Fajna strategia mniej stresowa. Ja oddałem parę pips dla rynku. Czasem i tak się dzieje.miniek987 pisze:Niestety Fx-Kris nie wchodziłem, nie miałem czasu żeby siąść do wykresu i ustawić pozycję. Ja gram tylko długoterminowo więc zawsze zlecenia daję na zakończenie świecy D1. Robię to z takiego względu że pracuję i dopiero wieczorem mam czas na wykresy Smile
Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.miniek987 pisze:Ja też oddałem wczoraj na GBP/AUD ale już zrozumiałem swój błąd Very Happy Najważniejsze żeby w ogólnym rozrachunku było na plus Smile
Może niekoniecznie samych pozycji bo jak RR jest dobry to i tak wyjdziemy na swoje nawet przy mniejszej liczbie "trafionych" wejść.Fx-Kris pisze:Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
AUDCHF przebicie niebieskiej W, powrotny test R i mamy pinbar. Idzie w dół więc raczej będzie potwierdzony. Jak dla mnie short i to z dalekim targetem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 12:19 przez rolex83, łącznie zmieniany 2 razy.
Fx-Kris a czy mógłbym Ciebie prosić o Twoją subiektywną analizę pary CAD/CHF?
Był trend wzrostowy, który został przełamany, czy na tej parze w chwili obecnej szukałbyś Longów czy już Shortów? Interesuje mnie, bo stworzył się engulfing wzrostowy na wsparciu kilka dni temu. Wykres w załączniku
Był trend wzrostowy, który został przełamany, czy na tej parze w chwili obecnej szukałbyś Longów czy już Shortów? Interesuje mnie, bo stworzył się engulfing wzrostowy na wsparciu kilka dni temu. Wykres w załączniku

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
brother pisze:Fx-Kris napisał:
Trading bez pozycji stratnych nie istnieje, najważniejsze aby pozycji zyskownych było więcej.
Może niekoniecznie samych pozycji bo jak RR jest dobry to i tak wyjdziemy na swoje nawet przy mniejszej liczbie "trafionych" wejść.
brother kombinacji R:R + skuteczność + MM (stawkowanie) jest multum. Najważniejszym w tym wszystkim jest to aby być na plus.
Założenia w tym temacie który pisze to R:R na poziomie 1:2 najlepiej 1:3
Wtedy zdecydowanie lepiej żeby pozycji zyskownych było więcej, bo lepiej zająć mniej pozycji z dobrych setupów i mieć lepszą skuteczność niż zwiększać R:R i ilość stratnych pozycji.
Dodano po 7 minutach:
Wygląda fanie, natomiast nie do końca podoba mi sie wykres z MN te wsparcie nie zostało tak do końca przebite.rolex83 pisze:AUDCHF przebicie niebieskiej W, powtórny test R i mamy pinbar. Idzie w dół więc raczej będzie potwierdzony. Jak dla mnie short i to z dalekim targetem.
Intraday moze jeszcze ok ale za duży spread z longterm nie wiem może być różnie. Nie jest to dla mnie czysta sytuacja. Wole grać swing pullback niż jednoświecowy.
Co do CAD CHF dla mnie nie ma czystej sytuacji. Jesteśmy w środku między oporem, a wsparciem. Osobiście najbezpieczniej na Longterm to zagrywałbym longi, ale dopiero z poziomu 0.9390 po odbiciu lub po przebiciu 0.9887 z pullbacku.miniek987 pisze:Fx-Kris a czy mógłbym Ciebie prosić o Twoją subiektywną analizę pary CAD/CHF?
Był trend wzrostowy, który został przełamany, czy na tej parze w chwili obecnej szukałbyś Longów czy już Shortów? Interesuje mnie, bo stworzył się engulfing wzrostowy na wsparciu kilka dni temu. Wykres w załączniku Smile
Na D1 był Fake ze wsparcia na 0.9650, a teraz jest testowane od góry. Czy wytrzyma zobaczymy. Jeśli tak to można pokusić się na longa ale bardzo ostrożnie. Jak zerkniesz na W1 to zobacz że cena jest w kanale w którym była przez rok od 2010 - 2011.
Jest zdecydowanie więcej ciekawszych setupów niż ten. Szkoda na to nerwów.
Dodano po 7 minutach:
Dla mnie zasłona ciemnej chmury nie jest potwierdzeniem spadków. Pełen engalf spadkowy tak lub jak ktoś woli objęcie bessy.Na MN poprzedni miesiąc można traktować jako długą białą świecę. Ten M zszedł poniżej 50% białej świecy co sugeruje spadki. Faktycznie wsparcie z MN nie jest jednoznacznie przebite. Może trochę naciągana teoria ale za to są konfluencje Wink.
Dla mnie liczą się tylko jasne i potwierdzone sygnały w dobrych miejscach, jeśli takich nie ma nie muszę grać. Nie wyszukuje na siłę miejsc które są bardziej ryzykowne i mogą zrobić kuku.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 16:22 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.