma ich znowu aż tak wiele (małymi cyframi wykładnik potęgi liczby phi), patrz poniżej...
Plus parę bardzo uznaniowych, których osobiście nie stosuję.
Popieram używajcie wujka googla to naprawdę nie jest takie trudne. Z pewnością łatwiejsze od tradingu.
Dla mnie liczą się najważniejsze 3 poziomy. Opisze to niebawem.
Dodano po 14 minutach:
dzięki Akhh i Arkoni cenię sobie wszystkie odpowiedzi każda z nich jest mi barddzo pomocna i coraz bardziej przybliża mnie do celu.
Tak mam tą ksiażkę za sobą niestety trochę tą wiedzę zbierałęm chaotycznie nie wiedziałem za co się złapać i tak w pół roku przeczytałęm z 10 pozycji od analiz technicznych po psychologie rynku jeśli ktoś chce mogę przytoczyć pozycje ale na PW.
SL i TP wiedziałem BE - tego nie znam ale znająć pełną nazwę poszukam Smile
słowniczek sobie napiszę.
Już opisałem co to BE :
Fx-Kris pisze:BE - to break even poziom na którym Twój SL nie przynosi straty.
Co do tej literatury to powątpiewam w te wszystkie przeczytane prze Ciebie książki bo i ja parę w życiu przeczytałem i większości jest opisane SL i BE.
Są dwie możliwości albo: czytałeś książki o analizie niżu demograficznego lub przyjąłeś metodę 3 x Z z naciskiem na to ostatnie Z.
Nie ma co tu się chwalić przeczytanymi książkami. Każdy coś tam w życiu przeczytał tylko ile z tego zostało mu w głowie.
Pamiętajcie - żadna książka nie nauczy Was tradingu, może dać dobre wskazówki, ale drogę musicie znaleźć sami. Praca praca i jeszcze raz praca nad samym sobą i wykresami.
Dodano po 2 minutach:
TP weszło prawie co do pipsa teraz powinien być zjazd w dół.