Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

miniek987 pisze:Niestety Fx-Kris nie wchodziłem, nie miałem czasu żeby siąść do wykresu i ustawić pozycję. Ja gram tylko długoterminowo więc zawsze zlecenia daję na zakończenie świecy D1. Robię to z takiego względu że pracuję i dopiero wieczorem mam czas na wykresy Smile
Fajna strategia mniej stresowa. Ja oddałem parę pips dla rynku. Czasem i tak się dzieje.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Fx-Kris pisze: Fajna strategia mniej stresowa. Ja oddałem parę pips dla rynku. Czasem i tak się dzieje.
Ja też oddałem wczoraj na GBP/AUD ale już zrozumiałem swój błąd :D Najważniejsze żeby w ogólnym rozrachunku było na plus :)

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

miniek987 pisze:Ja też oddałem wczoraj na GBP/AUD ale już zrozumiałem swój błąd Very Happy Najważniejsze żeby w ogólnym rozrachunku było na plus Smile
Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Fx-Kris pisze:Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.
Może niekoniecznie samych pozycji bo jak RR jest dobry to i tak wyjdziemy na swoje nawet przy mniejszej liczbie "trafionych" wejść.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

AUDCHF przebicie niebieskiej W, powrotny test R i mamy pinbar. Idzie w dół więc raczej będzie potwierdzony. Jak dla mnie short i to z dalekim targetem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 12:19 przez rolex83, łącznie zmieniany 2 razy.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Fx-Kris a czy mógłbym Ciebie prosić o Twoją subiektywną analizę pary CAD/CHF?

Był trend wzrostowy, który został przełamany, czy na tej parze w chwili obecnej szukałbyś Longów czy już Shortów? Interesuje mnie, bo stworzył się engulfing wzrostowy na wsparciu kilka dni temu. Wykres w załączniku :)

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

brother pisze:Fx-Kris napisał:
Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.

Może niekoniecznie samych pozycji bo jak RR jest dobry to i tak wyjdziemy na swoje nawet przy mniejszej liczbie "trafionych" wejść.

brother kombinacji R:R + skuteczność + MM (stawkowanie) jest multum. Najważniejszym w tym wszystkim jest to aby być na plus.

Założenia w tym temacie który pisze to R:R na poziomie 1:2 najlepiej 1:3
Wtedy zdecydowanie lepiej żeby pozycji zyskownych było więcej, bo lepiej zająć mniej pozycji z dobrych setupów i mieć lepszą skuteczność niż zwiększać R:R i ilość stratnych pozycji.

Dodano po 7 minutach:
rolex83 pisze:AUDCHF przebicie niebieskiej W, powtórny test R i mamy pinbar. Idzie w dół więc raczej będzie potwierdzony. Jak dla mnie short i to z dalekim targetem.
Wygląda fanie, natomiast nie do końca podoba mi sie wykres z MN te wsparcie nie zostało tak do końca przebite.
Intraday moze jeszcze ok ale za duży spread z longterm nie wiem może być różnie. Nie jest to dla mnie czysta sytuacja. Wole grać swing pullback niż jednoświecowy.

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Na MN poprzedni miesiąc można traktować jako długą białą świecę. Ten M zszedł poniżej 50% białej świecy co sugeruje spadki. Faktycznie wsparcie z MN nie jest jednoznacznie przebite. Może trochę naciągana teoria ale za to są konfluencje ;).

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

miniek987 pisze:Fx-Kris a czy mógłbym Ciebie prosić o Twoją subiektywną analizę pary CAD/CHF?

Był trend wzrostowy, który został przełamany, czy na tej parze w chwili obecnej szukałbyś Longów czy już Shortów? Interesuje mnie, bo stworzył się engulfing wzrostowy na wsparciu kilka dni temu. Wykres w załączniku Smile
Co do CAD CHF dla mnie nie ma czystej sytuacji. Jesteśmy w środku między oporem, a wsparciem. Osobiście najbezpieczniej na Longterm to zagrywałbym longi, ale dopiero z poziomu 0.9390 po odbiciu lub po przebiciu 0.9887 z pullbacku.

Na D1 był Fake ze wsparcia na 0.9650, a teraz jest testowane od góry. Czy wytrzyma zobaczymy. Jeśli tak to można pokusić się na longa ale bardzo ostrożnie. Jak zerkniesz na W1 to zobacz że cena jest w kanale w którym była przez rok od 2010 - 2011.

Jest zdecydowanie więcej ciekawszych setupów niż ten. Szkoda na to nerwów.

Dodano po 7 minutach:
Na MN poprzedni miesiąc można traktować jako długą białą świecę. Ten M zszedł poniżej 50% białej świecy co sugeruje spadki. Faktycznie wsparcie z MN nie jest jednoznacznie przebite. Może trochę naciągana teoria ale za to są konfluencje Wink.
Dla mnie zasłona ciemnej chmury nie jest potwierdzeniem spadków. Pełen engalf spadkowy tak lub jak ktoś woli objęcie bessy.

Dla mnie liczą się tylko jasne i potwierdzone sygnały w dobrych miejscach, jeśli takich nie ma nie muszę grać. Nie wyszukuje na siłę miejsc które są bardziej ryzykowne i mogą zrobić kuku.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 16:22 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
devill666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: devill666 »

nie wiem czy dobrze kombinuje ale EURUSD chybba wreszcie wystrzeli do góry. znalazłem dwa poziomy na których może się zatrzymać czy dobrze myślę?
chodzi mi o te żółte przecięcia:)
pozdrawiam wszystkich

ODPOWIEDZ