Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

riddle pisze:Do obserwacji polecam GBP AUD

mówisz chyba o D1 up??
a na H4 mały opór zobaczymu co się urodzi....w sumie na D1 tez go widać, troche duży SL miejsce pierwszych ,,kłopotów,, to 1.6344

ps
a co sądzicie o NSD/USD ładny pin sie robi ale na H1 niestety aczkolwiek jak ktoś na szybko chce zgarnąć kilka pipek to czemu nie...
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 18:59 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

nocnyjastrzab pisze:
Pablo78 pisze:
witam nocny jastrzebiu :D tak na marginesie skad pomysł na takiego nicka do jakiegos plemienia nalezysz? nie mozna wychodzic z załozenia ze media tylko walą nas w rogi :D bo musimy czerpac informacje a kto inny ma nam je dostarczyc ale równiez na podstawie tych informacji mozemy wyciagac rózne wnioski moje przedstawiłem :D tygodniowy wykres ktroy zmierza ku koncowi i optymalnie by było aby zakończył sie w poblizu minimów aby wymowa była bardziej wiarygodna do tego dolozymy dywergencje i wszystko staje sie jasne ze fala 5 dobiegla konca i przed nami korekta ABC pozdrawiam :D
Drogi Pablo - wiedzę, że nadmiar wolnego czasu skłania Cię do refleksji. Skoro tak bardzo nurtuje Cię ta kwestia to nick Wódz Wielka Maczeta był już zajęty więc padło na nocnego jastrzębia :D

A poważnie jeśli chcesz znać odpowiedź na swoje pytanie obejrzyj to:
http://www.ekino.tv/film,Step-Brothers-2008,420.html

Wybacz Asmo, że zaśmiecam Ci temat, ale nie mogłem pozostawić tej arcy-ważnej kwestii bez wyjaśnienia :D

witaj nocny jastrząb filmu nie obejrze bo w przeciwieństwie do Ciebie nie dysponuje az tak duzą ilością wolnego czasu sądząc po ilości wpisów :D ale jakbys mógł w kilku żołnierskich słowach streścic film to byłbym zobowiązany :D

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

hej

moim zdaniem hicior.. :mrgreen:

EUR/AUD
S/R
fibo 50
dywergencja
tworzy się ładny pin...H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pełnomocnik pisze:
nocnyjastrzab pisze:Gratuluje Pełnomocnik. W którym miejscu wyszedłeś z pozycji?

dzieki dzieki :lol: zaznaczyłem na screnie - wyszedłem na 0,98764
wow a teraz jak poszedł co to dane czy co?! czyzby dane o bezrobociu w usa tak wpłyneły na USD/CHF ?? albo jakies grubasy weszły na rynek :roll:
Musze powiedzieć ciekawe zagranie Pełnomocnik (chodź osobiście wolę grać na daily). W tej chwili rysuje się podobna sytuacja jak wczoraj, wchodzisz?

Odnośnie wzrostu dolara sądzę że znów odegrały tutaj rolę dane makro, obserwowałem ten ruch, rozpoczął się tuż po 16. Opublikowano wtedy: "Indeks Fed z Filadelfii", oraz "Indeks wskaźników wyprzedzających" sądzę że któraś z tych danych mogła mieć na to wpływ.

Możemy zapytać o zdanie Commaxa - facet nieźle siedzi w analizie fundamentalnej :D

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

nocnyjastrzab pisze:W tej chwili rysuje się podobna sytuacja jak wczoraj, wchodzisz?
no tak jak ,,naucza,, Asmo :lol: troche przeraza mnie ten szybki ruch w góre. nie wiem chyba to sobie odpuszcze....ale bede obserwował. teraz skupiłem sie na EUR/AUD zobaczymy czy ruszy w moja strone...
fajnie tez wygląda propozycja riddle na D1

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pełnomocnik pisze:
skupiłem sie na EUR/AUD zobaczymy czy ruszy w moja strone...
Hmm... Muszę Ci powiedzieć że mnie nie przekonują te pozycje, ale jeśli je czujesz to działaj :)

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

nocnyjastrzab pisze:Odnośnie wzrostu dolara sądzę że znów odegrały tutaj rolę dane makro, obserwowałem ten ruch, rozpoczął się tuż po 16. Opublikowano wtedy: "Indeks Fed z Filadelfii", oraz "Indeks wskaźników wyprzedzających" sądzę że któraś z tych danych mogła mieć na to wpływ.
no to spróbujmy podywagowac co tez mogło ruszyc dolarem :D dolar na świecie postrzegany jest jako waluta bezpieczna na trudne czasy czy teraz mamy trudne czasy? czy moze na swiecie juz jest tak cudownie ze giełdy beda sie wspinały coraz wyzej bo z gospodarki beda płynneły same rewelacyjne dane. To moze wspierac euro jako walute ryzykowną. Dobre dane w normalnej korelacji powinny wspierac walute ktrej dane z gospodarki sa dobre ale w takich czasach niepewnych to dolar moze zyskiwac nawet jak słabe dane bo inwestorzy beda sie w tej walucie przyczajać :D pytaniem pozostaje kiedy gospodarki wyjdac z tego bagna? Ben przyjał postawe alewania rynków tanim pieniadzem ale kij ma 2 końce bo rosnie im dług który moze sie uaktywniic pozniej i tzreba bedzie podnosic podatki aby łatac dziure bo jak rynek powie sprawdzam to boże chroń królową :D Grecja Irlandia Portugalia Hiszpania juz maja problemy a inni w kolejce sie ustawiaja razem z nami to moze byc w przyszłosci kolejny kryzys. Nie ma lepszej pary walutowej z tych 2 euro lub dolar kupuje sie mniej słabsza:D tak to widze
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Pełnomocnik pisze:moim zdaniem hicior.. Mr. Green

EUR/AUD
S/R
fibo 50
dywergencja
Nie podoba mi sie ten setup.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

nocnyjastrzab pisze:
Pełnomocnik pisze:
skupiłem sie na EUR/AUD zobaczymy czy ruszy w moja strone...
Hmm... Muszę Ci powiedzieć że mnie nie przekonują te pozycje, ale jeśli je czujesz to działaj :)
Jesli grasz na dziennych to własnie propozycja riddle na D1 powinna bardzo cie zainteresowac, spójż na S/R i na tego pina który mijmy nadzieje się dopełni do zamknięcia świecy... do tego pin zachacza ogonem o 50 fibo... oczywiscie mowa o GBP/AUD

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:
Pełnomocnik pisze:moim zdaniem hicior.. Mr. Green

EUR/AUD
S/R
fibo 50
dywergencja
Nie podoba mi sie ten setup.
nie mam zamiaru was przekonywac do niczego...ten setap spełnia wszystkie stawiane wymagania, no ale czy wam sie spodoba czy nie to juz wasza subiektywna ocena :lol: no ale co prawda to prawda jescze pozostał jeden warunek tzw bufor o którym mówił Asmo - jak to sie skończy i czy wejde - zobaczymy

pozdrawiam

ODPOWIEDZ