Praca na rynku walutowym
exnergy pisze:to nie jest oferta pracy z OSTC, widac nie znasz dobrze rynku
no przyznam ze rynku małopolskiego centrum finansjery dobrze nie znam, mam to szczescie ze siedze gdzie indziej, ale zapewne Ty oswiecisz forumowiczow co to za wspaniala oferta?? DB? JPM? UBS?
Smiem przypuszczac, ze wiesz o niej cos wiecej niz tylko ze to praca na caly zegar

Tak ciezko spytac googla? http://www.mkmconsulting.pl/HFAlgorithmAnalyst.htmlTM pisze: ... oswiecisz forumowiczow co to za wspaniala oferta?? DB? JPM? UBS?
Wolalem spytac u zrodlaknx pisze:Tak ciezko spytac googla? http://www.mkmconsulting.pl/HFAlgorithmAnalyst.htmlTM pisze: ... oswiecisz forumowiczow co to za wspaniala oferta?? DB? JPM? UBS?

bowiem wszystkim forumowiczom znana firma mkmconsulting

Pozdr
Nie chodzi o małopolski rynek, ale o polski rynek, przecież w tym biednym kraju nie ma za wiele ofert związanych z tradingiem. Jeśli chodzi o MKM to dla mnie też byla nie znana, ale zapytałem wujka Google i powiedzial mi nawet sporo.
Co do HFT - biorac pod uwagę zebrane dane - mozliwe ze oni wlasnie w takim prawdziwym HFT biora udzial, przeciez mogą miec gdzies serwery przy brokerach wydzierzawione, a w Krakowie tylko sobie przygotowuja soft i nadzorują. Nie muszą puszczac zlecen z Krakowa do np. City.
PS. Nigdy nie twierdziłem, że to jest wspaniała oferta. Skad w niektorych tyle bitterness?
Co do HFT - biorac pod uwagę zebrane dane - mozliwe ze oni wlasnie w takim prawdziwym HFT biora udzial, przeciez mogą miec gdzies serwery przy brokerach wydzierzawione, a w Krakowie tylko sobie przygotowuja soft i nadzorują. Nie muszą puszczac zlecen z Krakowa do np. City.
PS. Nigdy nie twierdziłem, że to jest wspaniała oferta. Skad w niektorych tyle bitterness?

Czy ktoś wie co to za zjawisko Consult & Trading - Krakow :
http://praca.money.pl/oferta/manager;ry ... 34722.html
http://praca.money.pl/oferta/manager;ry ... 34722.html
Instytucja zajmujaca sie rekompensata w przypadku upadlosci badz likwidacji firmy autoryzowanej przez FSA nazywa sie Financial Services Compensations Scheme. limit rekompensaty przysluguje na 50000 na klienta w stosunku do jednej firmy. Przez pojecie jednej firmy rozumie sie podmiot uzywajacy tej samej licencji bankowej. Czyli jezeli mamy kapital 100000 ulokowany w dwoch roznych bankach przysluguje nam 100% rekompensaty. Natomiast jezeli banki te maja ta sama licencje bankowa (np Halifax i Bank of Scotland) max mozemy odzyskac 50000. FSCS jest finansowany z obowiazkowych skladek firm autoryzowanych przez FSA.inwestor86 pisze:
Gwarancja zwrotow do 50000 funtow w razie upadku firmy daje dodatkowy komfort, niestety nalezy uwazac na to, zeby firmy nie byly ze soba powiazane np. mamy oszczednosci: w banku A 30k funtow i banku B 40k funtow. Niestety oba banki "naleza" do banku C wiec przysluguje nam tylko 50k w razie upadku obu bankow, tak samo z pozostalymi firmami.
W przypadku konfliktu pomiedzy klientem a firma wynikajacym z nienalezytego wykonania uslug dysputa zajmuje sie Financial Ombudsman Service.
Maxymalna rekompensata w przypadku uznania zazalenia wynosi max 100 000 funtow.
Consult & Trading - Krakow = TeleTrade Krakow
Krótko mówiąc:
Nic konkretnego
Dodano po 9 minutach:
Trading School:
1. Aby zostac traderem musisz zdobyc 2k USD w danym miesiacu.
2. Kapital poczatkowy 10k i rosnie... z tym nie ma problemu.
3. Na poczatek mozesz kupowac tylko 100 akcji danej spolki
to jest problem bo jak tu nastukac 2k USD grajac 100 akcjami i posiadajac limit strat dziennych na poziomie 30USD 
4. Koszt miesieczny stanowiska to okolo 400+ USD (po zostaniu traderem).
5. Prowizja od zyskow 35%.
To tak w skrocie
Krótko mówiąc:
Nic konkretnego

Dodano po 9 minutach:
Trading School:
3. Na poczatek mozesz kupowac tylko 100 akcji danej spolki

To tak w skrocie

Czyli tak czytając między wierszami to jest to zakamuflowane tworzenie płynności na dane rynki dla tej firmy, z czego ona ma kasę, a całe ryzyko przenosi na pracownika?ugangu pisze:Consult & Trading - Krakow = TeleTrade Krakow
Krótko mówiąc:
Nic konkretnego![]()
Dodano po 9 minutach:
Trading School:
3. Na poczatek mozesz kupowac tylko 100 akcji danej spolkito jest problem bo jak tu nastukac 2k USD grajac 100 akcjami i posiadajac limit strat dziennych na poziomie 30USD
To tak w skrocie