Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

commax pisze:pablo na pewno się wybrał
otóż to commax nieszczęścia chodzą po ludziach i mnie też tam niema uwierz mi beczę od rana :(
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

commax pisze:Moje pozycje to nie więcej jak 5% depo, ale uwaga... 5% to suma otwartych a nie każdej z osobna, o tym często się zapomina w swoich MM z czego najbardziej cieszy się broker.
Dokładnie mam tak samo.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

klonmarcin pisze:Dokładnie mam tak samo.
Jaki masz ustawiony Levar u broka?
Obrazek

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

klonmarcin pisze:
commax pisze:Moje pozycje to nie więcej jak 5% depo, ale uwaga... 5% to suma otwartych a nie każdej z osobna, o tym często się zapomina w swoich MM z czego najbardziej cieszy się broker.
Dokładnie mam tak samo.
No to pochwalić :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Witaj asmodeus8 mam pytanie do Ciebie. Załóżmy jest taka sytuacja - na dwóch różnych parach walutowych pojawia się podobny pattern. Na jednej pinbar, na drugiej engulfing(czy zasłona ciemnej chmury, po prostu pinbar tylko połączony z dwóch świec). Wszystkie pozostałe elementy są idealne (poziom, dywergerencja itd) Którą grasz ? Chodzi mi dokładnie która ma dla Ciebie większą moc ?

Pozdrawiam
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

A co ten wykres wyprawia to ludzkie pojęcie przechodzi...!!! hehe...

Szwajcarzy oficjalnie potwierdzili, że będą bronić jak lwy poziomu 1.20. To genialne posunięcie Banku Centralnego Szwajcarii bo w ten sposób rynek broni się sam. Zapowiedziane interwencje na poziomie 1.20 spowodowały, że niema chyba na świecie tradera który zdecydowałby się na shorta Za to, na 1.25 ustawione są miliony zleceń Buy Limit w ten sposób poziom 1.20 chronione jest automatycznie a Bank Szwajcarii nie musi wydawać centa na interwencję. W efekcie na wykresie EURCHF niedługo świeczki będą rysowane poziomo. :D

Obrazek

EURCHF H1 Zagra ktoś??? Obrazek

Obrazek

Ot taka ciekawostka.

PS: O... Dzięki Asmo za pochwałę. Oczywiście podziękowania również dla mińka
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Zbliżamy się do bardzo ciekawego miejsca na AUDCAD. Dzisiejsze fundamenty spowodowały obsunięcie do linii parytetu na co cena wyraźnie zareagowała, ale w pobliżu mamy ciekawsze miejsce i myślę, że rynek będzie chciał przetestować ten poziom. W jednym miejscu zbiega się zesobą parę ważnych czynników: S/R, Trendline, zgrupowania fibbsów, parytet, 23.6 fibbs całej fali wzrostowej. Do tego należy dołożyć trend UP i divergence na D1 i H4. Trochę tam ciasno ale myślę że warto obserwować zachowanie tej pary w tym miejscu.

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GPBUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Dołączam się do wymiany zdań na temat edka.

Przyznam, ze byłem blisko wielkiego sukcesu, ale zmyliła mnie czwartkowa świeca i zamknąłem pozycję.. jednak wykres dzienny pokazuje, że nie można wykluczyć... dużego ruchu w dół, szczególnie wtedy, gdy edek wypadnie poniżej 1.600
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Gold

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Tu nie ma sygnału świecowego, więc nie mam mowy o PA, ale podobnie jak Commax sugerując obserwację AUDCAD tylko dlatego, że poziom ciekawy, ja podobnie sugeruję obserwację i być może zagranie pod prąd na złocie..

Najpiękniej to byśmy tu mieli fałszywe wybicie w dół z kanału spadkowego i powrót.
Warunek, by w cenach zamknięcia złoto nie spadło poniżej okolic 1570.
W innym wypadku - możliwy atak na 1520, którego padnięcie może doprowadzić do zapaści. Ten wariant wydaje mi się mniej prawdopodobny. Nie przypuszczam, że hossa na złocie się zakończyła..

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

kabel wybił nowe HH trzeba by poczekać jak dojdzie do tej LT i albo zrobi retest LT w dół albo odbicie do góry w kierunku tego HH.

ODPOWIEDZ