Praca na rynku walutowym
Czy ktoś wie albo domyśla się jakiej wysokości wynagrodzenie dostają początkujący pracownicy w XTB czy w TMS Brokers. Załóżmy, że kandydat ma licencję maklera (może początek ścieżki na DI lub CFA). Nie ma doświadczenia praktycznego w tym zakresie (ma jednak doświadczenie z rynków finansowych), jednak wie o co chodzi w tym biznesie i szczegółów nauczyłby się bardzo szybko w praktyce. Jakie są perspektywy awansu, rozwoju ?
Ostatnio zastanawiam się nad ścieżką kariery i rozważam również brokerów forexowych. Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.
Ostatnio zastanawiam się nad ścieżką kariery i rozważam również brokerów forexowych. Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.
Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającymreptile pisze:czemu?lukas007 pisze: Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca
powod?lukas007 pisze:ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.

Dlaczego forex? Nie wiem

Dodano po 3 minutach:
reptile, dlaczego DI czy CFA wg Ciebie w większości przypadków są nieopłacalne? Jeżeli chodzi o zarobki to na pewno się opłaca

Songo89K, jak to sobie wyobrażasz? Pisze np. do XTB i pytam ile u Was się zarabia?

idziesz na rozmowę i się dowiadujesz
. W każdym cywilizowanym kraju w ofercie pracy podane są zarobki plus premie . Polska jako kraj b. dziwny i skorumpowany ma inne procedury 
Zawsze mnie boli brzuch ze śmiechu , gdy słyszę - Polska i korporacyjność -
Jesli jestes dobry i znasz język to szukaj pracy na Zachodzie lub Chinach , w Polsce będziesz mieć słabiznę pod każdym względem

Zawsze mnie boli brzuch ze śmiechu , gdy słyszę - Polska i korporacyjność -
Jesli jestes dobry i znasz język to szukaj pracy na Zachodzie lub Chinach , w Polsce będziesz mieć słabiznę pod każdym względem
Wszystko ok - tylko wypadałoby się jeszcze troszkę znać...lukas007 pisze:Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającymreptile pisze:czemu?lukas007 pisze: Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca
powod?lukas007 pisze:ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)
Dlaczego forex? Nie wiemKojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa.
Dodano po 3 minutach:
reptile, dlaczego DI czy CFA wg Ciebie w większości przypadków są nieopłacalne? Jeżeli chodzi o zarobki to na pewno się opłacaJakieś inne powody? Może czas nauki do tych egzaminów?
Songo89K, jak to sobie wyobrażasz? Pisze np. do XTB i pytam ile u Was się zarabia?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- jamesfisher
- Pasjonat
TeleTRADE Gdańsk
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-z ... 80517.html
i negatywne opinie o tej firmie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,410,1028 ... l.html?v=2
Ktoś miał jakieś doświadczenia?
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-z ... 80517.html
i negatywne opinie o tej firmie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,410,1028 ... l.html?v=2
Ktoś miał jakieś doświadczenia?
- jamesfisher
- Pasjonat
Hm analityk tu na tym forum masz setki... zarządzjacy to wiadomo długa droga...lukas007 pisze:Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającym Smile ), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)
Co do M&A to chyba lepszy kierunek i pewnie ciekawsze doświadczenie obarczone mniejszym ryzykiem.
Z czasem FX staje staje się nudny jak flaczki i wtedy już nie ma zabawylukas007 pisze:Dlaczego forex? Nie wiem Smile Kojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa
"If music is dying musicians are killing it" - MP