Praca na rynku walutowym
Czy ktoś wie albo domyśla się jakiej wysokości wynagrodzenie dostają początkujący pracownicy w XTB czy w TMS Brokers. Załóżmy, że kandydat ma licencję maklera (może początek ścieżki na DI lub CFA). Nie ma doświadczenia praktycznego w tym zakresie (ma jednak doświadczenie z rynków finansowych), jednak wie o co chodzi w tym biznesie i szczegółów nauczyłby się bardzo szybko w praktyce. Jakie są perspektywy awansu, rozwoju ?
Ostatnio zastanawiam się nad ścieżką kariery i rozważam również brokerów forexowych. Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.

Ostatnio zastanawiam się nad ścieżką kariery i rozważam również brokerów forexowych. Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.
Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającymreptile pisze:czemu?lukas007 pisze: Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca
powod?lukas007 pisze:ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.
 ), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)
 ), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)Dlaczego forex? Nie wiem
 Kojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa.
 Kojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa. Dodano po 3 minutach:
reptile, dlaczego DI czy CFA wg Ciebie w większości przypadków są nieopłacalne? Jeżeli chodzi o zarobki to na pewno się opłaca
 Jakieś inne powody? Może czas nauki do tych egzaminów?
 Jakieś inne powody? Może czas nauki do tych egzaminów?Songo89K, jak to sobie wyobrażasz? Pisze np. do XTB i pytam ile u Was się zarabia?

idziesz na rozmowę i się dowiadujesz  . W każdym cywilizowanym kraju w ofercie pracy podane są zarobki plus premie . Polska jako kraj b. dziwny i skorumpowany ma inne procedury
 . W każdym cywilizowanym kraju w ofercie pracy podane są zarobki plus premie . Polska jako kraj b. dziwny i skorumpowany ma inne procedury 
Zawsze mnie boli brzuch ze śmiechu , gdy słyszę - Polska i korporacyjność -
Jesli jestes dobry i znasz język to szukaj pracy na Zachodzie lub Chinach , w Polsce będziesz mieć słabiznę pod każdym względem

. W każdym cywilizowanym kraju w ofercie pracy podane są zarobki plus premie . Polska jako kraj b. dziwny i skorumpowany ma inne procedury
Zawsze mnie boli brzuch ze śmiechu , gdy słyszę - Polska i korporacyjność -
Jesli jestes dobry i znasz język to szukaj pracy na Zachodzie lub Chinach , w Polsce będziesz mieć słabiznę pod każdym względem
Wszystko ok - tylko wypadałoby się jeszcze troszkę znać...lukas007 pisze:Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającymreptile pisze:czemu?lukas007 pisze: Nie jest to na chwilę obecną moja wymarzona praca
powod?lukas007 pisze:ale od dłuższego czasu ciągnie mnie w tym kierunku.), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)
Dlaczego forex? Nie wiemKojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa.
Dodano po 3 minutach:
reptile, dlaczego DI czy CFA wg Ciebie w większości przypadków są nieopłacalne? Jeżeli chodzi o zarobki to na pewno się opłacaJakieś inne powody? Może czas nauki do tych egzaminów?
Songo89K, jak to sobie wyobrażasz? Pisze np. do XTB i pytam ile u Was się zarabia?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
						Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- jamesfisher
- Pasjonat 
TeleTRADE Gdańsk
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-z ... 80517.html
i negatywne opinie o tej firmie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,410,1028 ... l.html?v=2
Ktoś miał jakieś doświadczenia?

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-z ... 80517.html
i negatywne opinie o tej firmie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,410,1028 ... l.html?v=2
Ktoś miał jakieś doświadczenia?
- jamesfisher
- Pasjonat 
Hm analityk tu na tym forum masz setki... zarządzjacy to wiadomo długa droga...lukas007 pisze:Na chwilę obecną interesują mnie dwie ścieżki zawodowe: 1) analityk/zarządzający (ciężko chyba zostać na starcie zarządzającym Smile ), 2) doradztwo transakcyjne (M&A)
Co do M&A to chyba lepszy kierunek i pewnie ciekawsze doświadczenie obarczone mniejszym ryzykiem.
Z czasem FX staje staje się nudny jak flaczki i wtedy już nie ma zabawylukas007 pisze:Dlaczego forex? Nie wiem Smile Kojarzy mi się z dużym ryzykiem. A jak jet ryzyko to jest zabawa
"If music is dying musicians are killing it" - MP